מתכוני שפים לפסח – הרשימה המלאה והשווה של כותבי אתר רקס

06.04.2022
מתכונים לפסח הם אתגר קולינרי שמצריך שמירה על חוקי והגבלות החג. אבל האם קצת אתגר ירתיע אותנו? לא ולא. שנייה לפני החג - מיטב כותבי אתר Rex מעלים את מתכוני הדגל שלהם לחג האביב

מתכונים לפסח הם אתגר קולינרי לא-פשוט לשפים ומצריכים שמירה על חוקי והגבלות החג. וזה עוד לפני שדיברנו על היצמדות מתבקשת לקלאסיקות. אמרת פסח? אמרת קודם כל כבד קצוץ, חרוסת וכמובן קציצות פראסה.

עוד באתר Rex:

שנייה לפני החג – מיטב כותבי אתר רקס מעלים את מתכוני הדגל שלהם לחג האביב. ושיהיה חג פסח שמח לכולם.

ראשונות

כבד קצוץ מושלם: המתכון המנצח של רותם ליברזון

כבד קצוץ בלי מטחנת בשר ובלי סיבוכים – מתכון המנה הראשונה האהובה ביותר של החג: כבד קצוץ עתיר שדרוגים (קלים!) וקיצורי דרך של כוהנת המטבח רותם ליברזון. וכמה שזה טעים. מתכון מנצח להכנת כבד קצוץ

כבד קצוץ (צילום: תום להט)
כבד קצוץ (צילום: תום להט)

קציצות פראסה של רביבה וסיליה – מתכון צמחוני

קציצות פראסה הן מאכל הדגל לחגים של העדה הספרדית. רביבה וסיליה מגישים: כך מכינים את המתכון האישי של המסעדה. גרסה צמחונית, קלילה ואהובה שלא סתם מוגשת במסעדה לבקשת הקהל לאורך כל השנה. מתכון להכנת קציצות פראסה

קציצות פראסה של רביבה וסיליה (צילום: יחסי ציבור)
קציצות פראסה צמחוניות של רביבה וסיליה (צילום: יחסי ציבור)

מתכון של אפיו טורקי-ספרדי: סלרי ברוטב לימוני מתוק

אפיו, ראשי סלרי ברוטב חמצמץ, הוא אחד ממאכלי החורף הטעימים בפנתאון המתכונים הטורקי-יהודי. רועי ירושלמי מגיש: המתכון הקלאסי והמנצח להכנת אפיו וגם רביולי אפיולו במילוי קונפי דג – מתכון בפרשנות חדשנית ומיוחדת של השף תומר עמדי ("פאלומר", לונדון). מתכון להכנת אפיו

רביולו אפיו במסעדת פאלומאר (צילום: רועי ירושלמי)
רביולו אפיו במסעדת פאלומאר (צילום: רועי ירושלמי)

כבד קצוץ טבעוני בקלי קלות של שיראל ברגר (OPA)

כבד קצוץ טבעוני מהסרטים: השפית שיראל ברגר חורגת ממנהגה ויוצרת גרסה ממכרת וקלה להכנה לאחד המאכלים שהיו אהובים עליה בילדותה – פאטה כבד, שילוב מנצח של מוס ושל המאכל המסורתי והחגיגי של הארוחות המשפחתית. מתכון להכנת פאטה כבד טבעוני

פאטה כבד טבעוני

קרם חצילים של מאנטה ריי: מתכון מנצח ומיתולוגי שמכינים בקלות

קרם חצילים של מאנטה ריי הפך כמעט מאז הפתיחה לקלאסיקה. עפרה גנור מגישה: מתכון מנצח להכין אותו בבית כמו במסעדה. מתכון להכנת קרם חצילים

קרם חצילים של מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)
קרם חצילים של מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)

פוט או פה – מרק בשר צרפתי

רפי אהרונוביץ' – "מר בשר" בשבילכם! – מביא אותה עם מתכון להכנת מרק בשר שמכינים בקלי קלות, ושבו גם הבשר וגם הנוזל מלאים בטעם. בקיצור: פוט או פה בגרסה לא שגרתית. מתכון להכנת מרק בשר צרפתי

פוט או פה – מרק בשר של רפי אהרונוביץ

לזניה של חול המועד: מינה בשר

לזניה כשרה לפסח שמכינים בקלי קלות – ורק ממרכיבים שיש בבית. רועי ירושלמי מגיש – מאפה מצות ובשר זהוב ותפוח אדמה מהמטבח הספרדי-טורקי שכיף לאכול בחול המועד. מתכון להכנת מינה בשר

מינה דל קרנה (צילום: מיכל רביבו)

מינה בשר – מינה דל קרנה (צילום: מיכל רביבו)

קפטיקאס דה פראסה – קציצות פראסה מאיסטנבול

קציצות כרישה – נו, פראסה! – לפסח או ראש השנה, הגרסה המלאה: רועי ירושלמי מכין – מתכון הדגל המפואר של ארוחות החג הספרדיות, שלב אחר שלב וגם טיפים. למתכון המלא

קציצות פראסה (צילום: רועי ירושלמי)

עיקריות ותוספות

רוסטביף סינטה: המתכון הקלאסי (והקל!) של "מר בשר"

רוסטביף כמו במסעדה? זה קל! רפי אהרונוביץ' מבקש מכם לא לפחד ולהכין בסוף השבוע הקרוב נתח סינטה צלוי כמו שצריך. מתכון מנצח וטיפים. מתכון להכנת רוסטביף

רוסטביף סינטה (צילום: רפי אהרונוביץ')

סופריטו – צלי כרעי עוף זהובים ותפוחי אדמה של חיים כהן

סופריטו הוא אחד ממאכלי הדגל של המטבח הספרדי-יהודי שקל וכיף להגיש בערב שבת. חיים כהן מגיש: המתכון המושלם של אמו, כפי שהיה מוגש דרך קבע בבית הוריו. מתכון להכנת סופריטו

סופריטו (צילום: shutterstock)
סופריטו (צילום: shutterstock)

שוק טלה בתנור: המתכון המושלם של מר בשר

שוק טלה בתנור? זה קל! רפי אהרונוביץ' – בשבילכם "מר בשר" – מגיש: מתכון להכנת שוק טלה ברוטב יין וירקות שורש בתנור שמתפרק בצלחת מרוב רכות. מתכון להכנת שוק טלה

שוק טלה (צילום: רפי אהרונוביץ')
שוק טלה (צילום: רפי אהרונוביץ')

 כבדי עוף ברוטב יין מרסלה

כבדי עוף ברוטב יין סמיך – ועם טוויסט רענן ומקומי של השף אביב משה. מתכון להכנת כבדי עוף במרסלה

כבדים ברוטב יין מרסלה של השף אביב משה (צילום: My Social)
כבדים ברוטב יין מרסלה של השף אביב משה (צילום: My Social)

קופטה ברנג'י לא שגרתי: קיפודי בשר ואורז ברוטב עגבניות

רותם ליברזון מגישה: קציצות קיפוד יפהפיות, עם טאץ' פרסי ואורז, בשר טחון ותפוחי אדמה עם טעם של בית. בקיצור: קופטה ברנג'י איראני עם טאץ' קליל ובית

קיפודי קציצות עם טוויסט. קופטה ברנג'י של רותם ליברזון (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

קציץ מושלם: רולו בלקני

מתכון קל שכולם אוהבים וב-5 דקות: רועי ירושלמי מכין רולו – קציץ בקר ברוטב שמן זית ושום קונפי בסגנון בולגרי שכיף להגיש לארוחת הערב. מתכון להכנת קציץ בשר

בולגרי אמיתי. רולו בקר (צילום: Shutterstock)
בולגרי אמיתי. רולו בקר (צילום: Shutterstock)

עוף צלוי במלח גס שמכינים בפחות מ-5 דקות

בלי הכנה מקדימה, בלי משרים ובלי מרינדות: רועי ירושלמי מגיש – המתכון המנצח לעוף צלוי במלח גס, כמו במסעדות רוטיסרי – עסיסי מבפנים וזהוב ופריך מבחוץ. מתכון להכנת עוף במלח

עוף מז"פ (צילום: אמיר מנחם)
עוף במלח (צילום: אמיר מנחם)

פלוב צמחוני ומרשים ברבע שעה

פלוב בוכרי עם מלא גזר וצימוקים כמו במסעדה? זה קל! אורז חגיגי שכולם אוהבים ומלא בדברים טובים והכי חשוב – שמכינים בכלום זמן. מתכון להכנת פלוב

פלוב בוכרי עם גזר וצימוקים (צילום: ניצן רובין, רקס תעשיות)

 

קינוחים

חרוסת טראפלס של השף רז רהב ממסעדת OCD

קינוח חרוסת פאנקי: רז רהב ממסעדת OCD מכין לרגל פסח טראפלס ממנת החג המסורתית, עם טוויסט הודי בטעם ולוק מהודר ולא שגרתי. מתכון להכנת חרוסת טראפלס

חרוסת טראפלס (צילום: unsplash)

מלבי קלאסי כמו שצריך: מתכון למלבי מנצח של חיים כהן

מלבי? זה קל! חיים כהן מגיש – מתכון פשוט ומנצח להכנת הקינוח שהפך ללאומי: מלבי שמנת עם פיסטוקים קלויים, בדיוק כמו שמגיש במסעדותיו. מתכון להכנת מלבי

מלבי (צילום: סיון אסקיו)
קלאסי וממכר. המלבי של חיים כהן (צילום: סיון אסקיו)

עוגיות תחרה של רביבה אפל, ללא גלוטן ובקלי קלות

מתכון קל להפתיע של עוגיות נטולות גלוטן (אפשר גם עם, אם מתעקשים) של מלכת הקונדיטוריה הישראלית, רביבה אפל. עוגיות תחרה פריכות שכיף לנשנש בבית ומוכנות בצ'יק צ'ק. מתכון להכנת עוגיות תחרה

עוגיות תחרה של רביבה אפל
עוגיות תחרה של רביבה אפל

מתכון להכנת גלידוניות – כך מכינים את הקינוח הרטרואי בקלות ובשני טעמים

הפינוק המושלם לכל ארוחה משפחתית שכולם יכולים ליהנות ממנו, גם סוכרתיים. אורי שביט מגישה – מתכון להכנת קוביות בננה טבעוניות, מצופות שוקולד בטעמי חלבה וחמאת בוטנים. מתכון להכנת גלידוניות

גלידוניות בננה בטעמי בוטנים וחלבה טבעוניות של אורי שביט (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט