מותג המים המוגזים הצרפתי פרייה (Perrier), כמו שיודע כל חובב אמנות, הוא חבר של כבוד בפנתיאון האייקונים העל-זמניים. המותג, על התווית ועיצוב הבקבוק – הפכו הם אייקון צרפתי, כמו מותגי האופנה והקולינריה הפריזאיים.
במרוצת השנים, היו חתומים על כרזות פרייה אמנים מפורסמים מרחבי העולם.
כרזות של המותג ומהדורות מיוחדות עוצבו על ידי אמנים כמו אנדי וורהול, אלן מת׳יוס ולאחרונה – גם האמן היפני המוערך טקאשי מוראקמי, שנודע בין השאר בזכות שיתוף הפעולה שלו בעבר עם לואי ויטון וקניה ווסט.

גם בישראל, ממשיך מותג פרייה בקו האמנותי הזה שמזוהה איתו כבר מעל מאה שנים.
אחרי שהגיעה כך לארץ המהדורה המוגבלת והמדוברת של מוראקמי, מצטרף אליה מיזם נוסף ומסקרן: שיתוף פעולה של פרייה עם סטודנטים בבית הספר של איגוד חברות הפרסום, "הבצפר" – שהכינו כרזות בהשראת המותג.
עבודות הסטודנטים ממגמת ארט דיירקשן של בית הספר מוצגות החל מהשבוע במוזיאון האינסטגרמי של המותג (@perrieril).

בפרויקט פרייה של ״הבצפר״ משתתפים 9 סטודנטים: עוז אויזרט, זוהר אסייג, דניאל בונקר, גיא ברדה, חן לופט, אוסאמה חג' יחיא, טאי לוי, ניצן קרוחלמניק ועידן ברדיצ'ב. במסגרתו הם התבקשו הסטודנטים להציג פרספקטיבה מקורית ומודרנית לימי הקיץ, תוך כדי שילוב בקבוקי פרייה.
העבודות שלהם מוצגות באתר האינסטגרם של פרייה. בנוסף, עבודות נבחרות ימכרו במסגרת מארז קיץ מיוחד של המותג באתר בלנד. הכרזות יודפסו על תיקים – וימכרו לצד מארזים של בקבוקי פרייה.
חלק מההכנסות של מכירות המארז יתרם עבור מלגה לאמנות צעירה בישראל ולסטודנטים ב״בצפר״.

"מותג המים המוגזים פרייה תמך תמיד באמנות, והפך אותה למרכיב משמעותי בשפה התקשורתית שהוא מוצג ברחבי העולם – ובשיתוף אמנים מובילים, הן צעירים בתחילת דרכם והן מבוססים ומוכרים. זאת עבורנו לתת במה לדור הבא של היוצרים שגדלים ב'בצפר'",מספר רז קלמנוביץ׳ מנהל שיווק בטמפו משקאות האמון על מותג פרייה בישראל.
"שיתופי הפעולה בין הסטודנטים שלנו ללקוחות אמיתיים מוכיחים לנו בכל פעם מחדש עד כמה החיבור בין העולם האמיתי וההדרכה עובדים טוב יחד. השת"פ בין פרייה, מותג שמקדם אמנות, לסטודנטים שלומדים ארט-דיירקשן ב׳בצפר׳ הוא כמעט הכרחי. את זה ניתן לראות על ידי שיתוף הפעולה המתמשך כמו. אנו מודים על האמון של פרייה בסטודנטים הצעירים ומקווים להמשך שיתופי פעולה מוצלחים", אומר יגאל בראון, מנכ"ל ׳הבצפר׳.
לצפייה בעבודות נוספות – כנסו אל עמוד האינסטגרם של פרייה: @perrieril
פלמינגו, משתזפות על חוף הים ופירות הדר. כרזה של פריה שעיצב עוז אויזרט במסגרת לימודיו ב״הבצפר״