קציצות פראסה של רביבה וסיליה – מתכון צמחוני ומנצח שתמיד עובד

15.09.2020
קציצות פראסה הן מאכל הדגל לחגים של העדה הספרדית. רביבה וסיליה מגישים: כך מכינים את המתכון האישי של המסעדה. גרסה צמחונית, קלילה ואהובה שלא סתם מוגשת במסעדה לבקשת הקהל לאורך כל השנה

קציצות פראסה מכרישה – קפטיקאס דה פראסה בלדינו – הוא מתכון קלאסי שמקורו במטבח היהודי-בלקני. בתפריט ״רביבה וסיליה״ – הן ברמת השרון והן בתל אביב – הן מככבות מזה שנים ארוכות ולאורך כל ימות השנה.

עוד מתכונים לפסח ב-Rex

תקופה החגים – גם פסח וגם ראש השנה – הוא הזמן שבו קציצות הפראסה של המסעדה הכי פופולריות. המתכון לקציצות פשוט להפליא, צמחוני (אבל חלבי – אפשר להחליף בשמן זית את החמאה בארוחה בשרית) – והן עצמן נמנות על סוג המאכלים שקשה להפסיק ולאכול מהן בכל מצב כשהן חמות. הישר מהנייר הסופג  או על צלחת ההגשה – זה לא משנה.

זהוב ומשגע. קציצות פראסה (צילום: יחסי ציבור)

קציצות פראסה צמחוניות

גיוון: לגרסה בשרית ניתן להוסיף 200 גרם בשר טחון דק ולהחליף את החמאה ברבע כוס שמן חמניות.

אפייה: ניתן לנסות ולאפות את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה משומן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד להזהבה עמוקה. התוצאה משביעת רצון – אבל כמובן שזה לא אותו הדבר. אל תגידו שלא אמרתי.

הגשה: את קציצות הפראסה אנחנו אוהבים להגיש ב"רביבה וסיליה" לצד אורז בר ורוטב יוגורט עם עירית קצוצה.

מרכיבים:
4-5 ראשי כרישה (פראסה)
40 גרם חמאה או רבע כוס שמן חמניות
2 ביצים בינוניות
150 גרם פירורי לחם או קמח מצה
מלח ופלפל שחור
קמח או קמח מצה לקימוח – לא חובה
שמן לטיגון – רצוי חמניות או תירס

הכנה:
מנקים היטב את גבעולי הפראסה מחול ונפטרים מהשורש ומהעלווה הירוקה. את החלק הלבן הנותר קוצצים לרוחב, לטבעות ברוחב 1/2 ס"מ.

מחממים חמאה בסיר וממיסים חמאה. מוסיפים את טבעות הפראה ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות ומבלי להזהיבן. יוצקים מים עד לכיסוי טבעות הפראסה ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות או עד שהן מתרככות.

מעבירים את טבעות הפראסה למסננת. מניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות וכן להגיר נוזלים.

סוחטים היטב את טבעות הפראסה הרכות בידיים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים ביצים, פירורי קמח מצה (ובשאר ימי השנה כמובן שגם לחם עובד) ומי שמעוניין – בבשר טחון. מתבלים במלח ובפלפל ויוצרים קציצות עגולות בגודל כדורי פינג פונג.

מקמחים בקמח מצה ומחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בצ'יפסר.

מעבירים בזהירות ובסבבים את הקציצות לשמן הרותחים ומטגנים עד להזהבה עמוקה, במשך 2-3 דקות. מעבירים לקערה מחופה בנייר סופג ומניחים לקציצות להתגבש ולהתקרר בטמפרטורת החדר 5-10 דקות לפחות לפני ההגשה.

5 תגובות

להגיב על roni לבטל