הסומליירים של ישראל 2024: רועי קוט

06.06.2024
הוא משלב בתפריטים שיוצר יינות משתלמים מאיזורים פחות מפורסמים כהצהרה, חושב שלפעמים פט-נט זה טעים ומצר על דעיכת הטרנד - ומבקש שתפסיקו לתאר יינות כפאנקיים. שיחה על תפריטי יין, תוויות ומסעדות עם רועי קוט, סומלייה מסעדת ג'ורג' וג'ון

רועי קוט (31), מנהל תחום יין במסעדת ג'ורג' וג'ון ומלון דריסקו @roi_kott @thedriscohotel @georgeandjohn_restaurant

קילומטרז׳ בשנים וענבים
אני עובד בתחום המסעדנות למעלה מעשור, וספציפית ביין כ-5 שנים.

התחלתי להציג את עצמי כסומלייה
בתפקיד היין המשמעותי הראשון שלי בג'ורג' וג'ון במלון דריסקו, שם הייתי סומלייה ובהמשך מנהל תחום המשקאות של המלון והמסעדה.

היסטוריה אישית

מאז ומתמיד אהבתי אלכוהול, ובמיוחד יין. בכל תפקיד שמילאתי, החל ממלצר ועד מנהל מסעדה, תמיד שמתי דגש על תחום המשקאות ועל ההתמקצעות שלי ושל הצוותים שעבדו איתי ותחתיי. התחלתי את דרכי המקצועית במסעדת הקונטיינר, שם עבדתי כ-5 שנים לאחר הצבא, התקדמתי בתפקידים עד לניהול המסעדה. לאחר מכן עברתי למלון דיוויד אינטרקונטיננטל, שם ניהלתי את הבר ואת מסעדת נומי של השף יורם ניצן.

תפקיד היין הראשון שלי היה בג'ורג' וג'ון ואחריו עבדתי כסומלייה במסעדת טוטו. הייתי שותף בבר בשם סטנלי במלון של רשת אטלס – וכעת חזרתי לנהל את תחום היין בג'ורג' וג'ון. אני בוגר קורסי יין WSET (רמה 3) וקורס Spirits ברמה 2.

עוד באתר rex:

טעם אישי ותפריט יין
קשה לי להגדיר במדויק את הטעם שלי. אני סקרן ואוהב לטעום, להכיר יינות, יקבים ואזורים חדשים. הטעם שלי מתפתח כל הזמן.

מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון (צילום: יחסי ציבור)

אנדרייטד בתפריט היין שלי
יינות מאיזורי יין פחות סקסים ויוקרתיים, למרות שנהנים מתמחור נגיש במיוחד.

חידושים בתפריטים המקומיים
יותר ויותר יינות טבעיים אצל כולם.

בתפקיד מבקר המסעדות: תפריט היין המושלם
אני תמיד סקרן להציץ בתפריטי יין שונים, ללמוד ולשאוב השראה. עם זאת, אני בוחן מסעדה לא רק לפי טיב התפריט, אלא גם לפי האדם שעומד מולי ומבין אירוח יין ואירוח באופן כללי, בין אם זה הסומלייה, הברמן או המלצר.

הערכת חסר בתפריטי יין מקומיים
יינות מתוקים ויינות קינוח.

הותשתי מזה שאורחים אומרים על יין שהוא
פאנקי

שינויים הכרחיים לאור המצב ב-2024
אני משתדל לכלול בכל תפריט יינות נגישים יותר במחיר, מאיזורים פחות ״סקסיים״ ויוקרתיים. אני באופן אישי נזהר יותר עם הקניות ולא ממהר להעמיק את "מרתף היין" של המסעדה. אני חושב שצריך להיות יותר שקולים ברכש, אבל לא בהכרח לנקוט בפעולות דרסטיות.

קטגוריה חדשה בתפריט
אני חושב שהתפריט עבר שינוי גדול מאז ספטמבר שחזרתי לג'ורג' וג'ון. אני מאוד גאה בתפריט הנוכחי, שהוא דינמי ומתעדכן בתדירות גבוהה.

בטא מועדף בסדרה
פינו נואר. בעיניי זו הפתעה ענקית. לטעמי, הפינו נואר הישראלי הטוב ביותר.

אהב במיוחד את הפינו נואר. יין אדום מסדרת בטא של יקב ברקן (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

הטרנד המתפייד
פט נט, למרות שלפעמים זה טעים.

מחוץ לסרוויס
אם לא בבית, אז מעדיף מקום במרחק הליכה: בסטה, פרא ויין בכרם.

חוץ מיין
בירה

קולגות מוערכות
אביתר ברעם, אודי אלפרט, מור בן שמעון

למי הכי הייתי רוצה לפתוח בקבוק יין
מיק ג'אגר

נוט מה צופן העתיד הקרוב לקטגוריית היין במסעדות ישראל (וגם לי)
שתסתיים המלחמה ויחזרו כל החטופים. אחרי זה נחשוב על העתיד.

תגובות לפוסט