אוכל רחוב בטביליסי – וגם מסעדות לצהריים על הדרך: 8 המלצות

02.11.2022
אוכל רחוב בטביליסי צריך לדעת איפה לחפש. מזל שכבר עשינו את זה בשבילכם: רועי ירושלמי ממליץ - 8 דוכני סטריט פוד ומקומות מעולים לצהריים בבירת גיאורגיה

אוכל רחוב בטביליסי – סטריט פוד מקומי – מסתתר בפינות לא צפויות ברחבי העיר. החצ׳פוריות השוות, מאפיות הלוביאני והדוכנים המומלצים ממוקמים בנקודות חצי-חבויות. למשל: חצ'פורי במרתף כנסייה אפל בעיר העתיקה או קפה (ופלאפל!) במגרש החנייה של הסניף הראשון של מק'דונלדס בקווקז, ליד המזרקה הלאומית. סיפור אמיתי.

עוד המלצות קולינריות לטביליסי באתר Rex:

אבל המאמץ משתלם – ומי שמגיע לעיר ימצא מקומות מעולים שמגישים אוכל מקומי בזול ממש, לפעמים בתמורה ללארי בודדים.

8 מקומות של אוכל רחוב בטביליסי ומסעדות שמציעות צהריים על הדרך ובמרכז העיר.

אוכל רחוב בטביליסי – למשל חינקאלי (צילום: pexels)

אוכל רחוב בטביליסי – המלצות

שווה נסיעה: לוביאני אוניאשווילי – Oniashvili Lobiani

בעיבורי טביליסי, בבלוק ללא הוד וללא הדר ובשכונה מהוגנת אך נשכחת, ממוקמת אחת המאפיות המסורתיות הטובות בעיר.

מאפיית אוניאשווילי קרויה על שם הרחוב בו נמצאת ומתמחה במאפי לוביאני עגולים ואימתניים, עשויים מבצק רך וקטיפתי ובמילוי מחית שעועית מתובלת.

אל תתנו לתיאור הלקוני לבלבל אתכם. כשהלוביאני מגיע חם ועשוי לעילא – וכאן, לאור הביקוש והפופולריות, הוא תמיד מגיע חם ועשוי לעילא – זהו מאפה עם פוטנציאל התמכרותי שמצדיק נסיעה מיוחדת.

הכי שווה: לקנות בקופה של אוניאשווילי את המאפים החמים שיצאו מהתנור, לא משנה מאיזו עדה, לקחת ולשבת במקום שמשי על אחת המדרכות הסמוכות.

Oniashvili Lobiani – Bakery. 36 Otar Oniashvili St, Tbilisi

כן, הוא יותר גדול מאמת-יד שלמה.לוביאני של מאפיית אוניאשווילי – אוכל רחוב בטביליסי (צילום: רועי ירושלמי)

חינקאלי מעולה ליד שוק הפשפשים: קפה דפנה – Daphna

הגשר היבש (Dry Brigdw) מחבר את מרכז טביליסי לשוק הפשפשים המפורסם של העיר. בכיכר, קצת לפני הגשר, נפתחה לאחרונה דפנה.

מקום מעוצב להפתיע עם קירות בצבעי פסטל ורוד, ריהוט מינימליסטי (וקהל צעיר בבגדי וינטג׳ שמשתלב בוייב הכללי) והכי חשוב: עם מאמות שמבשלות במטבח אוכל מסורתי ונהדר.

אוכל רחוב בטביליסי – חינקאלי של קפה דפנה (צילום: רועי ירושלמי)

החינקאלי מגיע במבחר מילויים בשריים וצמחוניים (הכי טעים – תערובת הבקר והבשר הלבן). הבשלניות מכינות אותו רק לאחר ההזמנה, כך שצריך לחכות לפחות חצי שעה לאוכל מרגע שמזמינים. ֿ

עוד בתפריט: מרקים מצוינים ומסורתיים וגם צלעות צלויות . אם משלמים מראש, אפשר להזמין מנות מראש ולחזור אחרי חצי שעה, בתום סיור בשוק הסמוך, הישר לשולחן ערוך. בערב מסתתר כאן לצד המטבח בר אינטימי ועתיר שלטי ניאון שגם שווה ביקור.

Cafe Daphna. Dry bridge, 29 Atoneli St, Tbilisi (בכיכר)

בשרים מהסרטים: ריג׳י – Rigi Gastronomic Douqan

באיזור המתפתח בצדו השני של נהר הקורה, לא רחוק משוק הפשפשים, נפתחים בשנים האחרונות מלונות בוטיק ומסעדות שף. שאבי לומי היא אחת מהם, וגם מסעדת השף היוקרתית ברברסטן.

לצדם, במלון מוקסי (moxy) שממוקם כאן, אפשר למצוא שני מקומות קזו׳אליים ומעולים לארוחת צהריים או לקפה.

דוקאן ריג׳י המעוצבת ורחבת הידיים היא מסעדה ומעדנייה שמורכבת ממספר עמדות. כל אחץ מתמקד במאכלים שונים שעשויים באופן מסורתי: גבינות, מאפים וחצ׳פורי, ירקות וסלטים, יין וגריל בסגנון גיאורגי וגריל פחמים.

מסעדת ריג'י טביליסי (צילום: רועי ירושלמי)

מנות הבשר במקום מצוינות, בפרט אוג׳אחורי, שיפודי בשר לבן; תבשיל העוף שקמרולי וקדרת צ׳קפולי; פרושוטו מקומי שנפרס ביד לאחר ההזמנה – ותפריט היין המשתלם. יש גם מבחר מנות צמחוניות על בסיס ירקות ופטריות, ממזטים ועד עיקריות. בכלל, האווירה נעימה ומתאימה במיוחד לזוגות ומשפחות.

מעל לריג׳י, מוגשים קינוחים וקפה מצוין במאפיית פורי ג׳וליאני (Puri Guliani). שכפי שמעידה הוויטרינה רחבת הידיים – בחלל המעוצב מתמחים בקינוחים ומאפים מסורתיים לצד קלאסיקות מהפטיסרי הצרפתי כמו פריז-ברסט ופחזניות. מומלצת במיוחד מבחר חצ׳פורים שנאפים כאן (אחלה עצירה לנשנוש בין ארוחות) וכן עוגת המדוביק הנוסטלגית – שכבות של קרם ועוגת דבש, שפופולרית בכל מרחב חבר הלאומים לשעבר.

Rigi Gastronomic Douqan. Moxy Hotel, Tbilisi (במדרגות, קומה אחת מתחת לכניסה למלון)
Puri Guliani. Saarbrucken Square (Moxy Hotel), Tbilisi

מסעדת ריג'י טביליסי (צילום: רועי ירושלמי)

החצ'פורי-ביצה הטוב בעיר: סטמבה – Café Stamba

המסעדה המוקפדת של מלון סטמבה – ממלונות הבוטיק היוקרתיים הראשונים בעיר – ממוקמת במרכז העיר המודרנית, בין מוזיאונים וקניונים. בצהריים, החל מ-13:00, מגישים את אחד ממאפי החצ׳פורי אג׳רולי הטובים בעיר. בשונה מצורת הגלגל הנפוצה בעיר, החצ׳פורי מחבל אג׳ארה שלחופי הים השחור מעוצב כסירה.

חצ'פורי בקפה סטמבה (צילום: David Agui)

על שכבת הגבינה העשירה מתווספת ביצה, אותה מערבבים בעזרת אחד מקצוות המאפה. כל מאפה נכנס לתנור רק לאחר ההזמנה, ולצדו מככבים במקום גם מיצים מעולים וקפה שנקלה במקום.

בלילות מוגשים בבר המסעדה קוקטיילים על בסיס צ׳צ׳ה כמו צ׳צ׳ה סאוור שנמזג עד 2 בלילה, יותר מאוחר ממרבית המקומות בעיר (חוץ מאולי 24 רפובליק הסמוכה).

Café Stamba. 14 Kostava St, Tbilisi (Stamba Hotel)

קפה סטמבה (צילום: רועי ירושלמי)

טאקו גיאורגי מהסרטים: טקו׳ס טאקוס – Teko’s Tacos

מתחם הקולינריה והבילויים וויין פקטורי הוקם על חורבות מפעל יין ישן והפך תוך זמן קצר להצלחה מקומית. השפית המוערכת טקונה גאצ’צ’ילאדזה (Tekuna Gachechiladze) חולשת כאן על לא פחות מ-4 מסעדות וברים. מביניהן, הטאקרייה הגיאורגית-מקסיקנית שהקימה – טקו׳ס טאקוס – היא פייבוריטית אישית.

טקונה מצליחה לעשות את הבלתי אפשרי ולשלב בחן, הומור ובעיקר בהרבה הצלחה בין שני המטבחים. בין סוגי הטאקו: פורל מקומי וכרוב כבוש, עוף ובשר לבן צלויים וגם לשון בקר מבושלת ביין סאפרווי אדום (נפלא!). לצדם מוגשי מרקי שעועית ותירס, צ׳ורוס וגם יין גיאורגי.

Taqueria Teko’s Tacos. Wine Factory N1. 1 Vasil Petriashvili Street, Tbilisi

טאקו גיאורגי – טקו'ס טאקוס (צילום: רועי ירושלמי)

ההיסטורית והאווירתית: קארוונסאראי – Caravanserai

במורד גרם מדרגות גבוהות, בלי שלט בולט ובמרתף אפל של מבנה שנראה על פניו כפקולטה או כנסייה – או אולי שניהם גם יחד – ממוקמת המאפייה הוותיקה בטביליסי. מאפיית קרוואנסראי, שהוקמה במאה ה-19, משמשת אז כמו היום מקום עצירה זול למקומיים רעבים.

אוכל רחוב בטביליסי – מאפיית קרוואנסראי (צילום: רועי ירושלמי)

המאפים נאפים בבור מסורתי (שמושבת זמנית כרגע) ולצדם מוכרים כאן גם חצ׳פורי, לוביאני ומאפים, מאפי לבאש, בן הדוד הקווקזי של היופקה – וגם מאפים מתוקים במילוי קרם. אם מבקשים מהאופות יפה – הן יפרסו את המאפים שנקנו וגם יחממו אותן לפי הצורך.

הלוקיישן המרכזי – ממש בסמיכות לשדרות שרדני התיירותיות ולפסל הטמאדה, איש טקס היין הגיאורגי – מצדיק קפיצה, ולו רק בשביל החוויה.

Caravanserai. Sioni 13 (הכניסה ליד פסל הטמאדה)

אוכל רחוב בטביליסי – מאפיית קרוואנסראי (צילום: רועי ירושלמי)

קפה ופלאפל (!): מוהודו – Muhudo

בקצה שדרות רוסטבלי, במגרש חנייה צמוד למזרקה הגדולה ולסניף הראשון של מקדונלד׳ס בגיאורגיה, נפתח לאחרונה בשושו בית קלייה ובית קפה טבעוני מוקפד וקטנטן.

מוהודו מתמחים בפלאפל שמגיע בראפ וקפה. לצדם נמכרים גזוזים מושקעים בטעמי טרגון וג׳ינג׳ר מתוצרת בית. חביב, במיוחד למי שמעוניין לגוון בין חינקאלי לחצ׳פורי – ומוצלח.

Muhudo. 2 Mikheil Zandukeli St

תגובות לפוסט