סירניקי – מתכון קל של לביבות גבינה רוסיות אווריריות

29.12.2021
סיריניקי - לביבות גבינה ממכרות מהסרטים: רועי ירושלמי מגיש - מתכון קל של חביתיות ריקוטה רוסיות, אווריריות ויפהפיות

סירניקי הם פייבוריט אישי שלי לארוחת בוקר. כדורים צחורים ואוויריריים של גבינה חמצמצה ועונג – במיוחד אם מישהו אחר מכין אותם ומגיש למיטה לצד קפה (או שמפניה. לא שופט). הן מתבססות על גבינת טבורוג, קרובת משפחה יבשה ונהדרת של הריקוטה האיטלקית.

עוד מתכוני נובי גוד באתר Rex 

אל הלביבות התוודעתי בתחילת העשור הקודם. ריטה גולדשטיין, שבביתה מכינים אותם על בסיס קבוע, הביאה לי יום אחד לטעום סירניקי שהכינה אמא שלה, עטופים בנייר אפייה שמצדו עטוף בנייר כסף.

אמא של ריטה, אמרה בגאווה, מכינה את גבינת הטבורוג שעליהם מתבססות הלביבות בעצמה. מיותר כמעט לציין – הסירניקי היו נפלאים, ניחנים בחמצמצות קלות ובהזהבה עדינה ונאה, תוצאה של טיגון איטי ובחום נמוך במיוחד. סיפור אהבה ממבט ראשון.

סירניקי לביבות גבינה רוסיות (צילום: pexels)

סירניקי

מתכון של רועי ירושלמי. רצוי להגיש, כמו פנקייק, הישר מהמחבת.

המתכון שלפניכם מתבסס על שטעמתי כמה שנים מאוחר יותר במלון מטרופול המוסקבאי לארוחת הבוקר. מוסיפים לו תמצית וניל שדומיננטית בטעמו ושבעיני מתאימה מאד.

גיוון: בסופרים רוסיים רבים אפשר למצוא גבינת טבורוג בטעמים. אפשר לנסות ולבדוק אם מתאים. אישית אני מעדיף את זה הקלאסי – מקסימום את הטבורוג בתוספת הצימוקים.

מרכיבים:
500 גרם גבינת טבורוג – להשיג בטיב טעם ובמעדניות רוסיות
2 ביצים
4 כפות גדושות קמח
4-6 כפות סוכר
6-7 טיפות תמצית וניל טהור או כפית אספרסו של תמצית וניל לא-טהורה
חמאה לטיגון

להגשה:
ריבה, אבקת סוכר או גבינת ריקוטה

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקעררת ערבוב גדולה. בידיים לחות יוצרים כדורי טניס עגולים מהתערובת.
ממיסים חמאה במחבת. משטחים את הכדורים למעין קציצות עבות – בעובי של כ-1 ס"מ. מטגנים בסבבים ועל אש נמוכה מאד במשך 3-4 דקות. הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות.

הגשה: מפזרים פושר או חמים מעל אבקת סוכר או מגישים לצד ריבה או גבינה.

סירניקי לביבות גבינה רוסיות (צילום: unsplash)

תגובות לפוסט