מתכון להכנת גלידוניות – כך מכינים את הקינוח הרטרואי בקלות ובשני טעמים

07.08.2020
הפינוק המושלם לכל ארוחה משפחתית שכולם יכולים ליהנות ממנו, גם סוכרתיים. אורי שביט מגישה - מתכון להכנת קוביות בננה טבעוניות, מצופות שוקולד בטעמי חלבה וחמאת בוטנים

גלידוניות מתפצחות הן קינוח אהוב מאז שנות ה-80, קוביות שהייתי טוחנת בתור ילדה עד שמישהו היה מחלץ ממני את האריזה.
אחרי המעבר לטבעונות, גיליתי את נפלאות גלידת הפירות. מספיק להקפיא פרוסות בננה, ולטחון אותן כדי לקבל גלידה קרמית ועשירה בלי מאמץ ובמקסימום בריאות, שגם ילדים נהנים ממנה.

קוביות הגלידה מצופות השוקולד הן כוכבות שולחנות החגים וארוחות השבת – קינוח חמוד שאוכלים ביד ושכיף לכולם לנשנש, ילדים ומבוגרים כאחד. המתכון שלפניכם הוא מחווה לכל הדברים האלה.

במתכון הפכתי את הגלידה הביתית החדשה שלי לחטיף שהתגעגעתי אליו מהימים בהם הייתי מתארחת אצל דודה אורה, בשתי גרסאות בריאות בהרבה ואפילו מזינות.

את הגלידוניות אפשר ליצור באחד משני טעמים: חמאת בוטנים או טחינה, כשטחינה לא רק עשירה בסידן ובחלבון אלא גם מעניקה מרקם קרמי וטעם עדין ולא משתלט של חלבה. חמאת הבוטנים תדבר במיוחד לאוהבי ריסיס. לציפוי מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי לברק ולפריכות.

טיפ: במקום ליצור את אחד המילויים שלפניכם, ניתן ליצור 10 מכל סוג. פשוט מחלקים את כמות הבננות – 3 – שווה בשווה עם מחצית משאר המרכיבים בכל מילוי.

גלידוניות בננה בטעמי בוטנים וחלבה טבעוניות של אורי שביט (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

 

ערכים תזונתיים

דבר התזונאית שרון אלדר: "מתכון משגע וקל להכנה. העדפת טחינה גולמית על פני חמאת בוטנים, מקנה יתרון למתכון בכך שהוא יכיל פי 3 סיבים תזונתיים. במידה ותבחרו להשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא במקום בטחינה גולמית רגילה – תזכו להשביח את המתכון בעוד סיבים תזונתיים ובכמות גדולה של סידן".

"מי שמכין את מילוי הבוטנים – חשוב לשים לב שבהכנת גרסת זו משתמשים בממרח בוטנים טבעי, שלא מכיל תוספת סוכר. איך מוודאים שרוכשים את המוצר הנכון? קיראו את רשימת הרכיבים מאחורי האריזה ושימו לב שמופיעים שם בוטנים בלבד, ללא סוכר או תוספת שמן".

"לסוכרתיים: מנת צמד גלידוניות מחשבים כ-1.3 מנת פחמימה. בנוסף, שימו לב שמנה המורכבת מ-2 גלידוניות מכילה כ-250 קלוריות – לא מעט. לכן, לסוכרתיים חשוב להתייחס למנה כארוחת ביניים שלמה ולא לקחת תוספת (בכל מקרה של המלצות שונות מהדיאטנית האישית שלך, המלצותיה הן הרלבנטיות)".

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

גלידוניות שוקו בננה

מתכון של אורי שביט, הגורו הטבעונית, הבלוגרית ("טבעוניות נהנות יותר") ומחברת ספר הבישול רב המכר "המטבח הטבעוני שלי".

הגלידוניות נוצרו כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".


מרכיבים לכ-20 גלידוניות מכל סוג (כל תבנית בגודל 14X22 ס"מ):

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ ללא סוכר
2 כפות שמן קוקוס מוצק

למילוי בננה בוטנים:
3 בננות טריות, בשלות
3/4 כוס (180 גרם) חמאת בוטנים טבעית
2 כפות סירופ מייפל או אגבה
קורט מלח

למילוי בננה חלבה:
3 בננות טריות, בשלות
3/4 כוס (170 גרם) טחינה גולמית מלאה
2 כפות סילאן
קורט מלח

הכנה:
טוחנים במעבד מזון את מרכיבי המילוי עד לקבלת קרם סמיך וחלק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים עליה את הקרם. משטחים ומוודאים שכל הפינות מלאות ומיושרות. גובה הקרם צריך להיות כ-2 ס"מ. מאחסנים במקפיא למשך 3-4 שעות לפחות ועד לילה.
ממיסים שוקולד ושמן הקוקוס במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שמתקבל קרם חלק ודליל יחסית. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומערבבים מדי פעם.
מוציאים את התבניות מהמקפיא ומחלצים את הקרם שקפא עם נייר האפייה. מסדרים על משטח עבודה. חותכים לאצבעות באורך כ-6 ס"מ וברוחב 2 ס"מ.
כשקרם השוקולד כבר לא חם, טובלים בו כל מלבן. מוודאים שהוא עטוף בשוקולד. מוציאים מהשוקולד בעזרת שני מזלגות, מניחים לשאריות השוקולד לטפטף ומעבירים למגש מרופד בנייר אפייה. ממשיכים כך עם כל הגלידוניות. אם קרם השוקולד מסמיך מאד (בגלל שהוא מתקרר) אפשר לחמם אותו מעט (בזהירות, שלא ימיס את הגלידוניות).מחזירים את הגלידוניות המצופות לכמה דקות למקפיא, להתמצקות ומגישים או מאחסנים במקפיא בקופסא סגורה.

אורי שביט וגלידוניות שוקו בננה (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

 

2 תגובות

A round of applause for your blog. Really looking forward to read more. Great. Margo Amerigo Otero

תגובות סגורות לפוסט זה