טרטר טבעוני עם טוויסט מפתיע – מתכון מרשים וקל של השף שחף שבתאי

09.05.2022
טרטר טבעוני? זה קל! השף שחף שבתאי מגיש - מתכון מרשים ומפתיע לשבועות של הקלאסיקה הצרפתית עם טוויסט ומפתיע ונגיעות אסיאתיות

טרטר טבעוני הוא טוויסט מפתיע על המנה הצרפתית הקלאסית. בתפקיד הראשי של המנה שלי, שמשלבת טעמים מהמזרח ומהערב יחד מככב מרכיב לא שגרתי: גבינה טבעונית. התוצאה – מנה יפהפייה ומרשימה במינימום מאמץ ושמעניקה מקסימום רושם.

לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:

טרטר טבעוני של השף שחף שבתאי (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

טרטר טבעוני של גבינות ויולייף

מתכון של השף שחף שבתאי. החשיבות במתכון הוא לחתוך כמה שיותר קטן את המרכיבים – בשיטת ברונואז צרפתית (Brunoise): קוביות קטנטנות.

למיטיבי לכת: מסדרים את הטרטר לפני ההגשה ברינג קטן למקסימום רושם.

מרכיבים ל-4 מנות אישיות:
200 גרם צהובה טבעונית בטעם מוצרלה של ויולייף, קצוצה לקוביות קטנטנות
1/2 בצל סגול, קצוץ לקוביות קטנטנות
4 כפות עירית קצוצה דק-דק
4 כפות צנונית, קצוצה לקוביות קטנטנות
3-4 כפות סלק, קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
4 כפות קרם קוקוס – אפשר עוד כפית או שתיים ולפי הטעם
2-3 כפות שמן קוקוס

לקרם אבוקדו: 
1 אבוקדו
50 גרם קרמית ויולייף

להגשה: 
2-3 כפות שמן זית
8 נאצ׳וס
רוטב סויה או טריאקי – לפי הטעם. לא חובה

הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הטרטר בקערת ערבוב גדולה. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מכינים את קרם האבוקדו: מקלפים את האבוקדו ונפטרים מהגלעין. טוחנים עם קרמית ויולייף עד לקבלת קרם במרקם אחיד.

הגשה: מסדרים בארבע צלחות הגשה עמוקות את קרם האבוקדו בחלקים שווים. מעל מסדרים תלוליות של הטרטר הטבעוני. יוצקים מעט שמן זית מעל ורוטב סויה מסביב. מסדרים ליד כל טרטר 2 נאצ׳וס ומגישים מייד.

טרטר טבעוני של השף שחף שבתאי (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט