טרטר טבעוני הוא טוויסט מפתיע על המנה הצרפתית הקלאסית. בתפקיד הראשי של המנה שלי, שמשלבת טעמים מהמזרח ומהערב יחד מככב מרכיב לא שגרתי: גבינה טבעונית. התוצאה – מנה יפהפייה ומרשימה במינימום מאמץ ושמעניקה מקסימום רושם.
לכל מתכוני שבועות הטבעוניים של ויולייף באתר rex:
- צזיקי טבעוני – מתכון יווני שמכינים בקלי קלות
- נאצ׳וס טבעוניים – מתכון מקסיקני עם טוויסט מפתיע ושמכינים בצ׳יק
- לעוד מתכונים טבעוניים עם מוצרי ויולייף

טרטר טבעוני של גבינות ויולייף
מתכון של השף שחף שבתאי. החשיבות במתכון הוא לחתוך כמה שיותר קטן את המרכיבים – בשיטת ברונואז צרפתית (Brunoise): קוביות קטנטנות.
למיטיבי לכת: מסדרים את הטרטר לפני ההגשה ברינג קטן למקסימום רושם.
מרכיבים ל-4 מנות אישיות:
200 גרם צהובה טבעונית בטעם מוצרלה של ויולייף, קצוצה לקוביות קטנטנות
1/2 בצל סגול, קצוץ לקוביות קטנטנות
4 כפות עירית קצוצה דק-דק
4 כפות צנונית, קצוצה לקוביות קטנטנות
3-4 כפות סלק, קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
4 כפות קרם קוקוס – אפשר עוד כפית או שתיים ולפי הטעם
2-3 כפות שמן קוקוס
לקרם אבוקדו:
1 אבוקדו
50 גרם קרמית ויולייף
להגשה:
2-3 כפות שמן זית
8 נאצ׳וס
רוטב סויה או טריאקי – לפי הטעם. לא חובה
הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הטרטר בקערת ערבוב גדולה. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מכינים את קרם האבוקדו: מקלפים את האבוקדו ונפטרים מהגלעין. טוחנים עם קרמית ויולייף עד לקבלת קרם במרקם אחיד.
הגשה: מסדרים בארבע צלחות הגשה עמוקות את קרם האבוקדו בחלקים שווים. מעל מסדרים תלוליות של הטרטר הטבעוני. יוצקים מעט שמן זית מעל ורוטב סויה מסביב. מסדרים ליד כל טרטר 2 נאצ׳וס ומגישים מייד.
