יקבים שפתוחים בשבת ברמת הגולן ובגליל: שש המלצות כיאה לאזור שמתהדר בעשרות יקבים מוכרים ומעוטרים, שהוא הבילוי המושלם לזוגות, חברות וחברים (והכי שווה: לדאבל דייטים) בשבת באיזור הגליל. בחרנו שש המלצות ליקבים ששווה להכיר.
עוד כתבות יין ואלכוהול באתר rex:

יקבים שפתוחים בשבת ברמת הגולן ובגליל – 6 המלצות
■ יקב תל שיפון (לשעבר אורטל): בזכות הנוף והתוויות המגניבות
יקב חדש יחסית, שהוא גלגול צבעוני ועדכני של יקב הבוטיק הקיבוצי אורטל. הוא נקרא מחדש על שם חלקות הפרימיום הגבוהות של כרם תל שיפון הסמוך, מהם מגיעים ענבי היקב, שגדלים על אדמת הבזלת העשירה של הגולן.
על הבקבוקים מתנוססות תוויות הומוריסטיות וצבעוניות עם אקורדיאונים וטרקטורים – שמעבירות את הסיפור הקיבוצי של היקב. מיקום היקב בגבהי הגולן כולל תצפית למרחבי הרמה. בחורף מעוטר הנוף בשלג – מה שהופך אותו ללוקיישן מצוין למי שרוצה להרגיש קצת בחו"ל.
במבחר: רוזה מענבי קברנה פרנק, סירה וקברנה סוביניון; בלנד לבן של שרדונה וסוביניון בלאן בבצירה ידנית; תל שיפון 915 מסדרת הדגל של היין שמתבסס על סוביניון בלאן ומתיישן בחביות במשך 5 חודשים וכן בלנד אדום ופירותי של ענבי קברנה סוביניון וסירה.
ליד השתייה: סלסלת פיקניק (300 שקלים) שכוללת לחמים, גבינות ומטבלים, יין וכוסות.
יקב תל שיפון. קיבוץ אורטל. לפרטים נוספים בוואטסאפ: 050-3566578
View this post on Instagram
■ יקב פלטר – בזכות הרוזה
מהיקבים המוכרים בישראל, עם לוגו הפרפר שכבר הפך לאייקוני. היקב הוקם על ידי האחים טל וניר וממוקם כיום בעין זיוון. היינות שואבים השראה מתעשיית היין האוסטרלית, שם טל למד.
בשנים האחרונות הפך היקב למתחם שכולל גם את היקב הכשר מטר ואת מזקקת פלטר שם יוצרים תזקיקי פירות מתמרים, שזיפים וגם עראק וג'ין. יקב פלטר עצמו פתוח מדי סופשבוע משעות הבוקר. במרכז המבקרים ניתן לטעום מהיינות – למשל מהרוזה הנהדר. חשוב לדעת: סיורים ביקב מתבצעים רק באמצע השבוע.
במבחר: יינות לבנים, אדומים ורוזה. אם מבקשים יפה – אפשר גם לטעום מיינות מטר ומהתזקיקים.
ליד השתייה: גבינות עיזים תוצרת בית ולחם טרי. אפשרות נוספת תהיה לרכוש מטעמים מהמעדנייה של היקב.
ראשון- שבת 10:00- 17:00 הישיבה במקום על בסיס מקום פנוי ובלבד. טל': 077-9100355
View this post on Instagram
■ יקב לטם: בזכות היינות האורגניים ופופ אפ מסעדת מרקטו
באחד האיזורים היפים בגולן, הוקם יקב הבוטיק האורגני הזה שמתמחה ביינות ביו דינמיים במינימום התערבות ייננית ותוספות. מרכז המבקרים משקיף לנוף הגולן ואפשר לטעום בו מבחר מהיינות החד זניים ומיינות הממסך של היקב.
במבחר היינות: מסקרן לטעום את יין הסמיון הלבן והחד זני – ענב שמזוהה עם בורדו אך מככב ביותר ויותר יינות מקומיים בשנה האחרונה.
ליד השתייה: בחודשים האחרונים נוסף ליקב גם פופ אפ של מסעדת מרקטו העכואית שנשרפה במהומות שומר החומות במאי. שווה נסיעה במיוחד? בהחלט. כשאין את הפופ אפ יש גם פלטות. יתרון נוסף: היקב מצהיר על עצמו שהוא ידידותי לכלבים.
יקב לטם. קיבוץ לוטם ראשון – שבת 10:00-17:00 טלפון: 07-339405
View this post on Instagram
■ יקב אסף: בזכות האוכל של עדי והB&B
את היינות של יקב אסף אפשר למצוא במסעדות שף שמתמחות במטבח מקומי עילי בתל אביב. כשמגיעים אל המתחם היקב – שקרוי ״כפר היין״ – נחשפים לסיפור המשפחתי שמתנוסס על התוויות – וגם אל האוכל של הבת הבכורה עדי, שהקימה כאן את מסעדתה עדיקא.
מרכז המבקרים של היקב ממוקם במבנה בזלת היסטורי שהורחב ושופץ. ניתן ורצוי ולשמוע ממקור ראשון על סיפורה של המשפחה והקמת הכפר.
במבחר היינות: בלנד קיסריה מענבי שירז וקברנה סובניון שמתיישן 24 חודשים בחבית ורוזה ים-תיכוני מענבי זינפנדל.
ליד השתייה: אוכל עונתי ומוקפד ממרכיבים שמקורם בגולן במסעדת עדיקא.
ועוד משהו: בכפר היין ממוקמות 4 בקתות אירוח לזוגות בלבד. הכי כיף: לפרוש בסוף הטעימה לאחת הבקתות ולהעביר בה לילה קסום.
קדמת צבי, כביש 91 , רמת הגולן. פרטים נוספים בטל': 054-3915552. א-ה' 11:00-18:00, שישי 10:00-16:00, שבת 10:00-17:00
View this post on Instagram
■ יקב שאטו גולן – בזכות המתיישנים
אולי המקום הכי קרוב שיש בישראל לפיימונטה, שכולל מבנה שמזכיר טירה עתיקה ומדשאות ירוקות מול נופי רמת הגולן.
היקב ממוקם בדרום הרמה ויינותיו נעשים באופן אירופי מסורתי על פי רוב בתסיסה ספונטנית וללא תוספת שמרים.
לאחר השרייה של בין שבוע לשבועיים היינות מתיישנים בחביות עץ אלון. זמן היישון נע בין חודשים ספורים לשנה וחצי.
במבחר: מיינות הפרימיום של היקב, שמתומחרים במאות שקלים ושאותם אפשר לטעום במרכז המבקרים בכוסות. שווה.
ליד השתייה: פלטת גבינות ושמן זית מקומי מהגולן.
יקב שאטו גולן, מושב אליעד 10:30-15:00 הביקור ביקב מותנה בתיאום מראש בלבד בווטסאפ: 0526683030
View this post on Instagram
■ יקב תל : יקב בוטיק חתרני
היקב החדש ביותר ברשימה. ממוקם במושב שעל שבצפון רמת הגולן. ליטל עובדיה היא הצגה של אישה אחת – וואן וומן שואו שמשמשת גם כייננית וגם ככורמת של ״תל״ – מה שנותן לה שליטה מלאה על אופיו ואיכותו של היין.
במבחר: עובדיה עושה שימוש לצורך הכנת היין רק בענבים מגפנים שסמוכות ליקב. במבחר: יינות מינרליים בטעמם כמו שרדונה מבציר מוקדם שמקנה לו חומציות וגם יין לבן מענבי ריזלינג שעובדיה מתגאה בפוטנציאל ההתיישנות שלו.
אוכל: פיצות מהפיצרייה הסמוכה בנוסף ניתן (ורצוי!) להצטייד בגבינות ולחם לפיקניק בין הכרמים.
יקב תל. פתוח בשבת בתיאום מראש 054-2177760 (ליטל)
View this post on Instagram
ציונה הורנשטיין,
מרשים וענייני .