סושי בתל אביב: 5 המקומות הכי טובים לארוחה יפנית בעיר

27.01.2020
סושי בתל אביב הוא מאכל לאומי שני. ועדיין - את המקומות שמגישים רולים מצטיינים אפשר לספור על יד אחת. חיליק גורפינקל בוחר: 5 הסושיות הטובות בתל אביב

תל אביב מלאה בעשרות ואולי מאות סושיות זולות. קראתי פעם שחוץ מאשר בטוקיו (ובניו יורק?) יש בעיר העברית הראשונה יותר סושיות לנפש מאשר בכל מקום אחר בעולם. רובן זולות וגם, מה לעשות, לא ממש טובות.

עוד תל אביב ב-Rex:

וחוץ מזה, אתם לא צריכים אותי בשביל שאשלח אתכם לעוד סניף של ג'פניקה או הסושיה או איך שלא קוראים לרשתות האלה. אז הנה, בכל זאת, כמה סושיות מצטיינות. ולא, לא יהיו כאן הפתעות.

סושי במסעדת יאקימונו (צילום: מיטל סולומון)
סושי במסעדת יאקימונו (צילום: מיטל סולומון)

יאקימונו

גם אחרי רבע מאה, הסושי של יאקימונו הוא עדיין הטוב מכולם. זו הקפדנות שלא תיאמן ממש – כשמחירה כמובן בהתאם.

הרמה כאן מתעלה הרבה מעל המונחים מקומיים. אני מניח שבטוקיו זהו רף הכניסה, אבל מכיוון שאנחנו עדיין שייכים לאומת החאפרים, תענוג לבקר כאן (עדיף כשמישהו אחר משלם) ולטעום קצת מהדגים הנאים של משפחת כהן.

החל מהטונה המקומית, כשיש כזו, ועד קיפודי הים המיובאים, כשיש כאלה. אבל גם מה שיש תמיד, טונה מיובאת, ילוטייל הכי טעים שיש, כדורי סושי מעוצבים ומרהיבים עם טאץ' של טחינה, קונוסים יפייפיים, אויסטרים טריים ומה לא – כל אלו פשוט מופלאים.

אל תתנו לתפאורה הכהה לקלקל לכם. מדובר לא רק בסושי הטוב מכולם אלא גם באחת המסעדות הטובות בארץ בכלל. כן, לא רק סושי אוכלים כאן, גם עוד מנות יפניות מרתקות. אבל אנחנו באנו בגלל הסושי, ונשארנו למרות המחיר. קלאסיקה.

עוד במומלצים: שירות טייק אווי מושקע למי שמעדיף להתענג על כל הטוב הזה בבית.

יאקימונו , שדרות רוטשילד 19, 03-5175171, א'-ש'- 12:30-00:30. יש עסקיות בצהריים.

דיינינגס

בתחילת דרכה של דיינינגס (Dinings), אחות למסעדה מעוטרת כוכבים בלונדון, כתבו עליה תכופות שהיא יקרה – אולי המסעדה הכי יקרה בארץ. מאז זרם הרבה סאקה בכוסות של לקוחות המסעדה היפנית על גג מלון הבוטיק המפואר והנהדר נורמן והיום אפשר לאכול במחירים שאולי לא שווים לכל כיס – אבל משהו שלא מעט אכלנים תל אביביים כבר יכולים להרשות לעצמם.

הסושי כאן פשוט מצוין. כלומר, פשוט ומצוין. שזה כידוע, לא פשוט בכלל. נתחים טריים, חלקם יוקרתיים למדי כמו לובסטר וקינג קראב, מיובאים מן הסתם – וברולים גם סרטן רך שריון בטמפורה. לצדם גם יש דגי ים מקומיים וכמובן סלמון.

הכל יפה מאד, כמו המסעדה עצמה, אלגנטי מאד (ויש מרפסת יפה עם נוף) וגם יוקרתי מאד – אם לא במחיר, אז בהרגשה. ואחרי הכל, מה יותר חשוב ליהודי גלותי מאשר להרגיש מדי פעם יוקרתי. לא ככה?

דיינינגס. מלון נורמן, נחמני 25. 03-5435444, א'-ש' 18:00-23:00

 

מסעדת TYO (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת TYO (צילום: אנטולי מיכאלו)

TYO

טיו היא כנראה הגרסה המקומית לאותו מועדון אפלולי שסיפרתי עליו בהקדמה הארוכה כאורך הגלות. היא לא ממש אפלולית ולא ממש מועדון אבל יש לך הרגשה שלכאן באים בכדי לראות ולהיראות לא פחות מאשר בשביל לאכול, אם לא יותר. ואת זה כותב מישהו שהיה כאן בכלל רק בצהריים..

כל מיני רולים מתוחכמים, חלקם כמובן מתוחכמים מדי. אבל היי, ברומא התנהג כרומני, ואם אין צ'ורבה כדורים, תזמין …סלמון מוצרלה. מה ששמעתם – רול של סלמון ומוצרלה עם מיונז. לא צוחק.

לא הכל עובד כמובן אבל אם הולכים על זה, אפשר אפילו ליהנות, לא רק ה'בלינג-בלינג' (ככה אומרים את זה?) אלא אפילו מהאוכל (שאגב נוצר כאן על ידי סושימן יפני). לא רע בכלל – גם בסניף החדש ברחוב שבזי, לשם עברו בסוף 2019.

TYO. 03-9300333 , א'-ה' 12:00- 16:00, 18:00-01:00, ו' 18:00- 01:00, ש'- 12:00- 01:00.

ניגירי דגים ופירות ים במסעדת TYO (צילום: דן פרץ)
ניגירי דגים ופירות ים. סושי במסעדת TYO (צילום: דן פרץ)

אונמי

עלי גרוסמן, המייסד האגדי, כבר לא כאן מזמן ולמקום גם לא קוראים טקאמרו, כשמה של המסעדה המקורית, וגם אלו לא ממש חדשות, אבל יחד עם אנשי יאקימונו, מדובר כאן בחלוצי הסושי המקומי, בתקופה שבה באמת לא ידענו שיש משהו מעבר להרינג ולקרדה. שלא לדבר על גפילטע פיש.

אותם שטיקים וטריקים וקריאות קרב יפניות בצאתך ובבואך עדיין מופעלים כאן כאילו לא עברה החלטה באו"ם שזה לא חוקי, ואותה התפאורה המוכרת (ממש חורשת האקליפטוס של הסושי בישראל) אבל גם, וזה אבל גדול, אותו סושי מקצועי ומקצועני שגם אם כבר אינו מרגש אותך כמו פעם, כשעוד לא ממש ידעת איך אוכלים את זה, הוא עדיין מהטובים בעיר. וכמו בכל סושיה טובה אחרת, כל השלוש, אין טעם, לפחות לשיטתי, להמליץ על משהו ספציפי.

בטח לא אם אתם כמוני, כלומר, כאלו שאוכלים סשימי ולא כל מיני רולים יצירתיים. רק להתיישב על הבר, לשאול מה יש מן הים (ולא מברכות, ירחם השם, או טונה וסלמון שזה יש תמיד וזה תמיד טעים) ולתת לסושי מאסטרים הנחמדים להוביל אותך בבטחה. תענוג גדול, גם אחרי כל אותן שנים.

אונמי. הארבעה 18, תל אביב. 03-5621172. א'- ו' 12:00- 00:30, ש' 13:00-00:30

פו

הנציגה הלוהטת של קטגוריית ה'סושיות האופנתיות לילדות אופנתיות לא פחות', קטגוריה שהמצאתי כמובן זה עתה אם כי לא בטוח שאני ממש טועה בהגדרתה. זמן רב סירבתי לבקר בה בדיוק בגלל זה, כמו גם בגלל עודף שמועות על עודף מיונז ברולים, תוספת שהפכה נפוצה למדי, השד יודע למה.

ביקור קצר במקום – שגם הוא עבר דירה לאחרונה למעלה דיזנגוף הסמוך – הוכיח לי שאמנם יש כאן לא מעט מיונז לפעמים (סתם, יש מיונז רק ברול אחד. וגבינת שמנת באחר…), אבל, ירחם השם, אם מפסיקים להיות פוצים, אפשר אפילו ליהנות ממנו. אחרי הכל, מה רע בקצת מיונז. אנחנו אוהבים מיונז. גם בסושי. טוב, לפעמים.

פו. דיזנגוף 302. 03-6051000, א'-ד', ו' 12:00- 00:00, ה' וש' 12:00- 01:00

3 תגובות

אונמי, אכן מסעדה לא רעה אבל הבעלים הנוכחיים אנשים מגעילים. ברגע שהשף עופר, שכנראה הוא אחד מהישראלים הבודדים שיודע מה זה אוכל יפני, סיים את הרכבת בתפריט החדש, סילקו אותו בבושת פנים. תפריט חדש עשוי להחזיק זמן מה, אבל מעבר לכך שהבעלים מגעילים הם לא ממש מבינים מה זה ניהול מסעדה. נפטרו מעופר לפני שהוא הצליח להעביר את הידע לטבחים במטבח. כלומר, הרמה שסוף סוף הצליחה לעלות, כבר במגמת ירידה. ביקרתי כמה ימים לאחר שהשף עופר הלך משם, וכבר הארוחה ירדה ברמה. אולי רוב הלקוחות עדיין לא מבינים אבל בתור אחד שגדל ביפן ואוהב לאכול משחר ילדות ומבין דבר או שניים באוכל יפני, ההתדרדרות כבר שם. בכל מקרה, אני לא דורך יותר בדלתות אונמי למרות שהיא הייתה מסעדת הבית שלי בתחילת דרכה (ועזבתי אותה פעם אחת) וחזרתי אליה לאחר שעופר התחיל לנצח על המטבח. אותי כבר לא יראו שם.

הגב

כבוד רציני על כל הבלוג,אבל אונמי ופו? ברשימה…
אונמי היה מקדש לפני 20 שנה..בביקור אחרון שלי הוא איכזב.פו זה פשוט סושיה ישראלית של ביוקר בירמיהו..
לצערי אין הרבה סושי טוב בארץ.אשמח שיוכיחו לי אחרת עם רול מהודק,ירקות חתוכים כמו שצריך ובלי קצוות..

הגב

תגובות לפוסט