המבורגרים בתל אביב – אלו שמככבים במסעדות שף ובמקומות שסובבים סביב המנה הזו – הפכו לקאלט עירוני. מעיר של פלאפל, מקסימום שווארמה – בעשורים האחרונים הפכה העיר הלבנה למעוז הקציצות ולא משנה מאיזו עדה.
עוד בשר ב-Rex:
- מתכון להמבורגר קלאסי בקלי קלות – רפי אהרונוביץ' ("מר בשר")
- הבשר של תל אביב: 6 מסעדות מומלצות
- שווארמה, סיפור אהבה: 5 שווארמיות מצטיינות בתל אביב
איך המבורגר צריך להיות? חרוך מבחוץ ועסיסי מבפנים, בלחמניה שווה ולצד צ׳יפס מושקעים. כל חלק עומד בפני עצמו אבל השילוב של השלושה לארוחה שלמה עולה על סך חלקיו ומציג מראה מלבב שקשה לעמוד מולו.
10 ההמלצות של כותבי אתר רקס – שאת כולן אפשר לאסוף גם בטייקאווי או במשלוח עד הבית.

■ מקום של בשר
מקום של בשר כשמו כן הוא: לכאן מגיעים מי שלוקחים את הבשר שלהם ברצינות. המבורגר הבית בהתאם הוא לא פחות ממעולה, עשוי מנתחי פילה, סינטה ואנטריקוט.
הלחמניה בריושית משהו, רכה ואווירירית עם תוספות לא מתחכמות (חסה, עגבניה, חמוצים ובצל סגול) כשהרטבים מגיעים בנפרד ואפשר להוסיף מה וכמה שאוהבים.

הצ'יפס הוא בעצם תפוצ'יפס, רק אמיתי וכזה שעושים במקום: פרוסות דקיקות וממכרות של תפוח אדמה שטוגנו ותובלו במלח וקצת פטרוזיליה, ככה שאי אפשר להפסיק לכרסם. יש מגוון של תוספות אחרות למי שמעדיף תרד בשמנת, גרטן תפוחי אדמה או טבעות בצל עם ההמבורגר שלו.
הושק גם המבורגר כמהין יוקרתי: קציצת פילה, סינטה ואנטריקוט עם מתובלת בממרח כמהין, ומוגשת בלחמניה עם מיונז כמהין וצ'יפס שערות בטטה – שמכוון בעיקר לאוהבי הזא'נר.
עוד במומלצים: הקינוחים מעולים, במיוחד קינוח קרם וניל עם אגסים ביין, קרפ ממולא תותים (בעונה) ועוגת ביסקוויטים בציפוי שוקולד בטעם של פעם.
מקום של בשר. שבזי 64 תל אביב

■ בר 51
את ההמבורגר בבר הכי לוהט בעיר הכניס לתפריט השף מושיקו גמליאלי עם פרוץ המגיפה לחיינו בשנה שעברה.
בהתחלה הוא נקרא ""צ'יזבורגר COVID 19", אבל עכשיו כשזה כמעט מאחורינו, הוא פשוט נקרא צ'יזבורגר. כשמו, הוא מגיע עם גבינת צ'דר מיושנת ורמולד (רוטב שמקורו במטבח הצרפתי) כי מה בעצם אנחנו צריכים יותר מלשבת על הבר הארוך, לשתות יין ולנשנש המבורגר איכותי.
עוד במומלצים: פפרדלה זוקיני, סרטנים וחמאת לימון; אניולוטי תפוחי אדמה ומסקרפונה.
בר 51. הירקון 59 ת"א.

■ מגזינו
מגזינו הפכה בתקופה מאז לקח את המושכות במטבח לאחת המסעדות המהנות בישראל – וגם לאחת הטובות שבהם. ההמבורגר לא מבייש את הפירה: טחינה גסה של מכסה אנטרקוט ואונטריב שמוגש עם גבינת צ'דר, איולי ביתי עם שום קצוץ וחרדל וצ׳יפס ארטיזנלי. בקיצור: חגיגה.
עוד במומלצים: ג׳מבו שרימפס צלויים, טרטר מופתי וכמובן העוגות מוויטרינת הקינוחים של שף קונדיטור המסעדה, ברק כהן.
View this post on Instagram
■ לייבררי בר
ההמבורגר הוא מנת הדגל של הלייבררי בר, הבר של מלון הנורמן, על התפריט שלו (כמו של ה"אלנה", המסעדה השווה במלון) אמונים כעת השפים דניאל צור ועומר שדמי. הוא עשוי קציצה שמורכבת משלושה נתחים שונים – שכל אחד מעניק לתערובת תו שונה – ומוגש בלחמניה ביתית מרוחה ברוטב טרטר משגע ולצד צ'יפס מהסרטים.
לייבררי בר, מלון נורמן. נחמני 23-25 ת"א.

■ ויטרינה + ויטרינה לילי
הוויטרינה היא ככל הנראה מזללת ההמבורגר המגניבה בעיר. זה המקום היחיד בעיר שמדי ערב משתרך בו תור ארוך של רעבים שכמהים להמבורגר באטלר: קציצה עסיסית של צוואר בקר מיושן בלחמניה קלויה ובתוספת של ריבת בצל וחמוצים שמכינים במקום, צ'יפס חצי-חצי עשוי מקלות דקים של תפוחי אדמה ובטטה מתובלים בתערובת גרידת ליים ופטרוזיליה.
אלה מזמן הפכו לחתימת המקום וסימן ההיכר הרשמי של הויטרינה, כמו גם קטשופ סלק, והרבה לבבות מכל עבר ולימונדה בטעמים.
ויטרינה, ויטרינה לילי. אבן גבירול 36 ולילינבלום 40, תל אביב
View this post on Instagram
■ פט קאו
ההמבורגר האמריקאי של השף טום אביב וקצביית הבוטיק טריגר הוא הוא מינימליסטי. אין ירקות בתוך הלחמניה, רק קציצת הבקר העסיסית (באיכות מעולה) ומעט איולי בלחמניה מתקתקה.
הרעיון הוא לתת לבשר לדבר בזכות עצמו, ללא הסחות דעת או תוספות שיאפילו על הטעם הנהדר שלו – וזה מצליח.
הצ'יפס שמגיע ליד הוא צ'יפס בצורת זיגזג, כמו שאנחנו זוכרים מהילדות בבורגר ראנץ', אבל כמובן פי מיליון יותר טעים ואיכותי. ועבה (כי העובי זה מה שחשוב).
פט קאו. דיזינגוף 265 ת"א.
View this post on Instagram
■ אמריקה בורגרס
המבורגר בסגנון דיינר אמריקאי של תמיר לוי, בעלי מסעדת הבשרים המוערכת "מו ומו" מרחובות.
התפריט במקום מורכב משישה סוגי המבורגר. צ'יזבורגר, חריף, צי'קן בורגר וצמחוני הם כמה מהם. 'אמריקה', המבורגר קלאסי מבשר בקר שמגיע עם התוספות הרגילות הוא המומלץ ביותר. הבשר טרי וטחון (גס) במקום מדי יום וגם את החמוצים כובשים במקום. לצדם מגיע בפנים בצל מקורמל ובצל סגול כבוש.
התוספות כאן הן גם שוס: בנוסף לצ'יפס סטנדרטי מציעים כאן שקית שעועית ירוקה מתובלת בשמן זית ומלח גס, פריקלס (Frickles) – פרוסות מלפפון חמוץ בטגון עמוק, סלט קולסלואו, כנפיים ברוטב ברביקיו ופרח בצל בטיגון עמוק.
לקינוח, באמריקה בורגרס השכילו והצטיידו במכונה שעושה גלידה אמריקאית כמו של פעם, בטעם אחד שמתחלף לפי העונה והחשק
עוד במומלצים: יש גם תפריט קוקטיילים כך שבאמת לא חסר כלום.
אמריקה בורגרס. אלנבי 112, תל אביב

■ דליקטסן וקופי בר
קלאסיקה עשויה ללא רבב: קציצת בקר לא מתחכמת ואהובה ושנחה על תלולית איולי פפריקה בתוך לחמניה רכה ובתוספת של חסה, עגבניה, בצל סגול וחמוצים שמגיעים בצד להרכבה אישית ועצמית.
אם באתם בזמן לעסקית (ימים א'-ה' בין 12:00-17:00) המחיר כולל גם מנה ראשונה ושתייה, מה שהופך את הארוחה למשתלמת ומשביעה במיוחד.
עוד במומלצים: קוקטיילים פשוטים ולא מתיימרים

■ המלוכלך
אייל שני עושה זאת שוב – מנת ההמבוגר שהוגשה על בסיס מתחלף במזנון זכתה בקורונה לסניף שמוקדש רק לה. השדרוג הוא לא רק בלוקיישן אלא גם בהגשה: בין שתי פרוסות חלה רכה ומרובעת. שווה מאד.
View this post on Instagram
אריק,
גורמה 26.
הכי טוב בעיר.
אין ויכוח
אור,
אמריקה מספר 1 🤩
rex,
כולם טובים, כולם נהדרים 😉
משה,
יש מקום חדש לעדכון הפוסט : fat cow . דיזנגוף פינת ירמיהו . נטו המבורגר מ ש ו ב ח .
Chura,
באמריקה ההמבוגר אכן מעולה !!!
ובכלל מקומות שמתמחים במוצר אחד בלבד תמיד קוסמים יותר בעיניי.
גם ההמבורגר של המוסד ראוי ביותר !!!