פסטה סלק, לוהטת ואדומה – היא אחד מהמתכונים הכי פופולריים שלי, שנכנס גם לספר הבישול הראשון שלי – "המטבח של רותם ליברזון". הוא מתבסס על סלק, שמן זית שטוחנים יחד, וזה פלוס-מינוס הכל.
עוד מתכונים ב-Rex:
- סלט אקפולקו עם תירס טרי: מתכון מנצח של רותם ליברזון
- בלאדי מרי מושלם: מתכון להכנת קוקטייל העגבניות המפורסם – ולפי המתכון של בר "אימפריאל"
- מתכון קל להכנת עוגה בחושה של שזיפים וקוניאק, בדיוק כמו של "רביבה וסיליה"
כמה פשוט, ככה טעים – מתכון שהוא עונג מינימליסטי וצרוף, לעיניים ולחך ושמתקתקים יחסית בקלות. לסלקים שאופים בתנור על מלח גס, נוספת בתום הצלייה מתיקות נפלאה (אל חשש: הצבע העז נשמר גם אחרי האפייה). חגיגה אמיתית למי שאוהב סלק כמוני, ודרך לא שגרתית לחוות את הטעם השורשי שלו – עם הרבה שמן זית משובח, רצוי מקומי.
אני אוהבת להגיש את הפסטה לשולחן בקערה גדולה, עם בצל ירוק וקצוץ ושליכטה נאה של שמנת חמוצה מעל – חיבור אלוהי שמוסיף טעמים ומורכבות למתכון. בקיצור: אם עוד לא טעמתם את המנה הזו – נסו ולא תתאכזבו.

פסטה ברוטב פסטו סלק
מתכון של רותם ליברזון מתוך "בלוג אוכל – רותם ליברזון".
מרכיבים ל-4-6 מנות:
1 חבילת פסטה, רצוי ספגטי – מבושלת כמו שמתואר בהוראות היצרן שעל החבילה
6 סלקים בינוניים
3/4 כוס מלח גס שישמש אותנו לאפייה של הסלקים
1/2 כוס שמן זית מעולה, רצוי מקומי
2 שיני שום
1/4 פלפל ירוק חריף (צ׳ילי) – אפשר גם פתיתי צ׳ילי בצוק העיתים
מלח ופלפל – לפי הטעם
מלח גס לאפייה
להגשה:
1 מיכל שמנת חמוצה
בצל ירוק קצוץ דק-דק או עירית
הכנה:
מסדרים את המלח הגס על תבנית אפיה בשכבה אחידה ועבה יחסית (אפשר גם יותר משלושת רבעי כוס מלח גס). מוסיפים לתבנית את הסלקים ואופים, בלי נייר כסף או כיסוי, בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.
מקלפים את הסלקים ומעבירים לקערה גדולה או למעבד מזון. מוסיפים שום, שמן זית ופלפל צ׳ילי. טוחנים בבלנד מוט או במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה, במרקם שמזכיר קצת חומוס דליל – סמיך אבל לא צמיגי לגמרי. אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית במידת הרצון והטעם. מוסיפים מלח ופלפל.
הגשה: מערבבים את הרוטב עם הפסטה החמה ומעבירים לקערת הגשה. מעטרים בעירית או בבצל ירוק ומגישים מייד, לצד שמנת חמוצה.
sikis izle,
Hi mates, its wonderful post on the topic of cultureand fully explained, keep it up all the time. Zarla Millard Hwang