במקום הארוחות המשפחתיות והמפוארות, חג הפסח השנה יצוין במסגרת אינטימית של בני המשפחה הגרעיניים בלבד. אם כבר יש מקום לצד השולחן, למה לא להזמין הביתה שלושה מהשפים המובילים בישראל?
שנייה לפני ערב החג, קאזה סן פלגרינו – פרויקט הדגל הקולינרי המוביל של מותג היוקרה האיטלקי – מגיע אליכם הביתה, עם ארוחות חג מיוחדות של השף ואושיית הפיין דיינינג, משה שגב (שגבארט, שגב אקספרס), זוכה פרס שף השנה העולמי של סן פלגרינו, אוראל קמחי (פופינה) והשף הצעיר והמדובר, זוכה פרס שף השנה של מדריך גומיו, רז רהב (OCD).
מתכונים של השפים של קאזה סן פלגרינו באתר rex:
-
קדרת עוף ביין לבן ובקצת יותר מרבע שעה – מתכון קליל ומנצח של השף אוראל קמחי
- פודינג אורז של השף רז רהב
כל אחד מהשפים יצר טוויסט על מנות חג ואוכל עונתי – וכמובן על ארוחת קאזה סן פלגרינו, הכוללת מספר מנות אוכל עילי בליווי סן פלגרינו ויין מעולה. רק שהפעם, במקום שהשפים יארחו אתכם בביתם – ארוחת הטעימות מגיעה אליכם הבית, בערב ליל הסדר. כל ארוחה כוללת מרק ופתיחים, מנת בינייים, מנה עיקרית וקינוח.
המחיר אחיד (250 שקלים לאדם) וכולל צמד בקבוקי סן פלגרינו, שרוול קפסולות קפה פרימיום של מותג מאורו האיטלקי וכן בקבוק יין של beta – ליין היינות האוונגרדי והנחשב של היינן עידו לוינסון ויקב ברקן.

בתפריט: חגיגה
מה יהיה בכל ארוחה? ובכן. השף שגב ייצור ארוחה בת 4 מנות שמשלבת טעמים ממסעדותיו עם מנות מהבית כמו חרוסת השף הקינמונית, דגים אפויים עם ירקות גינה, פטריות ולימונים, מרק אסיאתי עם קוקוס, שמן סומסום, ירקות שורש, תירס וקארי צהוב ולקינוח תעלה מנת ״מוס שוקולד מטורף״ עם שוקולד בלגי ואספרסו (להזמנה – הקליקו כאן).
אוראל קמחי מצדו פותח שולחן עם פתיחים מכל העדות: כבד קצוץ, מטבוחה, קלמה של פלפלים, חזרת וסלק, חצילים קלויים ועוד. אחריהם יעלה ויבוא מרק עוף ובקר עם קניידלך – ומנת פילה מוסר ים, אפונה, מנגולד, שורש כורכום טרי, יין לבן וארטישוק.
לעיקרית מגיש השף קדירת עגל בבישול ארוך, ירקות שורש ויין אדום, בתוספת תפוחי אדמה מעוכים עם שום ושמן זית לצד אורז עם בצל מקורמל ולקינוח – פונדנט שוקולד וקרמל מלוח. ״ארוחת חג של המשפחה שלי, אחד לאחד – עם שדרוגים של פופינה- דגי מוסר מהמסעדה, רוטב לימוני משודרג ויין במנת הבשר. ארוחה שהיא כשרה לפסח, נטולת גלוטן ופרווה״, אומר השף (להזמנה – הקליקו כאן).

משלוח מיוחד מהשף
מסקרנת במיוחד היא ארוחת השף הלא שגרתית של רז רהב שמורכבת מ-5 מנות: מרק שום ירוק ואפונה טרייה עם פופקורן כוסמת; טורשון כבדי עוף (פרוסות של טרין כבדים צרפתי) עם צ׳אטני תפוחים ותפוחים ובליווי פחזניות כשרות לפסח; סלט ירוקים בויניגרט רויון-לימון, פלפל שחור ואגוזי מלך מקורמלים; שכבות של טרין טלה וכרוב בליווי אורז מבושל בשומן טלה, עדשים שחורות ושמיר ולקינוח – מוס מסקרפונה ואורז, מרנג קקאו, קרמל, אגוזים.
״ההשראה לארוחה היא המסעדה. כמו לכולם, גם לי אין יהיה ארוחה חגיגית השנה ובמקום שנהיה חמישה – ככה זה במשפחות אשכנזיות – הפעם אנחנו שניים בבית, כשאני מבשל לחמישים – לכל מי שיזמין את האוכל שאכין לי ולחברה שלי ויגיש אותו בליל הסדר, בקאזה סן פלגרינו הפרטי שלו.
את האוכל ילווה יין מהמסעדה – ברקן beta, שמתבסס על זן ענבי מראווי התנ״כי שגדל כיום, כמו לפני אלפי שנים, בירושלים. כיף שיש את הדבר הזה ומגניב שבארוחות האלה יש פוטנציאל לצאת מהשגרה של הבית וליהנות מארוחה קצת חגיגית״, אומר רהב.
מנת האורז עם העדשים והשמיר היא אגב אינטרפטציה למנה של הוריו מהבית, כמו גם הקינוח – וארוחת הסדר היא הפעם השלישית בלבד בו ניתן להזמין אוכל של רהב מחוץ ל-OCD, כשהפעם הראשונה הייתה כאמור בארוחת קאזה סן פלגרינו שהתקיימה לפני שנה.
את המנות יבשל רהב את שותפיו למסעדה, עידן בלומנטל וארז זוארס – ושלושתם הם גם אלה שמבצעים את המשלוחים. ״אחלה הפסקה באמצע תקופה ארוכה בבית שאפשר לעלות על מדי מטבח ולעשות משהו נחמד גם עבורנו וגם עבור הלקוחות שלנו״, אומר רהב, אותו אולי תוכלו לפגוש אם תזמינו את ארוחת קאזה סן פלגרינו לפסח שלו (להזמנה – הקליקו כאן).
רז קלמנוביץ' מנהל השיווק בחטיבת המים, הקפה ופפסיקו בחברת טמפו, מספר על הפרויקט המיוחד: "השנה מצאנו את עצמנו מתמודדים עם אתגר שכמוהו העולם לא הכיר. זה הצריך מאיתנו לחשוב באופן יצירתי תוך רצון אמיתי לתמוך גם בתעשייה הקולינרית הנתונה תחת קשיים ומגבלות וכן בצרכנים שכמהים למעט אסקפיזם במציאות לא פשוטה זו – והתוצאה לפניכם".
