מוקפץ לארוחת ערב ברגע: חזה עוף עם ירקות ונודלס

14.10.2018
ארוחה שלמה ב-5 דקות ורק ממה שיש במקפיא ובמזווה: רותי קינן מגישה - כך מכינים תבשיל חזה עוף וסיני מוקפץ בקלי קלות בבית

התכנסנו בבית ביום חורף גשום ומצאנו במקרר קצת ירקות וחזה עוף, הבשר שתמיד אתנו כדי לכפר על רגשות האשם שגורמים לנו נתחים דשנים ועסיסיים יותר של בקר וצאן. באותו יום נטול שמש דווקא התחשק לנוח קצת מתבשילי החורף הכבדים, שדורשים במפגיע התפנקות ממושכת על הכיריים או בתנור.

עוד מתכונים ב-Rex:

מנת הנודלס, שהתארגנה מהמוצרים שהיו לנו תחת היד, היא בעצם ארוחה מלאה בסיר אחד, בהשראה אסיאתית לגמרי.

חזה העוף הולך נפלא עם מאכלי הפינה הזאת של העולם הודות לבישול הקצרצר ההכרחי כדי להשאיר אותו עסיסי. הנודלס, שהן מאושיות המטבחים האלה, נראו לנו שידוך מושלם. עוד סיבה טובה להצביע בעד מנות הנודלס היא אופיין הליברלי – כמעט כל מה שתצרפו להן יתקבל בברכה, כך שאין צורך להיצמד באדיקות לירקות שמוזכרים כאן. ואם אין לכם זמן או חשק לקלף, לחתוך ולקצוץ – מותר להשתמש גם בירקות מוקפאים.

נודלס במסעדת החומה הסינית (צילום: רועי ירושלמי)
חזה עוף ונודלס בחמש דקות (צילום: רועי ירושלמי)

חזה עוף עם ירקות ונודלס


המרכיבים ל-4 מנות:

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
1 חבילה (300 גרם) נודלס – אטריות ביצים שקונים מהסופר
3 כפות שמן
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה כהה
1 שקית לקט סיני קפוא (או  300 גרם ברוקולי מחולק לתפרחות, 200 גרם שעועית ירוקה או אפונה סינית חתוכה, 100 גרם נבטי שעועית ו-2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות)
1 גזר, קלוף וקצוץ דק – לא חובה
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כפית סוכר
1 כוס ציר עוף או מים
1 כף קורנפלור מהול ב-1/4 כוס מים

למשרה:
מיץ מ-1 ליים (או לימון קטן)
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה כהה
1 כף שמן
1 כפית סוכר

הכנה:
מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים על חזה העוף. שורים לשעה בערך, אפשר בצוק העיתים גם קצת פחות.

מבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים. מחממים 2 כפות מהשמן בווק או במחבת גדולה ומוסיפים את השום. מטגנים דקה ומוסיפים את האטריות ו-1 כף מרוטב הסויה. מטגנים תוך הקפצה 3 -4 דקות או עד שהאטריות חמות מאוד. מעבירים לקערה גדולה (או לקעריות אישיות), מכסים ומעבירים לתנור לשמירה על החום.

מוסיפים לווק את השמן שנותר ומקפיצים בו את הברוקולי, השעועית, הפלפלים והנבטים. מוציאים מהווק ומכניסים לתוכו את רצועות העוף. מקפיצים עד שהן מחליפות צבע.

מחזירים לווק את הירקות, מוסיפים את רוטב הסויה שנותר, המרק, הסוכר והקורנפלור המהול. מבשלים יחד עד שהתערובת מבעבעת והרוטב מסמיך, כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות, מקפיצים יחד. מגישים מייד

תגובות לפוסט