יסמין הכחולה – קוקטייל וודקה מתובלת בקוקוס ותה ירוק ויסמין | Blue Jasmine

31.12.2017
קוקטייל סמיך עם טוויסט נעים של יסמין, קוקוס ותה ירוק: אלדד סער (מסעדת "אסיה") מגיש - "יסמין הכחולה", מתכון אלגנטי שכיף וקל להכין גם בבית

קוקטייל רענן וטרופי עם טעם מודגש של לימון וקוקוס שנהנה מסמיכות נעימה הודות לתוספת החלבון המוסיף קצף סמיך ומעטה למשקה. להגיש בכוס תה סיני כשהתיון משתלשל בנונשלט מהכוס. שימו לב:  אפשר להכפיל את הכמויות ולהכין בו בזמן 2 קוקטיילים יחד.

הקוקטייל מוגש במסגרת "Asian Sensation" בתפריט המשקאות של מסעדת אסיה שבשוק הפשפשים היפואי.

יסמין הכחולה – Blue Jasmine

המרכיבים לקוקטייל:
45 מ"ל (3 כפות או 1/7 כוס) וודקה
15 מ"ל (ככף) תמצית תה יסמין
2-3 טיפות שמן קוקוס
1.5 כפות (20 מ"ל) לימון סחוט
1 כף מחוקה סוכר (או 15 מ"ל מי סוכר)
1 כף חלבון ביצה
לעיטור:
מקל קינמון

הכנה:
חולטים את תיון היסמין בכוס מים רותחים במשך 5-7 דקות. ממיסים את הסוכר בכף מים רותחים במידה ולא משתמשים במי סוכר מוכן מראש ומערבבים עד שנטמע לגמרי במים. יוצקים 15 מ"ל מהחליטה לשייקר יחד עם שאר המרכיבים ומשקשקים חזק מאד – וללא קרח! – במשך חצי דקה על מנת להקציף את החלבון. מוסיפים קרח ומשקשקים שוב 15 שניות. מסננים לכוס תה סיני (ללא קרח) ומעטרים בתיון ומקל קינמון שאת קצהו שורפים. מגישים מייד.

 

אלדד סער הוא ברמן ומנהל בר מסעדת אסיה שבשוק הפשפשים (רבי נחמן 3, יפו)

קוקטייל יסמין הכחולה במסעדת אסיה (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)
קוקטייל יסמין הכחולה במסעדת אסיה (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט