קרפ סוזט (Crêpe Suzette) היא קלאסיקה של עיר האורות. אל תתנו למופע האורקולי של הלהבות לבלבל אתכם: למרות המראה האלגנטי, זהו קינוח קל מאד להכנה. אפשר להכין את הקרפים מראש ורק לחמם אותם ברוטב ובחום הלהבות בהגשה. כך עושים במשך מעל ל-100 שנים במסעדות הביסטרו של פריז.
עוד מתכוני קינוחים באתר רקס:
- מלבי מושלם של חיים כהן
- עוגת גזר מושלמת – מתכון שמכינים בקלי קלות
- עוגת מיץ של חיים כהן שמכינים בצ'יק צ'ק
את המתכון שלפניכם הכנתי במטבח הניסיונות שלנו ב-OCD כחלק מהתחקיר והעבודה לתפריט בר היין החדש שלנו, תרצה (החלוצים 3, תל אביב). הוא מתבסס על מתכון של רועי ירושלמי, בהשראת זה שיצא בספר ״הבישול הצרפתי״ בהוצאת על השולחן.
את המתכון שידכתי לואן גרי – היין הוורדרד מסדרת beta של ברקן. יין פירותי עם חמיצות מאוזנת, שמשתלב נהדר עם הקינוח הצרפתי.

קרפ סוזט ברוטב תפוזים ושזיפים
מתכון של רז רהב ממסעדת OCD.
לפני שמתחילים – 3 טיפים:
לקרפים שלמים: לצורך המתכון מומלץ להשתמש במחבת טפלון. כך הקרפים לא יידבקו למחבת ולא ייקרעו. עם זאת, הקרפ הראשון, כמו שיודע מי שכבר הכין קרפ או פנקייק, תמיד ייצא קצת שמן ועקום יותר (אבל טעים!).
לקרפים דקים: אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות חלב לבלילה יותר דקה שמקנה קרפ דק יותר.
למקסימום טעם: על מנת להכין קרפ סוזט וקרם בכלל בצורה מושלמת, כדאי להשתמש בחמאה בנדיבות במהלך הטיגון הראשוני.
מרכיבים ל-4 סועדים:
לבלילת הקרפ:
1.75 כוסות קמח מנופה (250 גרם). שימו לב: חשוב לנפות את הקמח על מנת שלא יהיו גושים בקרפ
1 כפית סוכר
2 ביצים טרופות
500 מ"ל חלב – אפשר להחליף חמישית כמות במים
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
1 כף קליפת לימון מגוררת
חמאה או שמן לטיגון
קורט מלח
לרוטב ולהגשה:
1/2 כוס גרם סוכר (125 גרם)
250 מ"ל מיץ תפוזים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 צ׳ייסר קואנטרו, ברנדי, קוניאק או ליקר גראנד מרנייה – אפשר גם רום 😍
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2-3 שזיפים מגולענים וחצויים לרבעים – לא חובה
הכנה:
מנפים קמח לקערה. מוסיפים מלח וסוכר ויוצרים גומה במרכז. מערבבים ביצים חלב ויוצקים באיטיות לתןך הגומה, תוך כדי טריפה במטרפה, עד לקבלת בלילה חלקה. ממיסים חמאים במיקרוגל. מוסיפים לתערובת תוך שטורפים. מכסים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות לפחות. מוסיפים קליפת תפוז ולימון ומערבבים.
מחממים קלות מחבת טפלון שטוחה, רצוי עם שוליים כמה שיותר נמוכים. ממיסים כף חמאה. יוצקים כמות בלילה שמכסה את המחבת באופן אחיד ובעובי דק ככל האפשר. הראשון ייצא קצת מכוער ועבה – אחריו כבר תבינו בדיוק כמה כמות צריך.
מניחים לקרפ להתייבש במחבת ומטגנים עד שמתנתק. הופכים ומטגנים עוד דקה, או עד שמוזהב קלות. מעבירים לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה ומוסיפים קצת חמאה במידת הצורך בין קרפ לקרפ. שומרים במקרר עד ההכנה.
הגשה: ממיסים סוכר במחבת גדולה עד לקבלת קרמל זהוב. מנמיכים אש למינימום ומטים את המחבת בזהירות. יוצקים מיץ תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות תוך ערבוב תכוף.
מקפלים את הקרפים לרבעים ומעבירים למחבת. יוצקים עליהם מהרוטב בעזרת כף. מוסיפים קוניאק או משקה אלכוהולי חזק אחר ומבעירים.
בשלב זה כדאי להתרחק קצת מהמחבת ולדאוג שיהיה מכסה בהישג יד לכל מקרה.
כשהלהבה שוככת, מוסיפים חמאה. מסובבים את את החמאה במחבת עד שנמסה. מגישים מייד.