חגיגת קינוחים עם חטיפים: עופר בן נתן משדרג ממתקים בסטייל

28.11.2021
כך תשדרגו את הקינוחים הכי קלים שאתם מכינים בבית עם ממתקים מהדיוטי פרי: השף עופר בן נתן (פופ נ׳ פופ) עם טיפים מנצחים וגם מתכון לכדורי שוקולד מרשימים שמכינים ב-2 דקות

בשנים האחרונות שדרוג מושחת של קינוחים עם חטיפים הפך לטרנד ענק שרק הולך וצובר תאוצה. האינסטגרם והפייסבוק מלאים בעוגות יומולדת צבעוניות ומעוטרות. בקינוחים קלאסיים פתאום מתחבא בהם חטיף – נניח באונטי. אפילו כדורי שוקולד שמכינים עם ילדים מתמלאים כך בכדור שוקולד נוסף שמסתתר בפנים (ראו מתכון בהמשך).

כמו הרבה דברים טובים אחרים, גם הטרנד הזה נולד באייטיז. באנגליה ובארצות הברית ליתר דיוק, שם עושים לממתקים כל מיני דברים שלנו כאן בארץ אפילו קשה להעלות על הדעת (חפשו ביוטיוב ולא תצטערו. טוב, אולי כן). טיגון עמוק של חטיפי מארס בבלילה שמשמשת לטיגון פיש אנד צ'יפס הוא למשל קינוח שנהנה ממעמד כמעט לאומי עד היום בסקוטלנד (Deep-fried Mars bar).

בשנים האחרונות קינוחי החטיפים עושים קאמבק – ולמה לא בעצם? קל להכין אותם, זה צבעוני וסופר שמח. נסו בעצמכם, אם לא ניסיתים עד כה – ולא תתאכזבו.

בחרתי 7 חטיפים מהמבחר האינסופי בחנות ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי שבנתב"ג – שישמחו לשדרג את הקינוחים הביתיים שלכם בצ'יק ובקלות:

1. במקום שוקולד צ'יפס בעוגיות: M&M'S

הצבעוניות של סוכריות M&M'S משדרגת מאפים ביתיים בקלי קלות. בראוניז, עוגות יומולדת קלאסיות ושוקולדיות ועוד – את כולם אפשר לעטר ב-M&M'S או להוסיף לבלילה (למשל בעוגיות). לבראוניז אפשר להוסיף גם חופן M&M'S עם חמאת בוטנים לתוספת טעם.

לעיטור על עוגות ובמקום שוקולד צ'יפס בעוגיות. M&M'S

2. בכל מצב צבירה אפשרי: באונטי

בחטיפי באונטי אפשר להשתמש לכמילוי לבצקים שונים – חוצים את 2-3 חטיפים (או משתמשים בגרסת המיני) ומסדרים במרכז בתוך עוגות בחושות; קוצצים בין שכבות עוגות שמרים ועוד. בבאונטי אפשר גם להשתמש שלם, כמילוי למאפים אישיים מבצק עלים. בכל שלושת המקרים, חטיפי הבאונטי שומרים על צורתם ויוצאים חלומיים.

3. עוגת פונדנט (סופלה שוקולד) בשנייה: כדורי לינדור

הנה טיפ שישנה את החיים למי שאוהב את קינוחי הפונדנט שבמרכזם שוקולד נמס ושכיכבו במשך שנים בבתי קפה ומסעדות ברחבי הארץ. כדי להגיע למצב הצבירה הזה של מרכז הפונדנט, צריך בעקרון להקפיד על זמני אפייה וטכניקה.

מי שאוהב אותם ומחפש קיצור דרך, יכול להכניס לבצק כל עוגה האישית כדור שוקולד לינדור של לינדט (אלה שעטופים כמו בונבונים ומגיעים בשלל טעמים) – וזהו, יש לכם עוגת שוקולד עם מילוי כמו במסעדה – ובצ'יק! קיצור דרך סופר פשוט וכל כך מוצלח שתמיד עובד.

קיצור דרך מהסרטים: כדור לינדט שנמס בלב העוגה ויוצר פונדנט בשיא הקלות

4. בעוגות בחושות: מארס ומילקי וויי

טוויסט פשוט ולא שגרתי לעוגות שוקולד בחושות: מוסיפים לבלילה חטיפי מארס ומילקי וויי (Milky Way) שקוצצים דק בסכין. הפתעה מגניבה שנותנת לעוגה עוד עניין בטעם. אפשר גם לפזר מעט מהחטיפים הקצוצים 5 דקות לפני תום האפייה לקבלת מראה חיצוני מרשים לא פחות.

5. בתוך בראוניז: ריסס

ריסס (reese's) הוא אחד החטיפים האהובים על קונדיטורים, כנראה בזכות טעם הבוטנים החמאתי-מלוח והשילוב שלו עם שוקולד. בכוסיות הריסס הקטנות אפשר להשתמש גם כמעין פצפוצים בתוך עוגת בראוני – פשוט חותכים אותם גס פנימה לתערובת, עם או במקום אגוזים.

6. במילקשייק: מלטזרס או אוריאו

מילקשייק הוא פינוק שהכי קל להכין בבית, לעצמכם או לילדים. בפעם הבאה שאתם מכינים אחד, לצד הגלידה והחלב, אפשר להוסיף למילקשייק גם פינוקים קראנצ'יים מהדיוטי. למשל כדורי מלטזר'ס (שאגב – לא מתאימים לאפייה כי המאלט הפריך ממנו מורכבים מתפרק בחום גבוה), M&M'S או עוגיות אוריאו. מוסיפים למיקסר, מערבלים היטב ומעבירים לכוסות גבוהות ושקופות. בהגשה, מעטרים בעוד כמה סוכריות מלמעלה או בעוגיה שלמה שחצייה טובל במשקה.

מרימות את המילקשייק לגבהים חדשים. עוגיות אוריאו

7. שדרוג לכדורי שוקולד: מילוי קינדר שוקו בונס

אחד המתוקים שהכי קל להכין בבית הופך למנה שובבה ומפתיעה בזכות מילוי לא שגרתי – של כדור בתוך כדור: מוסיפים לתוך תערובת כדורי השוקולד ממתק קינדר שוקו בונס (Kinder Schoko-Bons), בלי אפייה ובלי בישול – והתוצאה נפלאה.

הנה המתכון:

כדורי שוקולד במילוי קינדר שוקובונס

מתכון של עופר בן נתן

מרכיבים להכנת כ-20 כדורים:
250 גרם ביסקוויטים, מרוסקים בעזרת בלנדר מוט, מעבד מזון (אפשר גם לפורר היטב בעזרת הידיים עד לקבלת פירורים יחסית קטנים כמו תחתית של עוגת ביסקוויטים)
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 כפות קקאו
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה (100-125 מ"ל) – אפשר להחליף גם ב-2/3 כוס חלב
1 כפית רום איכותי – לא חובה

20 כדורי קינדר שוקו בונס – להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי

לעיטור:
אבקת קקאו או קוקוס טחון

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים מלבד כדורי הקינדר בונבון והביסקוויטים בקערה גדולה. מוסיפים את הביסקוויטים לתערובת ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בנייר כסף או נייר נצמד ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
משטחים את התערובת ומסדרים אותה סביב כדור שוקובון (ללא העטיפה כמובן), כך שמתקבל כדור שוקולד שבליבו הכדור של קינדר. חוזרים כך עם שאר התערובת. את הכדורים את אפשר לעטר בשבבי קוקוס או באבקת קקאו. מעבירים למקרר להתגבשות סופית של חצי שעה. בתיאבון!

כדורי שוקו בונס של קינדר

תגובות לפוסט