מרק עדשים כתומות עיראקי: מתכון קל ופשוט שמכינים ב-5 דקות ומ-3 מרכיבים

14.02.2021
מרק עדשים כתומות טעים וסמיך בחמש דקות ומשלושה מרכיבים: רועי ירושלמי מכין נזיד בסגנון עיראקי עם קריצה למטבח ההודי. מתכון פשוט ומנצח

מרק עדשים כתומות עיראקי

עדשים כתומות הן המנה החמה של עולם הקטניות: ארוחה שלמה בסיר במינימום מאמץ וזמן. על שטיפות והשריות שמאפיינות את אחיותיה לקטגוריה – חומוס, שעועית. כאלה – אין בכלל על מה לדבר.

עוד מתכוני מרקים ב-Rex:

מרק העדשים שאני מכין בבית באופן קבוע לא מבייש את הפירמה: זורקים חצי חבילת עדשים לסיר שכבר יש בו בצל מטוגן, מתבלים, מחממים והופ – תוך שני רבעי שעה עומד על הכיריים סיר מרק מכובד שמדיף ריח משכר בכל הבית.

בנגזרת התבלינים, מרק עדשים לוקח השראה מהתבשילים של המטבח העיראקי. כמוהם, הוא כולל כמון או בהרט, כמות מכובדת של פלפל שחור וכמובן הרבה מאבקת הכורכום שכה פופולרית במטבח זה – מעבמה ועד קובה.

במרקמו, מזכיר המרק את מנות הדאל ההודיות. גם כאן העדשים מבושלות עד לריכוך ושומרות על המרקם הרך והלא-אחיד בדומה לגרגירי חומוס חמים במנת מסבחה.

מי שמעוניין להוסיף למרק שלפניכם טוויסט הודי, מוזמן להוסיף למרק תבלין קארי צהוב (במקום חלק מאבקת הכמון או בנוסף לה), אבקת ג'ינג'ר או ג'ינג'ר טרי ו-150-100 מ"ל (חצי עד 3/4 כוס) חלב קוקוס.

לפני שמתחילים: טיפים ודגשים

שימו לב: את המלח מוסיפים רק בתום הבישול, רצוי לפני ההגשה.

עוד משהו: ניתן לשחק עם הכמויות במתכון בקלות ולהכפיל במידת הצורך או לצמצם בחצי.

ועוד משהו קטן ואחרון: מרק עדשים כתומות צריך להיות בעל מרקם ממש חלק וקצת יותר אלגנטי, טוחנים את המרק לפני ההגשה בבלנדר מוט. כאן רצוי לצנן אותו צינון מלא לפני ההגשה ולחמם מחדש על מנת שיתקבל מרק סמיך במיוחד.

מרק עדשים כתומות (צילום: רועי ירושלמי)
מרק עדשים כתומות (צילום: רועי ירושלמי)


המרכיבים:

3/4 חבילה עדשים כתומות (400 גרם, 2 כוסות)
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 כף מחוקה כורכום – אפשר להוסיף או להחליף במידה וזמין בשורש כורכום מגורד
1 כף מחוקה כמון או בהרט לתבשילים
1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
1 כפית מחוקה אבקת ג'ינג'ר – לא חובה
שמן זית לטיגון

להגשה (לא חובה):
נענע מיובשת – לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
הכנה:
מחממים בסיר שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה של הבצל ותוך ערבוב בכף עץ.

מוסיפים את העדשים הכתומות והתבלינים ומערבבים. יוצקים 6 כוסות מים (אפשר גם 8-7 אם מעוניינים במרק במרקם פחות סמיך).

מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שמפרישים העדשים בעזרת כף, מנמיכים לאש בינונית ומכסים את רוב הסיר במכסה, תוך שמשאירים פתח לאדים. מבשלים 30 דקות או עד שהעדשים רכות מאד, מתפרקות במהלך ערבוב. ממליחים ומגישים חם. את קערות מרק העדשים אפשר לעטר בפטרוזיליה קצוצה או בכוסברה.

לכל המתכונים באתר Rex

7 תגובות

תגובות לפוסט