מסעדות מומלצות באילת: 8 מקומות לא שגרתיים לאכול ולשתות בהם בעיר הדרומית

07.06.2021
מסעדות מומלצות באילת - לא מה שחשבתם: יעל לרנר חושפת - מבר היין הסודי ועד ההודית המשפחתית - 8 מקומות נפלאים לאכול בהם בעיר הדרומית. יש אפילו טייקאווי עד חוף הים!

אילת חווה בשנה האחרונה תחייה ולא רק לאור המצב. איפה אוכלים בעיר? הרבה ממי שמגיעים לעיר לא מודעים אפילו לעובדה שאפשר לצאת מפתח המלון.

מחוץ לבתי המלון באילת חבוי עולם שלם של אנשים מעניינים, אוכל נפלא ואווירה. מפטיסרי צרפתי, דרך מבשלת בירה מקומית, מסעדה הודית אותנטית ועד מרכז תרבות ויין שבצהרי שישי הופך לחגיגה מקומית. 

בחרתי במיוחד בשבילכם את המקומות האהובים ביותר עלינו האילתיים ותושבי האיזור. בקיצור: ותרו על הרום-סרוויס ובואו ליהנות מהסודות הקולינריים של העיר – ויש כאלה.

אילת (צילום: שלו כהן, unsplash)

■ מבשלת סוף: בירות בוטיק ואוכל ברים

מבשלת סוף החלה כניסוי לבישול בירה ביתי והפכה למבשלה עם בירות איכות – מקום עלייה לרגל של אוהבי בירה מכל הארץ.
סוף הוא גם פאב וגם מבשלת בוטיק מקומית – אפשר לראות את תהליך ההכנה דרך קיר זכוכית בבר שמשקיף על המבשלה. כל ביקור מתחיל עם מגש טעימות של 6 סוגי בירה, תלוי במה בישלו באותו יום בגוון, צבע וטעם שונים.
כך למשל יש כאן פורטר כהה עם ארומה של קפה; בירת שיפון מצוינת עם דבש ונענע; בלונד אייל מתובלת בג'ינג'ר וזרעי כוסברה ועוד.
לצד הבירה יש בתפריט האוכל ביף ג׳רקי שמייבשים ומכינים במקום, נאצ׳וס פרימיום, צ׳יפס אנשובי וגם פסטה פירות ים בבירת שיפון או נזיד אנטרקוט ופילה עגל שמתבשלים בבירת פורטר עם פטריות.
בימי רביעי מתקיימות במקום הופעות של להקות מקומיות. אווירה שמחה כבר אמרנו?
מבשלת סוףהאורגים 2, איזור התעשיה, אילת
בירה (צילום: unspalash)

■ יינות אילת: יינות מכל העולם, גבינות ומוזיקה

בלב אזור התעשייה המאובק של אילת, נמצאת אחת ההפתעות הגדולות בעיר והסוד הכי שמור של המקומיים – יינות אילת, חנות ובית יין קולינרי.

את המקום הקים ערן לס, תושב העיר, שלקח על עצמו לפתוח את האילתים לעולם היין. בהאנגר היפהפה והמעוצב שהקים תמצאו מדפים עמוסים ביינות מכל העולם מתויגים בסדר מופתי לפי ארצות, כולל מבחר עצום ומלא גאווה של ינות ישראלים, לצד צנצנות דליקטסים וגבינות מיובאים ומקומיים.

בחדר פנימי מוחשך שומר לס יינות מהאוסף הפרטי, ובחדר פנימי מקסים המעוטר בציורים נפלאים שצייר בנו של לס, תוכלו לשבת עם קבוצה קטנה וליהנות מבילוי אינטימי.

גולת הכותרת היא בילוי בצהרי ימי שישי, שאז המקום הופך למקום המפגש הכי מגניב של הברנז׳ה האילתית, מוסיקה. הופעות, טעימות יין וטאפסים נהדרים. מומלץ מאד

יינות אילתהבורסקאי 17, איזור התעשיה, אילת

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eilat-Wines (@eilatwines)

■ טיקה מסאלה: הודית אמיתית עד לשפת הים

מסעדה הודית משפחתית ששוכנת בלב איזור התעשייה של אילת. עוד לפני שנכנסים, עולה באף ניחוח תבלינים חריף ונהדר.
ראג׳ קומאר, בעל המסעדה, נולד וגדל בפונג׳אב שבצפון הודו, על גבול פקיסטן. את סודות הבישול ההודי למד מאמו כשהיה מביט עליה עושה פלאים במטבח.  בין המנות: עוף טיקה מסאלה, תבשיל הירקות ההודי באג׳י, אלו גובי, מלאי כופתה ומנות עם גבינת פניר שמכינים במקום. 
יש גם קינוחים הודים אמיתיים כמו גולאב ג׳מון, ג׳לבי, גלידת קולפי ועוד.
המסעדה מלאה אופציות צמחוניות וטבעוניות, הישיבה היא בחצר נעימה (בעיקר בשעות הערב) ולמי שמתעצל לקום משפת הים – יש גם משלוחים. כן, עד לחוף. 

טיקה מסאלההאורגים 3, איזור התעשיה, אילת

סעודה הודית בטיקה מסאלה (צילום: יעל לרנר)

■ אלימי פטיסרי: קונדיטוריית שף כמו בפריז

מי היה מאמין שבאיזור תעשייה תקום לה, בשקט בשקט, קונדיטוריית ומאפיית שף ברמה שלא מביישת פטיסרי נחשבת בפריז? אברהם אלימי הוא שף קונדיטור שגדל ולמד בניס.
כשחזר לארץ שימש כשף קונדיטור במלונות יוקרה בעיר וכיועץ לקונדיטוריות ברחבי העולם. הוא הקים כמה מקומות באילת, אבל הקונדיטוריה הקטנה והמופלאה שלו ושל משפחתו היא זו שהפכה אותו לשם דבר בעיר.
הניחוחות הנפלאים, החיוך, המאפים, הו, המאפים! העוגות הטעימות (מומלצות במיוחד: שמרים שוקולד או גבינה) והעובדה שניתן לשבת באחד השולחנות הקטנים במקום, לשתות קפה ולזלול קרואסון פריך עתיר שכבות עשוי בעבודת יד, הופכת את המקום לאחד האהובים עלינו. 

קונדיטוריית שף אלימיהאורגים 5, איזור התעשיה, אילת

קרואסון חמאה של אלימי פטיסרי (צילום: קונדיטוריית אלימי)

■ האומן 9: קפה ומחמאר מרוקאי

בית קפה וקונדיטורייה טעימה במיוחד של צליל אזולאי, אילתית שנולדה וגדלה באילת.
בתפריט: סנדביץ׳ הטוניסאי בפרנה חמה שמגישים כאן בימים מסויימים או או את הסנדביץ׳ עם פשטידת המחמאר המרוקאית, מתכון של משפחתה של צליל, שמגיעים וזוללים כאן עם מטבוחה וחצילים, בקיצור- תענוג!
האומן 9האומן 9, איזור התעשיה, אילת

קרואסונים של האומן 9 (צילום מדף הפייסבוק של המקום)

■ פינצ'יטו: אוכל רחוב בטעם של בית

 דוכן הכריכים המעולים של סהר פרטוש, ממוקם, גם הוא, באיזור התעשייה של אילת. מדובר בבחור מוכשר, על אמת, שמכין בכל יום מגוון של כריכים. הוא בכלל החל להכין את הכריכים בבית, וכשראה את הביקוש, החליט לפתוח מקום קטן משלו.

מה אוכלים כאן? מעורב עסיסי של חלקי פנים בבגט; רבעי עראייס צלויים בגריל פחמים ופריכים, וגם סופלאקי פרגית. 

בימי שישי מגישים במקום תפריט מיוחד של כריכים – קציצות דגים למשל – בתוך חלה או לחם פרנה מרוקאי.

פינצ׳יטוהסתת 7, איזור התעשיה, אילת

סנדוויץ' מלא כל טוב בפינצ'יטו (צילום מדף הפייסבוק של המקום)

■ חומוסוף: גן עדן לטבעונים וצליאקים

חומוסייה מקומית שהקימו באיזור התעשיה דן ומיטל אוחיון, גן עדן לטבעונים וכולו ללא גלוטן, מלבד הפיתות הרגילות שגם מוגשות כאן, בהפרדה מלאה.
בתפריט: חומוס קטיפתי עם גרגירים לצד חומוס פול מופתי, פלאפל מהמתכון של סבתא דבורה העירקאית של מיטל ולקינוח שני סוגי מלבי מהסרטים שדן מכין. למשל: עם חלבה, טחינה גולמית ואגוזים.
 חומוסוףהמלאכה 5, איזור התעשיה, אילת

 חומוסוף. תצליחו לסיים עד הסוף? (צילום: יעל לרנר)

■ חומוס אליהו: חומוסייה לא שגרתית

חומוסייה קטנה ומטריפה מבית היוצר של אליהו שמואלי, מטפל אלטרנטיבי שהפך לחומוסאי מדופלם, עם רשת ענפה שזו סניפה האילתי.

במקום: חומוס קטיפתי וחם שמכינים מגרגרי חומוס שגדלו בארץ עם תוספות כמו גרגירים, פול, שקשוקה, חצילים ופטריות. יש גם שווארמה טבעונית 

חומוס אליהוהבורסקאי 9, איזור התעשיה, אילת

יעל לרנר היא יועצת לפיתוח תיירות, יוצרת ומדריכה סיורי קולינריה ואמנות באילת בשיתוף תאגיד תיירות אילת www.yaelltourism.com

 

תגובות לפוסט