ג'לוסימינו ביאנקו – קוקטייל תה יסמין וורמוט

01.12.2017
מושלם לשעת השקיעה: נוי דודאי מגיש - קוקטייל ג'לוסומינו ביאנקו עם תה יסמין וורמוט לבן שמכינים גם בבית בקלות

קוקטייל קליל עם שיעור אלכוהול נמוך יחסית שמתאים בדיוק לשעות האפריטיף, החל משעה חמש אחר הצהריים (בברים ובמסעדות – לרוב אחרי השעה שש). מוגש במסגרת "Asian Sensation" יחד עם קוקטייל ארל ראיי בתפריט הספיישלים של מסעדת דיינינגס שבמלון הנורמן.

מרכיבים לקוקטייל אחד:
50 מ"ל ורמוט לבן – רצוי מרטיני ביאנקו
30 מ"ל חליטת ויסוצקי גולד ליף יסמין ותה ירוק
10 מ"ל ליקר עשבים בחרובקה
1 כף מחוקה סוכר (או 15 מ"ל סירופ סוכר)

להגשה ועיטור:
פלח ליים
קוביות קרח

הכנה:
חולטים את תה היסמין בכוס מים רותחים במשך 5-7 דקות. ממיסים את הסוכר בכף מים רותחים במידה ולא משתמשים במי סוכר מוכן מראש ומערבבים עד שנטמע לגמרי במים. יוצקים לשייקר 30 מ"ל מהחליטה יחד עם שאר המרכיבים. מוסיפים קוביות קרח, סוגרים את השייקר ומשקשקים היטב. מסננים אל תוך כוס נמוכה ורחבה (לואו בול), מלאה בקרח. מעטרים בפלח ליים ומגישים מייד וקר מאד.

נוי דודאי הוא מנהל בר הלייבררי של מלון הנורמן. נחמני 25, תל אביב

קוקטייל ג'לוסומינו ביאנקו (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)
קוקטייל ג'לוסומינו ביאנקו (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט