מלאגה היא בירת המחוז הקרוי על שמה שנמצא בחבל אנדלוסיה, בפינה הדרום מזרחית של ספרד. מבחינה קולינרית – ולא רק מבחינה זו – זהו אחד האיזורים המרתקים בספרד.
עוד המלצות קולינריות מרחבי ספרד ב-Rex:
- רודף חמון: 5 ברי טאפאס מצטיינים | מדריד
- 3 מקומות לאכול בהם זול וטוב | ברצלונה
- אל קוקטייל: 4 ברי קוקטיילים מצטיינים | ברצלונה
האוכל המקומי שמוגש כאן מתבסס על הדגה העשירה של חבל אנדלוסיה מחופי הים התיכון והאוקיינוס האטלנטי, על פירות וירקות באיכות יוצאת דופן וכמובן שיש גם חמון מקומי משובח, גבינות עזים מעולות ויין נהדר – מיינות קינוח מענבי מוסקטל (מוסקט) ופדרו חימנז ועד יין שרי לבן ויבש ממחוז חרז וכל מה שביניהם.

11 המלצות קולינריות למי שיגיע לבקר בעיר בקיץ.
לפני שממשיכים – הערה: גם למי שמדבר ספרדית לפעמים קשה להבין את הניב האנדלוסי המצחיק שדובריו בולעים את ההברה האחרונה במילים. אפשר לבקש מהם לדבר לאט וברור – רובם המכריע של המלגאניוס (תושבי מלאגה) כבר רגילים ..

1. שוק אַטאראסאנַס – El Mercado Central de Atarazanas
טיול קולינרי במלאגה חייב להתחיל בביקור מוקדם בשוק העירוני שנמצא במרכזה של העיר – קטן, הומה אדם ומלא באוצרות החבל, בראש ובראשונה זיתים, ירקות ופירות איכותיים, דגים ופירות ים. על כל אחד מהמוצרים כאן מודגש מקורו – מקורם של חסילונים בסלסלה אחת ממחוף ולס (Velez), אחרים מקאלטה או מחופי קדיס שבצדה האטלנטי של אנדלוסיה.
עוד נמכר בשוק שמן זית מעולה, זעפרן ושקדים ותאנים קטנטנות ומיובשות שנמסות בפה (להיט!) – וכמובן שלא יוצאים מכאן מבלי לחטוף משהו בדוכנים בהם מגישים אויסטרים ומבשלים שלל דגים ופירות ים מטוגנים: קלאמרי, שרימפס או בוקארונס – אנשובים טריים – לצד המון בירה בכוסיות קאניה קטנות.
עוד במומלצים: חנות כלי בית ובישול נחמדה ממוקמת ביציאה האחורית של השוק ומוכרת כלים יחודיים למאכלי האיזור וספרד – תבניות וכלים לפאייה מכל הגדלים למשל ועוד. מומלץ בחום.
Mercado Central de Atarazanas. Calle Atarazanas, 10, 29005 Málaga, España
2. קאסה אראנדה – Casa Aranda
לאצבעות הצ'ורוס המטוגנות והמקויות קוראים במלאגה טחרינגוס (tejeringos). המקום המושלם לאכול אותם הוא קאסה אראנדה הוותיק שנוסד לפני מעל ל-85 שנה ב-1932. מגישים אותם כאן עם רוטב שוקולד חם שמגיע בכוס נפרדת. תענוג צרוף.
Casa Aranda. Herrería del Rey, 3, 29005 Málaga, España
3. טראסה באלנאריו – Terraza Balneario Malaga
לאורך כל חוף הים של מלאגה ממוקמות צ'ירינגיטוס (Chiringuitos) – מסעדות קטנות בהם צולים סרדינים, גופי קלאמרי ענקיים ודגים שונים על שיפוד תקוע במתקן מיוחד שמרכזו יש גחלים (לשיפודים אגב קוראים אפטוס – Espetos).
דוכני ומסעדות הצ'ירינגיטוס פתוחים על פי רוב לאורך כל הקיץ ובחורף – רק בסופי שבוע. מבין אלו שעל החוף, הצ'ירינגיטו הטוב ביותר לדעתי (שפועל כל השנה. הידד!) הוא טראסה בלאנאריו שנמצא בחוף בלאנאריו באנוס דל כרמן (Balneario Baños Del Carmen).
לא לפספס כאו את הסרדינים המופלאים, שיפודי הקלאמרי הענקי בשמן זית ואת מרק האחו-בלנקו הקר על בסיס שקדים, תורמוסים (Altramuces – שימו לב, אותה המילה), שום ושמן זית.
El Balneario – Baños del Carmen Calle Bolivia, 26, 29017 Málaga, España

4. בודגה אל פימפי – Bodega el Pimi
לאחר סיאסטה או טיול רגלי באלקאסאבה (Alcazaba), המבצר הערבי המשקיף על כל מלאגה שמתחתיו תיאטרון רומאי, חייבים לבקר לארוחת הערב במוסד האוכל הידוע בעיר והחשוב שבהם – לפחות בעיני.
בודגה אל פימפי הוא בר הטאפאס הגדול בספרד שנוסדה לפני יובל שנים ומהווה כאן מקום מפגש עירוני. כולם מגיעים לאכול כאן יחד – שחקני קולנוע, אמנים, סופרים וכמובן תושבי העיר והמבקרים.
המסעדה ממוקמת בלב מה שהיה לפני גירוש יהודי ספרד ב-1492 החודריה של מלאגה (Juderia) – הרובע היהודי של העיר. עד היום פסל אבן גבירול שיצר במקום ושלזכרו מוצבת אנדרטה ממוקם בסמוך למסעדה ומשקיף על כל סועד.

בחזרה לאוכל. השף סמואל פראה מגיש כאן את החמון הטוב בספרד – איבריקו שניזון אך ורק מבלוטי עץ אלון וערמוני ומיושן לא פחות מ-48 חודשים (!) וכן צלי צ'יבו מלאגניו של גדי חלב הייחודי לאיזור מלאגה (Chivo malagueño).
עוד בתפריט: תמנון צלוי, קרוקטאס – אצבעות קרוקט תפוחי אדמה מטוגנות, צדפות קונצ'אס פינאס מדהימות (Conchas Finas), לנגוסטינים מחוף ולס, פסקאטו פריטו – דגים מטוגנים ומצופים בקמח חומוס (Pescaito Frito), אנשובים בלימון, קוד מקומי ועוד.
הבעלים המקומי, פפה קובוס (Pepe Cobos), איש עם לב רחב, אוהב אנשים ואוהב ישראל, מגדל ירקות אורגניים בסביבה וגולת הכותרת מבין גידוליו שמככבים בתפריט היא עגבניית השור (ביף טומאטו) שמוגשת עם שמן זית מזיתים מזן אוחיבלאנקה שהוא מוסק בעצמו.
עוד במומלצים: כדאי מאד לסעוד כאן כאשר מופיעה זמרת הפלמנקו אנקרני נווארו (שני ערבים בשבוע. רצוי לבדוק מראש אילו).
Bodega Bar El Pimpi. Calle Granada, 62, 29015 Málaga, España

5. לוס מאיסוס – Los Mellizos
זה המקום לאכול פאייה, שבספרד על פי רוב חולקים שניים לפחות לארוחת הצהריים. התפריט בלוס מאיסוס מכיל מספר פאיות שונות – כולן טובות מאד ומומלצות.
עוד במומלצים: ראשי ארטישוק חמים וגופי קלאמרי ננסיים ומטוגנים.
Los Mellizos Málaga. Calle Sancha de Lara, 7, 29015 Málaga, España
6. ג'ין טוניק – Gin Tonic
ג'ין וטוניק הוא אחד הקוקטיילים האהובים בעולם שבספרד נהנה ממעמד מיוחד. ובה בעיני לשתות כוס אחת שלו לפחות אם מגיעים לכאן, בכוסות עגולות וגדולות.
הספרדים פיתחו מיומנות גדולה בהכנת הקוקטייל במרוצת השנים ואחד המקומות המומלצים ביותר לשתות ג'ין וטוניק משובח בספרד כולה הוא בר ג'ין טוניק שבעיר.
הבעלים קרלוס מכין את המשקה מלא פחות מ-83 סוגי ג'ין אפשריים כשבעיני המעניין ביותר הוא זה שקרלוס בעצמו מזקק – מלאקה (Malaka). הג'ין מזוקק בשתי גרסאות – זיקוק כפול ופרימיום שעובר 4 זיקוקים.
Gin Tonic. Calle Sancha de Lara, 5, 29015 Málaga, España
7. קומת האוכל של כלבו אל קורטה אינגלס – El Corte Ingles
אם הולכים לקניות – ולא רק של אוכל – אין כמו הכלבו המדרידאי אל קורטה אינגלס שמחזיק בסניפים ברחבי ספרד. בקומה העליונה של הסניף המקומי במלאגה ישנה מחלקת אוכל ענפה (Club del Gourmet) עם דוכנים איכותיים מאד וגם חנות גורמה לקניות של יין ושאר מעדנים ספרדיים ומקומיים.
El Corte Inglés. Avenida Andalucía, 4-6, 29007 Málaga, España
8. הלאדוס אי טורונס קאסה מירה – Helados Y Turrones Casa Mira
רוצים לקנח עם משהו מתוק? לא לפספס את דוכן הגלידה המצוין הזה. קאסה מירה מגיש טעמים קלאסיים וגם מקומיים של גלידה משובחת וכן נוגאט מעולה.
Helados y Turrones Casa Mira. Calle Marqués de Larios, 5, 29015 Málaga, España
ובקצרה – עוד 3 מסעדות מומלצות בעיר:
גארום -Garum
Restaurante Garum Casual. Calle Alcazabilla, 1, 29015 Málaga, España
קתדראל דל פסקאיטו – Catedral Del Pescaito
Catedral del Pescaito. Calle Duque de la Victoria, 3, 29012 Málaga, España
אל מסון דה סרוונטס – El Meson De Cervantes
Mesón de Cervantes. Calle Álamos, 11, 29012 Málaga, España
- ויקטור גלוגר הוא שף מסעדת הולה וקלואליס הכשרה במלון הילטון. להזמנות:03-5759060
