אחד הטרנדים החזקים כיום בעולם הוא ליצור אוכל רב חושי, שלא רק טעים, אלא גם מרהיב ועם מראה מיוחד ויוצא דופן.
מנות שחורות, למשל – מגלידה ועד ללחמים – זוכות בזכות צבען הבולט להצלחה חסרת תקדים (הצבע אגב מופק מקוקוס). כך גם עם מנות בוהקות מצבעים טבעיים כמו ספירולינה ומאצ׳ה בירוק זוהר, אסאי ברזילאי בסגול עז ועוד.
את התמונות של מנות צבעניות שכאלה רואים בעמודי האינסטגרם של הכוכבים הגדולים בעולם, מטיילור סוויפט ועד כוכבי סדרות הנטפליקס ״ריברדייל״ ו״obx״, שמעלים את המאכלים הצבעוניים לדפים הפרטיים שלהם . לפעמים, כמו במקרה של סלבריטאיות כמו סלנה גומז – גם עולה איתם הצעה למתכון. שווה? מאד.

הרפתקת הטעמים והצבעים – עכשיו בישראל
החודש, לראשונה בארץ, החליטו כמה ממוסדות האוכל האהובים בישראל להצטרף לטרנד הענק הזה – ולמשך חודש ימים בלבד. כך נוצרו 9 מנות שהן מצד אחד באמת יוצאות דופן מבחינת הטעמים ומצד שני בוהקות בצבעוניות יוצאת דופן – והכל בחסות פפסי מקס.
כל המשתתפים בפסטיבל ״הרפתקת הטעמים של פפסי מקס״ מתחו את הטעם והוויזואליות שלהן לגבולות חדשים – בצבע, בפרופרציות ובמשחקי הטעמים.
המנות כולן מככבות באתר פפסי מקס (pepsimax.co.il) ומגיעות – במשלוח טייק אווי או במסעדה – עם פפסי מקס במחיר המנה.
באתר מחכות לכן כבר להזמנה הביתה מנות כמו חומוס פאד קה-פאו ורודה ותאילנדית שיצר החומוסאי מרון מהמוסד החיפאי אבו מרון ושכולל בשר טחון ברוטב תאילנדי ובזיליקום ועם ביצת עין מעל. ברשת פרנק מחכה לכם צ׳וריזו ורדה מקסיקנית – נקניקייה בעבודת יד, ירוקה מעשבי תיבול ופלפל חלפניו, ושמגיעה עם רוטב מיונז-שום ורוד.
פיצה מיוחדת לרגל חודש הגאווה עם טופינג צמחוני בצבעי הקשת של פיצה פיל – ובגודל אימתני (!) שלרגל חודש הגאווה ולקידום המודעות לחודש מעיין אדם יחד עם בן זוגה אסיף אלקיים ביום הראשון בו הוצעה במסגרת הפרויקט.
עוד משכה את תשומת הלב מנת המבורגר מגדל בצל של רשת קפטן עם טבעות בצל ומלא בצל מטוגן בזכות הגובה יוצא הדופן שלה.

חריף ומשגע
בפסטיבל משתתפות גם צמד מנות מדוברות שנוצרו על ידי אושיות קולינריות מוערכות ואהובות. אחת מהן היא כתבת האוכל הפופולרית רחלי קרוט (״קרוטית״) שיצרה סלט אטריות זכוכית אסיאתי ורענן עם ירקות וקשיו מסוכר עבור מסעדת פקין המיתולוגית בצפון תל אביב. הסלט מוגש לחודש במסעדה וזוכה כבר עכשיו להצלחה חסרת תקדים – חפשו אותו באינסטגרם ותיווכחו בעצמכם.
מצדה השני של תל אביב יצר השף העולה והמדובר עידו אדרי ממסעדת מגזינו פיצה בשיתוף פעולה מיוחד עם רשת הפיצריות המיתולוגית טוני וספה.
ליצירה קוראים פיצה דיאבולו (״פיצת השטן״ באיטלקית) והיא כוללת , מלבד מוצרלה טרייה, אורבים לא פחות מ-6 סוגי פלפלים חריפים, ביניהם ממרח סריראצ׳ה, פלפל צ׳ילי ירוק, סחוג מפלפלים חריפים קלויים וגם פלפל הבנרו – הנחשב לאחד החריפים בעולם. כולם כאמור מגיעים אליכם, במקום או עד הבית, עם פחית פפסי מקס שכלולה במחיר.

רז קלמנוביץ', מנהל שיווק פפסיקו, מים וקפה בטמפו שיצר את הפסטיבל, מספר על הרקע למיזם: "הצרכן הישראלי מחפש טעמים חדשים וחוויות מיוחדות – רצוי גם כאלה שייראו טוב במדיות החברתיות״.
״במיוחד עבור כך, פפסי מקס השיקו חוויות והרפתקאות טעם ייחודיות בשיתוף פעולה עם מסעדות מהאהובות בישראל; מפיצת דיאבלו חריפה במיוחד, חומוס תאילנדי ורוד בהשראת פאד קפאו ועד לנקניקייה ירוקה ממקסיקו. שיהיה בתאבון!"
