מחוץ לעיר: 10 מסעדות שהכי שווה לנסוע בשבילן במיוחד

30.08.2021
לטובת כל מי שיוצא להתאוורר קצת מהעיר: רעות ברנע בחרה 10 מקומות ששווה במיוחד לנסוע אליהם לארוחה בלתי נשכחת, מהמסעדה הגלילית במלון הבוטיק המחודש בצפון - ועד למאפיה המדוברת בישראל

מסעדות ששווה לנסוע עבורן במיוחד צריכות לעמוד בכמה פרמטרים. קודם כל, מן הסתם, האוכל צריך להצדיק את המרחק. שנית: האווירה צריכה להיות, כמו שהיו אומרים פעם – חשמל. רומנטית, כיפית, פסטורלית – תקראו לזה איך שאתם רוצים.

פרמטר שלישי ואחרון הוא הייחודיות שלה. במילים אחרות: עוד לא נולדה המסעדה האיטלקית הקלאסית שמצדיקה שעתיים של נסיעה – גם לא באיטליה (טוב, אולי כן).

עוד כתבות מגזין באתר rex:

לטובת כל מי שיוצא להתאוורר קצת מתל אביב, חיפה או אפילו ראשון לציון (לא מפלים!): 10 מקומות ששווה במיוחד לנסוע אליהם לארוחה. מהמסעדה הגלילית במלון הבוטיק המחודש בצפון – ועד למאפיה המדוברת בישראל. לגזור ולשמור לתקופות של חופשים, חגים ומבצעים צבאיים.

כבד קצוץ במסעדת גריל עץ שבמלון מצפה הימים (צילום: אנטולי מיכאלו)

■ פרדס חנה: רוברטה וינצ'י

נכון שאמרנו ששום איטלקייה לא מצדיקה נסיעה מיוחדת. אז אמרנו. בלוקיישן פסטורלי בפרדס חנה שוכנת אחת המסעדות הטובות בארץ – לא רק מסוגה – אלא אולי בכלל.

ב-2019 נכנס למקום השף עידו פיינר והפך אותה מעוד מסעדת פסטה-פיצה למסעדת שף של ממש, עם טוויסט של חומרי גלם עונתיים מחוות בארותיים של אשתו, שי פיינר.

כך נוספו לתפריט מנות כמו קרודו דג בוויניגרט ארוגולה ולאבנה; פסטה ריקולינה סרדינים; ברוסקטה "ראגו" תרד עם ירוקים שמשתנים לפי ההיצע – ואורקייטה מנסף טלה.

כל אלה כמובן לצד הקלאסיקות האיטלקיות – הפיצות, הפסטות, הטירמיסו והפנקוטה, וגם לא מעט אופציות ידידותיות לילדים.

מנה מומלצת: פפרדלה בשר מפורק בציר בקר, חמאה, ירוקים ופרמזן.

רוברטה וינצ'י. אחוזה 43 פרדס חנה כרכור.

פסטה של השף עידו פיינר במסעדת רוברטה וינצ׳י (צילום: שני הלוי)

■ רמת השרון: אלטער

באמצע רחוב סוקולוב, הרחוב הראשי של רמת השרון מסתתרת פינה קסומה באופן מיוחד. זו לא רק מסעדה נהדרת של השף ענר בן רפאל ("איגרא רמא", "מונאר"), אלא גם גן ירק גדול. בשדה מאחורי מבנה המסעדה מגדלים את רוב חומרי הגלם למסעדה – מבזיליקום ועד דלעות.

התפריט עונתי, אביבי ומקורי עם המון אופציות צמחוניות ודגים טריים ומנות כמו כרישה עם רוטב וישיסואז ופרמזן יהודי, סלט פורל מעושן וירוקים ושניצל מחציל.

מנה מומלצת: גבינת פטה בציפוי גרעינים במרק אבטיח.

אלטער. סוקולוב 79 רמת השרון. 

מסעדת אלטער ברמת השרון (צילום: אמיסטד ברנס)

■ ראש פינה: גריל עץ

בתוך מלון מצפה הימים, למרגלות חווה אורגנית ענקית, ממוקמת מסעדת גריל עץ. על הטאבון וגריל הפחמים השף רונן ולדמן בליווי קולינרי של ארז קומרובסקי, עם אווירה גלילית נינוחה ומעוצבת לעילא, בשרים טריים על ענפים מהחווה וירקות מהערוגות הסמוכות. בין המנות בתפריט אפשר למצוא לחם טאבון משגע עם תפוחי אדמה ושום קונפי, מסבחה חמה, שיפוד פילה עגל עם דואה מצרית, בצלצלים וטבולה וסיגר כתף טלה ומכסה אנטריקוט.

מנה מומלצת: ספיחה טלה ברכז רימונים, טחינה ופיסטוקים על פיתה לבנטינית.

גריל עץ, מלון מצפה הימים ראש פינה.

מסעדת גריל עץ שבמלון מצפה הימים (צילום: אנטולי מיכאלו)

■ ירושלים: מונא

בקומת הכניסה של הבניין ההיסטורי בו פעל בשנים הראשונות של המאה ה-20 הגלגול הראשון ביה"ס לאמנות "בצלאל", שוכנת המסעדה היפהפה של השף מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון. הווייב – ביסטרו אירופאי קלאסי והתפריט שואב השראות מצרפת, איטליה, הים התיכון וירושלים.

בתפריט: ספגיטיני סרטנים, שיפוד לשון בקר עם סלט עלי גרגיר וביצה רכה ושקדי עגל עם ריזוטו גריסים ובייקון.

מנה מומלצת: סשימי אינטיאס עם סלסת חריפים ולאבנה עיזים

מונא. שמואל הנגיד 12 ירושלים.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mona Restaurant (@monarest)


■ קיסריה: הלנה בנמל

בנמל קיסריה, קו ראשון לים, נמצאת המסעדה של השף עמוס שיאון. הפלוס המשמעותי הראשון הוא כמובן הנוף, כי מה יותר כיף מאשר לאכול לרקע הגלים.

אבל האוכל משדרג את החוויה עם מגוון לא קטן בכלל של מנות, הרבה מהן באופן טבעי מבוססות על חומרי גלם מהים. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו קלמרי סגולים על הפלנצ'ה עם יוגורט יווני וסחוג הל וג'ינג'ר, סלט אבטיח חריף עם פלפלים מותססים וזרוע תמנון על על ריזוטו צ'וריסו.

מנה מומלצת: שרימפס וסקאלופס ברוטב עראק עם זיתי קלמטה, סלרי וגבינת חלומי.

הלנה בנמל. נמל קיסריה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adeena Sussman (@adeenasussman)

■ לימן: מיכאל ביסטרו מקומי

בנקודה כמעט הכי צפונית במדינה ממוקממת מיכאל – הביסטרו של השף מיכאל גרטופסקי ("סושיאל קלאב", "צ'יקטי") ואחת המסעדות הטובות בארץ.

כיאה למסעדה שנמצאת בגליל המערבי, חלק ניכר מהמנות בתפריט מבוססות על חומרי גלם מקומיים ועונתיים שגרטופסקי מחולל בהם את הקסמים שלו.

בתפריט: סיגרים במילוי שרימפס קצוץ ותבלינים; פרחי קישואים במילוי אורז ירוק, עלי בר וקרם פרמזן.

מנה מומלצת: נתח קצבים בבישול ארוך עם ניוקי בעבודת יד, פטריות, ציר בקר ופרמזן.

מיכאל ביסטרו מקומי, הגפן 43 לימן.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by michaelg73 (@michaelg73)

 

■ גשר הישנה: רוטנברג

במבנה משומר בעמק המעיינות, עם נוף לירדן, נמצאת רוטנברג – המסעדה עם הגינה הכי כיפית בארץ.

3 דונם שלמים של גידולי ירקות, בוסתן פירות וגינת תבלינים – כולם מוצאים את דרכם בסופו של דבר אל צלחות הסועדים.

התפריט של השף יזהר סהר הוא ההתגלמות הכי מדויקת שיש לנו כאן ל"מטבח מקומי", עם מנות כמו מנגולד ממולא פריקה וגבינת שקדים, צלחת נקניקים ביתיים עם זרעי כובע הנזיר וחרדל מותסס ורוסט בקר חם עם ירקות קלויים ודמי גלאס.

מנה מומלצת: תמנון כבוש, סלט תפו"א ליים ופטרוזיליה, פפריקה ולבאנה עיזים.

רוטנברג. גשר הישנה.

מסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)

■ אילת: המבורגר בלוויתן

המסעדה של השף ליאור רפאל עברה במהלך שנת הקורונה מתיחת פנים וממסעדת שף הפכה למסעדת המבורגרים, ששומרת על הרמה הגבוהה שלה גם בגלגול הנוכחי.

התפריט מבוסס על סוגים שונים של המבורגר (המבורגר בקר מסורתי, שרימפבורגר, המבורגר אסאדו מפורק, צ'יקן בורגר ואפילו ביונד), עם רטבים שרוקחים במקום. לצידם, מלבד הצ'יפס הקונבנציונלי יש גם ארטישוק מטוגן, מק אנד צ'יז ועוד.

מנה מומלצת: פרנצ'י – המבורגר, רוטב ביג מס, בצל מקורמל וגאודה עיזים.

המבורגר בלוויתן. מתחם קרדו, טיילת הרודס אילת.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lior Raphael (@lior.raphael)

■ בני ציון: גוז' ודניאל

בתוך המושב הפסטורלי שבשרון, במסעדה גדולה שפרושה מעל גן ירק גדול, מנצח השף שניר אנג-סלע על מטבח מגוון עם מנות ששואבות השראה מהמטבח האיטלקי, הצרפתי, הים-תיכוני ואפילו הקוריאני וההודי. אחרי שתעשו טיול רגלי בגינה אפשר לבחור בין מנות עונתיות כמו קלמארי עם יוגורט אריסה ודואה, לינגוויני "דלעת השטן" עם הבנרו, קרם פרש ופירורי לחם או שוק אווז קונפי עם פירה, ארוגולה וקרמל.

מנה מומלצת: פסטה קלמרטה לוקוס עם יין לבן, עגבניות שרי, קונפי בזיליקום וצ'ילי.

גוז' ודניאל. אנשי בראשית 39 בני ציון.

 

■ קיבוץ עברון: קורון פטיסרי

לסיום, חייבים גם משהו מתוק – הפטיסרי הצרפתי בגליל המערבי הוא כנראה הדסטינישיין הכי מפתיע למתוקי בוטיק. הקונדיטורית עטר טורנוא רוקחת במקום הקטן שטובל בהרבה טבע עוגות ומאפים בסגנון צרפתי שאנשים כבר מגיעים אליהם במיוחד מכל רחבי הארץ. אפשר למצוא שם עוגות וטארטלטים כמו מון בלאן ופחזניות ממולאות ומצופות בקרמים ועיטורים מקוריים, וכמובן גם מגוון עצום של מאפים, קרואסונים וכריכים.

מנה מומלצת: מאפה קרם פטיסייר ופירות יער

קורון פטיסרי, קיבוץ עברון.

 

תגובות לפוסט