עוגיות תחרה
עוגיות פריכות בשתי גרסאות: אחת עם קמח והשנייה – המקורית, חשוב לציין – נטולת גלוטן. כמו הרבה מתכונים, גם העוגיות האלו נולדו אצלנו במהלך העבודה על קינוחי פסח ומהצורך ליצור מוצרים כשרים לרגל החג. כמובן שעל הדרך הם גם מתאימים למי שנמנע מקמח בשאר ימות השנה.
עוד מתכונים של רביבה אפל ב-Rex:
- מקרונים – המתכון המלא, צעד אחר צעד | רביבה אפל
- קציצות פראסה של רביבה וסיליה – המתכון המלא והמנצח
- פנקייק ביתי – המתכון האישי והמנצח של רביבה אפל
העוגיות, שבמרקמן מזכירות תחרה, ולכן נקראו כך – היו להצלחה גדולה בשבועות שקדמו לחג ולכן הוחלט שנמשיך להכין אותן בקונדיטוריה גם לאחר מכן ובאופן קבוע.
המתכון לא מסובך במיוחד ואינו כולל התפחות, לישות ותהליכים מורכבים, שהם על פי רוב מנת חלקם של העוסקים בקונדיטוריה. אף על פי כן, חשוב לתת את תשומת הלב הראויה לכל עוגיה, שצריכה את הלחיצה האישית שלה: יש לדחוס היטב כל עוגיה על ידי שימוש בתחתית כוס משומנת לפני שמכניסים אותן לתנור.
לפני שמתחילים: העוגיות פריכות מאד – ולכן גם נשברות בקלות. רצוי לארוז אותן בזהירות – בקופסה צרה והדוקה למשל, בה התזוזה שלהן מינימלית.
ועוד משהו: בקמח שקדים, שיכול להחליף כאן את הקמח הלבן והרגיל, הכוונה היא לא לאבקת שקדים טחונים גס אלא לשקדים הטחונים דק מאד, למרקם של קמח ממש. קמח שקדים שכזה ניתן למצוא בחנויות טבע ובחנויות המתמחות בקונדיטוריה.

מרכיבים:
200 גרם אבקת סוכר
1/2 כוס קמח (70 גרם) או קמח שקדים (ראו הערה לעיל)
200 גרם פרוסות שקדים מולבנים
120 גרם חמאה מומסת פושרת
1 כוס מיץ תפוזים (200 גרם)
1 כפית קליפת תפוז מגורדת
הכנה:
מערבבים את אבקת הסוכר עם הקמח. מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, השקדים וקליפת התפוז. מערבבים היטב. מניחים במקרר בכלי סגור למשך כל הלילה.
מכסים תבנית בנייר אפייה ועליו צובטים פיסות מהתערובת לכדי גבעות קטנות במרחק גדול (עשרה סנטימטרים) אחת מהשנייה. מרטיבים את הידיים במים ומשטחים את העוגיות קלות או בעזרת תחתית כוס משומנת. אופים בחום שחומם מראש לחום של 140 מעלות במשך כמה 25-30 דקות באפייה איטית וממושכת, עד שמתקבלות עוגיות שטוחות וזהובות.
אנונימי,
היי האם אפשר להפחית בכמות הסוכר והקמח?
רונית,
האם ניתן לוותר על פרוסות השקדים, כדי שילד קטן יוכל לאכול?
מרים מזרחי,
שלום לך אני לא אוכלת גלוטן בגלל קרוהן, אבל גם סוכר אני לא יכולה, האם אפשר להוסיף מייפל)זה הכי טוב בשבילי), ואם כן כמה? תודה אני אשמח לקהל תשובה מהירה.
ריקי,
הבצק נוזלי גם אחרי 10 שעות במקרר
כנראה שיש טעות בכמויות
עשיתי עם קמח שקדים
דנה שילה,
אולי כדאי לערבב חצי כמות קמח רגיל וחצי כמות קמח שקדים.