כל השנה אותו סיפור: כשהחורף מתחיל לשלוף שיניים, עם הקור, הגשמים והרוחות הצולפות – פתאום כבר פחות מתחשק לצאת מהבית החמים בערב.
השנה, לאופציה לראות את הדרבי של מדריד, הסופר קלאסיקו או את הכוכבים של פריז סן ז׳רמן בסלון הביתי מתווסף סאב (Sub) – ברז בירה מצונן, שמעוצב כמו בבר ומוזג בירה מושלמת וקפואה.
הגאדג׳ט שלא תפסיקו לדבר עליו
החבית הביתית עם הברז הכסוף הוא הוא אחד הפיתוחים המגניבים שנולדו בשנים האחרונות בתחום הבירה. לא סתם מגזין הטכנולוגיה הנחשב טק אדוויזור זיכה אותו בציון כמעט מושלם: נוחות התפעול ראויה לשבח, העיצוב שובה ממבט ראשון והכי חשוב – הבירה שהוא מוזג כמו בבר לא פחות ממצוינת.
במילים אחרות: הסאב הוא אחד מהגאדג'טים האלה שנראה כאילו יצא מסרטי ג׳יימס בונד ושבכלל לא ידעת שאתה רוצה, אבל מהרגע שהתוודעת אליו התמכרת. מילה שלנו: כבר מהכוס הראשונה לא תרצה לחזור לפחיות ולבקבוקים. ואגב – הוא אפילו חוסך לך כסף.
בישראל מושק עכשיו ברז הסאב הקומפקטי בבכורה בינלאומית מחוץ לאירופה באתר בלנד. בכך מתאפשר לאוהבי בירה למזוג בבית בירה קרה כמו בפאב, לפי דרישה ובכל רגע נתון. שנצלול לפרטים נוספים?
אז מי אתה, סאב?
הסאב נולד מצד אחד בהשראת ברזי הבירה המפורסמים והכה מדויקים של ארצות השפלה הולנד ובלגיה. כמו הפאבים המיתולוגיים של אמסטרדם ובריסל, שברמנים בהם מכוונים את החבית תמיד לטמפרטורת ההגשה המושלמת – 2 מעלות, וזה בדוק מדעית – גם הוא מגיש את הבירה בקור של שתי מעלות מענגות מעל האפס.
ועם יד על הלב: אתם לא יודעים כמה זה משדרג את חווית השתייה הביתית עד שלא ניסיתם.
הברז קרוי על שם צוללות מלחמה והמכשיר גם קצת מעוצב כמותן. החביות הקומפקטיות והנוחות של הסאב, בנפח 2 ליטר, קרויות טורפ.
הן מעוצבות כמו טילי טורפדו (של צוללת, אלא מה) ובניגוד לחביות 5 או 20 הליטר – קל לאכסן אותם במקרר. כמותן, גם הסאב ישתלב בנוחות על משטח עבודה במטבח סטנדרטי.
משתלב בטבעיות ובסטייל ליד מכונת האספרסו
הפער בטעם הוא משמעותי ולשם כך התכנסנו כאן – אבל הסאב הוא לא רק חיה רעה של בירה מעולה.
הוא שואב השראה מהנוחות והאלגנטיות של מכונות האספרסו הביתיות, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהפינוק היומיומי ומהנוף שעל השיש במטבח.
כמותם, הוא קל לתפעול, מנפק משקה באיכות מעולה כמו במוסד המתמחה שמתחת לבית במקסימום טעם ובמינימום מאמץ.
החבית, אגב, שומרת על טריות הבירה למשך יותר משבועיים והמכשיר עצמו מקרר ומוזג אותה בלי צורך בשום עזרים חוץ מחיבור לחשמל. בקיצור: נצחון הלגמן על הברמן.
הסאב מהווה שדרוג משמעותי לבירה בבקבוק של ארוחת ערב, מאפשר לך למזוג בין רגע פיינט כמו בבר בריטי כשנכנסים לגארבג׳ טיים במשחקי כדורסל או במחצית – ולא פחות חשוב: הוא בטוח יעורר קנאה בקרב כל החברים שלך כשיבואו הביתה לאכול לך את כל הצ׳יפסים והבייגלעך.
לא מכשיר של בירה אחת
הסאב אגב הוא לא מכשיר של בירה אחת: את הבירות שנמזגות בו אפשר להחליף בקלות לפי הטעם והחשק.
מבחר הבירות הנרחב שעומד לרשות מכשירי הסאב בישראל כולל בירות מרחבי אירופה ומהדורות מיוחדות – מבירת האייל המוערכת של אנגליה ניוקאסל, עבור בפילזנר האיטלקי מורטי, בירת המנזרים הבלגית אפליכם, בירות חיטה ופילנזר לא מסוננות ועד להיינקן הקלאסית והאהובה.
חביות הטורפ הקומפקטיות מתחברות לפייה של הסאב באמצעות צינורית פשוטה להרכבה. בניגוד לפאב, אין צורך ב-CO2 כדי לשמור על הבירה בלחץ הנכון, מה שמבטיח בירה אחידה באיכותה כל הזמן.
חווית מזיגה מושלמת
הסאב גם מקרר בעצמו את החבית: כפתור ההפעלה האדום שלו הופך לירוק כשהיא קרה – עניין של דקות כשמחברים אליו טורפ ששהה קודם לכן במקרר.
המזיגה עצמה גם פשוטה. למי שאוהב, היא מאפשרת משחק בין סמיכות הקצף שבכוס, עניין שתוכלו להתמקצע בו תוך כמה מזיגות.
ממש כמו בבר, מומלץ לשטוף את הכוס לפני מזיגת הבירה במים קרים ולהחזיק אותה ב-45 מעלות בזמן המזיגה. חוויה, כבר אמרנו?
לפרטים נוספים על הסאב: הקליקו כאן
גבריאל חג'בי,
אני רוצה להזמין את המכונה של הבירה המיוחדת.
rex,
אהלן מצורף לינק https://sub.blend.co.il/choose-subscription/
מוטי,
חזרו אלינו 0505284884