מסעדות בשר מומלצות בתל אביב – השמינייה השווה

08.07.2021
מסעדות בשר מומלצת בתל אביב, מהצפון הרחוק מאד ועד לפאתי יפו: רעות ברנע וצוות כותבי רקס בוחר את המקומותה מצטיינים לאכול בהם סטייק, קבב, חלקי פנים וכל מה שבשרי בתל אביב

מסעדות בשר מומלצות בתל אביב הם סוגייה שאנחנו נדרשים לה כמעט כל יום. קוראים וחברים מבקשים מאיתנו ללא הרף המלצות על סטייקים ושיפודים. בחורף או בקיץ – זה לא משנה. כולם רוצים את ליטרת הבשר שלהם – ורצוי עכשיו.

עוד תל אביב באתר Rex:

בחרנו אם כך את המקומות האהובים עלינו לאכול בשר בתל אביב. חלקם היכלי סטייקים מפוארים. אחרים: מאורות קטנות ולא פחות נפלאות.

בחלקם מגישים אומצות רציניות. באחרות: שיפודים או חלקי פנים. בקיצור – הנה 8 מסעדות הבשר האהובות עלינו בתל אביב:

בשר מעושן (צילום: Chad Monato)

נווה צדק מקום של בשר

"מקום של בשר" היא אחת ממסעדות הבשר הטובות והיציבות בארץ. ההשראה היא ניו יורקית במובהק – תפריט מצומצם של סטייקים מעולים, רצוי על העצם.

את הנתחים בוחר הבעלים ניני נוף (וכדאי לבקש ממנו המלצות במידה ונמצא במקום). רוב הסטיקים נמנים על השילוש הבשרי הקודש. כלומר: אנטרקוט, סינטה או פילה בחיתוכים שונים ומשונים.

התוספות נפלאות תמיד. טבעות בצל, תרד מוקרם וסלט שעועית ספרדי הן הפייבוריטית – וגם קלמרי מטוגן בראשונות.

עוגת שחר מביסקוויטים גם היא קינוח קלאסי, שהפך כאן למיתולוגיה.

בצהריים מוגשת כאן עסקית משתלמת עם מבורגרים שמוגשים עם או בלי תוספת כמהין – זוכים להצלחה בזכות ולא בחסד. בקיצור שווה מאד.

נווה צדק מקום של בשר, שבזי 64, תל אביב, 03-5104020, ב'- שבת 12:00-00:00

המבורגר, "מקום של בשר"
המבורגר מושלם. מקום של בשר (צילום: נעמי אבליוביץ')

איציק הגדול

המסעדה היפואית שחוגגת השנה רבע מאה היא תחנת חובה לכל חובב בשר באשר הוא. הבשרים הידועים במקום נצלים על גריל פחמי הדר, פתוח או סגור (לפי סוג הבשר), ומגיעים מעגלות שמנות מבשר טרי מקומי בלבד.

הארוחה פה נפתחת בפתיחת שולחן של סלטים ללא הגבלה (שבחלומנו היה נמצא לשאריות שימוש כלשהו – למשל קומפוסט).

אם תצלחו אותם, תוכלו להמשיך ולבחור בין נתחים מבשר וואגיו משוייש, לבשר טלה, לבשר בקר ללא עצם, קבב רומני מפתיע באיכותו וכמובן – לשיפודים. כי איך אפשר בלי שיפודים.

למסעדה התווספה בשנים האחרונות קצבייה אונליין באמצעותה אפשר להזמין את כל הנתחים וחומרי הגלם המשובחים אליכם עד הבית.

איציק הגדול. דוד רזיאל 3, יפו. 03-6830033. א'-ה' 12:00-23:00, מוצ"ש 20:00-22:00

■ חנן מרגילן

שכונת שפירא שבדרום תל אביב מתפקדת כבר כמה שנים כמקום בו צומחות יוזמות חברתיות חתרניות ושבו כולם משופמים ולבושים במכנסיים קצרים וסנדלים.

גם אחרי פלישתם של ההיפסטרים לשכונה, היא ממשיכה להוות מרכז מסעדות בוכריות. הטובה שבהן היא ללא ספק חנן מרגילן.

המסעדה – שרק הולכת ומשתפרת במרוצת השונים שהפכה למוסד ומוקד עלייה לפודיז – זכתה לתהילה הודות לשלל מנות. מרק דושפרה עתיר אטריות, מאפה הבשר המטוגן צ׳יבורק, גוז'גיז'ה ומאפה הבשר המאודה מאנטו מאודה הם רק כמה הם.

לא פחות טובים הם שיפודי הבשר שמוגשים במקום. קבב, כבד עגל, שקדי עגל ושאר ווריאציות – כולן עשויות לעילא וממלאות את המסעדה כולה בריח שיוצר רפלקס אוטונומי של הזלת ריר בלתי רצונית.

כל זה חייב להגיע כמובן עם וודקה במשקל או ערק (אין פה צ'ייסרים, זה הולך לפי גרם).

חנן מרגילן, מסילת ישרים 15 תל אביב, 03-6873984. א'-ה' 11:00-22:00. כשר

שיפודים על הגריל (צילום: מיכל רביבו)
שיפודים במסעדת חנן מרגילן (צילום: מיכל רביבו)

■ מיטבר

מיטבר היא פלא לא רק בגלל הוותק שמונה כבר קרוב ל-30 שנה. המסעדה הזו מצליחה לשמור על אופי שהוא כל כך יוצא דופן בנוף המקומי שמדובר כמעט בנס. מאורה אפלולית, גם אם אלגנטית, שמשלבת איזו ארציות מבורכת עם קלאסה נדירה.

אף אחד לא עושה ממך כאן עניין אבל כולם יודעים בדיוק איך לטפל בך. לשרת אותך בנימוס קורקטי ולהניח על צלחתך כמה מהסטייקים הכי טובים ובעיקר יציבים של העיר העברית הראשונה.

אל מול כל הכוכבים החדשים, אמיתיים או בעיני עצמם, זורח האנטרקוט של מיטבר, כמו גם הסינטה ובעצם כל השאר, באור יקרות של שפיות קולינרית. בלי דאווין ועם אחלה צ'יפס. שלא לדבר על סלט העגבניות וסלט הביצים הנצחיים.

מיטבר, שדרות ח"ן 52, תל אביב, 03-6956376, א'- ש' 12:00-00:00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by מיטבר (@meatbar)

■ הדסון והדסון לילינבלום

היכל הבשר אדיר המימדים והמפואר של מתן אברהמס ברמת החייל הוא ללא ספק מקדש מעט לכל חובב אומצות. אחרי שנים ברמת החיל, נפתחה בשבוע שעבר אחות קטנה ונוספת: הדסון לילינבלום שבמרכז תל אביב.

מסעדת האם מתהדרת בשירות מקצועי ובשר נהדר – נתחים בחיתוכים מיוחדים כמו דנבר, דלמוניקו, לונג איילנד ועוד לצד נתחי פורטהאוס וטיבון קלאסיים, כולם מפרות (חס וחלילה עגלים!).

התוצאה: סטייקים מהטובים בארץ, שיכולים לתת פייט גם למסעדות סטייקים מיתולוגיות בארצות הברית.

האחות הקטנה היא גרסת אקספרס לסניף האם מרמת החייל. השירות 100% (מזמינים דרך מחשב ומקבלים הודעה כשהאוכל מוכן). ההגשה – בכלים מתכלים חד פעמיים.

התפריט שונה במקצת וכולל שפע המבורגרים וסטייקים במשקל. יש גם להיטים מוכרים: "חלונות ניו יורק", המנה האיקונית מרמת החייל, הפכה כאן ל"חלונות לילינבלום". התוספות נהדרות ועשויות לעילא, כמו גם הבשר – חוויה אמיתית ויוצאת דופן.

הדסון. הברזל 27, רמת החייל תל אביב, 03- 6444733. א'-ש' 12:00- 00:00.

הדסון לילינבלום. לילינבלום 41 תל אביב, א'-ה' 12:00-23:00, ו' 13:00-00:00

חלונות ניו יורק בהדסון לילינבלום (צילום: דן פרץ)

■ הברברי – סלים מרחוב 60

דני ואביו סלים לפניו, עמדו במשך שנים ליד מנגל קטן שברחוב שישים. זה שהיום קוראים לו רחוב קדם. שם, בדוכן-לא-דוכן הפכו שיפודים.

את הכינוי הברברי הצמידו לו כנראה בינו גבסו – דוקטור שקשוקה בשבילכם – ושאול אברון ממסעדת יועזר. השניים היו אוכלים כאן תכופות והביאו למקום רבים מברנז׳ת האוכל התל ביבית.

לפני כשנתיים עבר דני למסעדה קטנה בפאתי העיר. בראשון לציון, ליתר דיוק – בואכה חולון. כך את הצריף הצנוע החליף בר קטן בתחנת דלק. המקום מלא כמעט תמיד – ובגברים רעבים. אפשר להבין אותם: קשה להתחרות בשיפודים של דני.

הנקניקייה החריפה, שיפודי הלב, ומעל לכל ה'אדום', הלא הוא הרוטפלייש, הגביע הקדוש של מקצועני השיפוד והלאפה. אין כאן לאפה, אל תיבהלו, רק פיתות ושיפודים, קצת טחינה וסלט ועגבניה ובצל על האש אם תתנהגו יפה. אגדה שהיתה באמת.

הברברי. לישנסקי 6 (בתחנת הדלק), ראשון לציון. פתוח בימים א-ה 11:00-22:00

שיפודי אירופה (Photo: Markus Bertschi)
שיפודים (Photo: Markus Bertschi)

■ ג'סמינו

דוכן שהפך למיתולוגיה עירונית. ג׳סמינו הוא חור בקיר, צנוע וענייני, שלא לומר ספרטני. המבחר קטן, אבל הטעם – גן עדן.

הוא נפתח על ידי שאול טבת, מהטובים והוותיקים שבמסעדני תל אביב. טבת היה אמון על מסעדות כמו סטפן בראון, רדיו רוסקו ורמלה, כולם ז"ל. בחלל המטבח שלהן פתח לפני כשנתיים צוהר לרחוב יחד עם שותפו, הגרילמן ההודי קולג'יט סינג.

בתפריט: שיפודי פרגית, לב עגל חריף, נקניקיה ביתית חריפה או קבב. לפעמים יש שקדי עגל. לפעמים עוד משהו.

הבשר כל כך טוב, היד של סינג כל כך משופשפת, התוספות כל כך מדויקות – סלט, חריף, עמבה, טחינה, ירקות על האש – שאתה מתאפק לא ליפול על צווארו בדמעות של אושר. נס.

ג'סמינו. אלנבי 97, תל אביב,  א'- ה' צהריים מוקדמים עד מאוחר בלילה וגם במוצאי שבת.

קבב (צילום: pixabay)

חוות צוק

תומר צוק, יחד עם אסף שנער, הביא לתל אביב את בשורת בשר הטלה. הטלאים מגודלים בחווה של תומר שבעמק האלה. כך מגיעים לכאן שלל חלקים שלא שגרתי למצוא בתל אביב.

כיף לשבת על הבר ולתת לשנער וטבחיו לבחור בשבילך (רק לשאול קודם מחירים, כמו תמיד עם ספיישלים). צלעות טלה קטנטנות נפלאות, אבל השוס הגדול כאן הם חלקי הפנים. בעיקר אלו של הטלה. שדרה ומוח וגם יותר קלאסיים.

אמיצים ילכו על מעורב בקרואסון או מחוצה לו – וכן, יש גם בקר. ועוד איזה. ומעדנייה ואטליז צמודים. מה עוד תבקשי מאיתנו מכורה?

חוות צוק, פרלוק 5 רמת אביב החדשה, -077-5155905. א'-ו' 07:45-23:00, שבת 09:30-16:30

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חוות צוק (@tzuk_farm)

B12

מזללת הבשרים ברחוב קרליבך היא אחד המקומות האהובים עלינו בין השאר בגלל שאפשר לצפות בכל תהליך הכנת הבשר כשיושבים על הבר מול המטבח הפתוח. בתפריט סוגים שונים של נתחים – נתח קצבים, סינטה, אנטריקוט, שרשרת פילה שאנחנו מוכנים להרוג בשבילה וגם סטייק לבן. כל זה לצד המבורגר, פרגיות נקניקיות ועוד מנות בשריות יותר ופחות.

B12, קרליבך 12 תל אביב, 03-7327888. כל יום 12:00-24:00

 

תגובות לפוסט