על מטבח מסעדת אלנה המוערכת שבמלון הנורמן אמונים בשנה האחרונה שני השפים הצעירים עומר שדמי-מילר (32) ודניאל צור (32). יחד יוצרים כאן חברי הילדות תפריט שמשלב השראה איטלקית עם מצאי חומרי הגלם והמסורות הקולינריות של הגליל ושל מכורתם, עמק יזרעאל.
"נכנסנו לבישול בגיל צעיר, כל אחד ממקום אחר. עומר נסחף אל עולם הפיין דיינינג כבר בתיכון והיה מבשל אז ארוחות בהשראת מטבח שף לחברים שלנו. אני מצד שני מגיע מבית קולינרי, בו לאוכל היה משקל משמעותי", מספר צור.
עוד בפרויקט בלוגה גולד ליין דינר:
- גולד ליין דינר: הביס המושלם של השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה
- גולד ליין דינר: הביס המושלם של מסעדת יאקימונו
- גולד ליין דינר: הביס המושלם של השף גיל דהן ממסעדת וייס
"אחרי הצבא נכנסנו שנינו לעבודות במטבח: אני כסו שף במסעדת L-28 ומגזינו בתל אביב ובברלין ודניאל היה סו שף במסעדת ברברי בלונדון ובקפה איטליה המקומית. החלום שלנו, שאיפה שהייתה לנו תמיד, היה לעבוד יחד במסעדה. בקורונה הוא התגשם״, מספר שדמי-מולר.
ההשראה האיטלקית-גלילית באה לידי ביטוי בתפריט מינימליסטי ומוקפד. ״מנות עם מעט מרכיבים על הצלחת אבל במקסימום תשומת לב״, אומר צור. את השפה הקולינרית של השניים בנגזרת הקינוחים מביאה לידי ביטוי הקונדיטורית המוכשרת – וארוסתו של צור – נועה חיים.
בשבוע הבא יעלו ב"אלנה" השניים תפריט מיוחד במסגרת בלוגה גולד ליין דינר של וודקה בלוגה בשיתוף מותג וודקת הסופר-פרימיום. התפריט יוגש במשך חמישה ימים בלבד (26-30.12) וכולל מנות דגל של אלנה, להם הותאמו קוקטיילים שיצרה מנהלת הלייבררי בר, קארין טיאר וכן לליווי וודקה בלוגה גולד ליין.

התפריט
תפריט בלוגה גולדן ליין דינר הזוגי של צור ושדמי-מילר במסעדת אלנה כולל מנות-דגל של המסעדה כפתיח לצד משקאות של וודקה בלוגה – שוט של גולד ליין וכן קוקטייל מהלייבררי בר.
בראשונות עולה ובאה אחת המנות הפופולריות והאהובות במסעדה: "טרטר אלנה" – טרטר בקר שמשלב מתכון קלאסי עם טוויסט גלילי ושבו, במקום איולי וצלפים, מככבים צ׳ילי ירוק, קרם חזרת (״משהו אשכנזי מהבית שלנו״, אומרים השניים), שמן זית קורטינה – וכן עלי כרוב-מלפוף פריכים לעיטור המנה.
לצדו יגישו השניים גם ברוסקטה עם פלמידה בכבישה עדינה וביתית – עוד מנה פופולרית מתפריטה החדש של המסעדה. שתי המנות יוגשו לצד שוט בלוגה גולד ליין.
כעיקרית מוגש פילה מוסר ים ברוטב ציר-ים עם שומר צלוי ותבשיל גרגירי חומוס. ״ששואבת השראה ממסעדות איטלקיות בלונדון ומ׳ריבר קפה׳ בפרט, שם שנינו היינו בהתמחות״, אומרים השניים. לצדם יוגשו קוקטיילי Bees Knees חורפיים של וודקה בלוגה מושרית בפלפל שחור עם דבש ואשכוליות מהבוסתן ההיסטורי של מלון הנורמן ושאותו יצרה טיאר.
על הקינוחים אמונה חיים והם כוללים מבחר מהגלידות העונתיות אותם היא יוצרת לצד קינוח הדגל של המלון: טארט שוקולד ושמן זית. טעים? אתם לא יודעים עד כמה.
בלוגה גולד ליין דינר x אלנה יוגש בתאריכים 26.12-30.12 במסעדת אלנה שבמלון הנורמן בתל אביב. המחיר: 499 שקלים לזוג.
