גאלט תפוחים מהסרטים שמכינים בקלי קלות ובמינימום מאמץ שהכין הקונדיטור עופר בן נתן מפופ נ׳ פופ.
"בשנים האחרונות אפשר למצוא פתרונות והמצאות קולינריות שמאפשרות ליצור קינוחים מעולים ומופחתי סוכר. הגאלט היא גרסה פשוטה למי שרוצה להרים ללא מאמץ טארט תפוחים מושקע. מתכון שמצדיע לקולינריה הפריזאית – משם אני שואב הרבה השראה״, אומר בן נתן.
כמו הרבה מנות בפופ נ׳ פופ גם פה מתחיל הקונדיטור עם מתכון צרפתי לו הוא נותן טוויסט אישי.

גאלט תפוחים בסגנון נורמנדי
מתכון של עופר בן נתן מפופ נ׳ פופ בייקרי. את התפוחים אפשר להחליף בכל פרי עונתי שרוצים אגב: נקטרונית, אפרסקים ועוד".
מרכיבים לטארט (9 מנות):
לבצק:
100 גרם קמח כוסמין
50 גרם שקדים טחונים
20 גרם קורנפלור
2 גרם מלח
1 ביצה
30 גרם חמאה מופחתת שומן
למילוי התפוחים:
3 תפוחי גרני סמית', קלופים ופרוסים דק
15 גרם חמאה מופחתת שומן 75%
20 גרם סירופ אגבה
הכנה:
לבצק: מעבירים למיקסר קמח כוסמין. מוסיפים חמאה מופחתת שומן, שקדים טחונים, מלח וקורנפלור ומערבלים בוו עד לקבלת בצק גרגרי גס. שוברים פנימה ביצה ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות .
מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת רחבה. מבשלים את התפוחים, מוסיפים סירופ אגבה ומבשלים עד שמצטמצם לקרמל סמיך. מסירים מהאש ומקררים.
מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מילימטר. מסדרים במרכז הבצק את התפוחים המצוננים. את השוליים מקפלים מעל קצוות התפוחים. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 במשך רבע שעה או עד להזהבה עמוקה. מניחים לגאלט להצטנן עשר דקות לפחות בטמפטורת החדר ומגישים.
גאלט תפוחים – ערכים תזונתיים
דבר הדיאטנית, שרון אלדר: מנה אחת של גאלט שווה למנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. בכדי להפחית עוד את כמות הפחמימות במתכון, ניתן להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול. בנוסף, כל מנה מכילה כ130 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) אני ממליצה על עד מנה אחת בלבד ממתכון זה כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.
המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית
שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP
