גם וגם: מתכון עוגת גבינה מושקעת של אביב משה

27.05.2017
למה רק עוגת גבינה אחת כשאפשר גם וגם? אביב משה מכין קינוח שהוא חצי-חצי: עוגת גבינה אפויה וקלאסית וגם עוגת גבינה קרה עם שברי עוגיות ותותים. והתוצאה - חגיגה

יצרתי את קינוח הגבינה האהוב מאוד ב-MESSA מזה שנים, בהשראת עוגת גבינה שאמי נהגה להכין למשפחתי בחג השבועות.

עוד מתכונים לשבועות ב-Rex:

היא מזכירה בטעמיה את העוגות של פעם. הקינוח כולל שני סוגי עוגת גבינה – האחת אפויה והשנייה במרקם קרמי ומכאן השם "חצי-חצי". במסעדה הקינוח מוגש עם מילפיי מקורמל ותותים טריים. במתכון שלפניכם מגישים את העוגות עם תותים טריים בלבד ושברי עוגיות – וכמה שזה טעים.

עוגת גבינה "חצי-חצי"

המתכון מיועד ל-10-12 מנות.

ועוד משהו: הן העוגה האפויה והן העוגה הקר עומדות בפני עצמן ואפשר להגיש אותן כשלעצמן. את עוגת הגבינה האפויה אפשר להכין עד 4 ימים מראש ולשמור במקרר.

המרכיבים:

לעוגה האפויה בתבנית קפיצית בהיקף 20 ס"מ:
750 גרם גבינה לבנה 5%
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
40 גרם קורנפלור
5 חלמונים
25 גרם סוכר וניל

לתחתית בצק פריך שעליה תונח העוגה:
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
1 חלמון

לעוגה הקרה:
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם מסקרפונה
200 גרם גבינה לבנה
250 גרם שמנת
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גדושות גרם סוכר

להגשה:
תותים קצוצים
שברי עוגיות פתי בר או עוגיות קרמל (לוטוס ודומותיהן) – לא חובה

הכנה:

מכינים את עוגת הגבינה האפויה:

בקערה מערבבים עם מטרפה את כל מרכיבי מלית הגבינה לתערובת אחידה. יוצקים את המלית לתבנית מכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור כשהוא קר.

מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום עם מים, מכוונים את התנור ל-150 מעלות ואופים למשך שעה או לחילופין עד שהעוגה שחומה.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו למשך חצי שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר על מנת שתצטנן. מעבירים למקרר.

מכינים את תחחית העוגה הקרה: מערבבים את הסוכר והחמאה, לאחר מכן מוסיפים חלמון ובסוף את הקמח עד שנוצר בצק במרקם אחיד.

מעבירים למשטח את הבצק, עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר למשך שעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ כשהוא מונח בין שני ניירות אפייה, מורידים את נייר האפייה העליון וקורצים לעיגול את הבצק המרודד וממקמים בתבנית אפייה קפיצית.

מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 6 דקות, מסובבים (לא הופכים) את התבנית וממשיכים לעוד אפייה של 6 דקות עד לקבלת תחתית בצבע זהוב ואחיד. מצננים היטב בטמפרטורת החדר לפני שמוסיפים את מסת העוגה הקרה – חצי שעה לפחות.

מכינים את העוגה הקרה: ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומעבירים לקערת מיקסר. מערבבים יחד עם הגבינות בוו גיטה עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. מעבירים לקערה.
באותה קערת מיקסר מקציפים את השמנת, אינסטנט ווניל וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים את הקצפת בשלושה חלקים לתוך מלית הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את מלית העוגה לתבנית שבה תחתית הבצק האפויה והמצוננת. מעבירים לקירור של לילה.

הגשה: מגישים פרוסה מכל עוגה בצלחת אישית. מוסיפים תותים ומעטרים הכל בשברי עוגיות

תגובות לפוסט