בליני תפוחי אדמה (Blini) היא הגרסה הקטיפתית, המעודנת וההדורה ביותר של המאכל הקלאסי ממזרח אירופה.
עוד מתכוני נובי גוד באתר Rex
- סלט אוליבייה – מתכון קלאסי של סלט תפוחי אדמה רוסי וביתי שמכינים ב-5 דקות
- בליני – מתכון מנצח להכנת מיני חביתיות אלגנטיות עם קרם פרש וקוויאר
- בלינצ'ס כמו של פעם ובמילוי גבינה וצימוקים – מתכון מנצח וקל
חביתיות ככלל היא מנה שקל להכין בבית ואת אלה: במיוחד. מי שמתעצל לעשות כן יכול למצוא בליני תפוחי אדמה לקראת סוף השנה האזרחית גם במעדניות ברחבי הארץ – מרביבה וסיליה ועד לדליקטסן.
המתכון שלפניכם מתבסס על זה של מסעדת יועזר האגדית, עם טוויסט אישי קטן שהוספתי לו במרוצת השנים. קלאסיקה שכיכבה במקום מדי סילבסטר בזכות ולא בחסד.

בליני תפוחי אדמה עם סלמון ועירית
מתכון של מסעדת יועזר בר יין.
מרכיבים לחביתיות:
1 ק"ג תפוחי אדמה
3 ביצים שלמות
3 חלבונים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס חלב
1/3 כוס קמח
1 כפית מחוקה מלח
חמאה לטיגון
מלח גס לאפייה
להגשה:
200-300 גרם סלמון מעושן
300 גרם קרם פרש
ביצי דג סלמון או קוויאר – לפי הטעם, לא חובה
עירית קצוצה – לא חובה
פלפל שחור גרוס גס
גרידת לימון – לא חובה
הכנה:
מסדרים על פני תבנית תנור שכבה יפה של מלח גס ומעל ממקמים את תפוחי אדמה. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות טורבו) ואופים עד לריכוך מלא של תפוחי אדמה, במשך כ-50 דקות. אולי יותר, תלוי בתפוחי האדמה ובתנור. כך או כך, הקליפה בשלב זה תהיה פריכה וקשה והפנים – רך ומתמסר.
חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תוכנם אל קערת ערבוב גדולה. טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את הביצים השלמות למחית החמה, אחת אחרי השנייה ותוך שמערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
טורפים את חלבוני הביצים עד לקבלת בלילה אוורירית, לבנה וסמיכה. מוסיפים לתערובת מלח, פלפל וקמח, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה וללא גושים. לבסוף מקפלים פנימה אל הבלילה את החלבונים ומערבבים בעדינות עד להטמעה.
מחממים מחבת נון-סטיק. ממיסים חמאה בנדיבות ומניחים לה להתחמם. מעבירים בעזרת כף מהבלילה ויוצרים עיגול בקוטר של לביבה. מנמיכים אש. מבשלים 3-4 דקות מכל צד ומעבירים לקערה מחופה בנייר מגבת סופג.
הגשה: מסדרים את הבליני בצלחת הגשה גדולה. בצלחת נפרדת מסדרים סלמון מעושן ותלולית של קרם פרש, שמעליה גרידת לימון ופלפל שחור גרוס גס. מגישים לצד ובקערית נפרדות עירית קצוצה וצנצנת קוויאר. מניחים לאורחים להרכיב לעצם את הבליני או שעושים זאת עבורם – שכבה של קרם פרש, מעל סלמון ולבסוף עירית וקוויאר.
