עוגיות חמאה ושמנת חמוצה הם מאכל משפחתי שהתחיל את דרכו אצלנו בבית – יותר נכון בבית של סבתא שלי, נעמי – בתור אוזני המן.
עוד מתכונים של סבתא נעמי ב-rex
- קציצות הודו ושמיר כמו של פעם
- כרוכית – מאפה בצק עגול של תפוחי אדמה ובשר
- צלי עוף ותפוחי אדמה עם פלפלים אדומים ופפריקה
לסבתא היה מנהג לחזור ולעשות מאכלים שאהבנו, וכך, אחרי חג פורים אחד מוצלח, התחילה להכין אוזני המן לאורך כל ימי השנה. בשלב מסוים הוחלפה המרגרינה במתכון המקורי של עוגיות החמאה בשמנת חמוצה וכמובן חמאה. אחר כך האוזניים הפכו לדיסקיות עגולות – עוגיות חמאה רכות עם פריכות קלה. גלגולו של תופין.

עוגיות חמאה ושמנת חמוצה
מתכון של נעמי ירושלמי.
אפשר להכפיל את הכמות ולאפות בשני סבבים. אפשר לשמור את הבצק במקפיא כנקניק ארוך, עטוף בניילון נצמד – ורק לשלוף, לחוך ולאפות בהתראה קצרה.
את הבצק אפשר להכין ולשמור במקפיא ורק לחתוך ולאפות קצת לפני ההגשה.
מרכיבים ל-2 תבניות תנור גדולות:
200 גרם קמח לבן (כוס ושליש)
1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
1/2 מיכל שמנת חמוצה (100 גרם)
1/4 כוס סוכר
70 גרם חמאה, מגורדת בפומפיה עבה או חתוכה לקוביות קטנטנות
קמח לקימוח
הכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערת ערבוב גדולה. מקמחים משטח עבודה ויוצרים נקניק ארוך בקוטר 5-6 ס״מ. עוטפים בנייר אפייה ואז בניילון נצמד ומעבירים לשעה וחצי לפחות למקרר – ועוד שעה לפחות במקפיא.
פורסים לרוחב ובעזרת סכין חדה מאד את הנקניק לדיסקיות דקיקות בעובי 3 מ״מ. מי שמצליח לחתוך יותר דק – מעולה.
מסדרים על תבנית מחופה בנייר אפייה, תוך שנותנים לעוגיות מרחב מחייה מכובד – מרחק של 4-5 ס״מ מכל אחת משכנותיהן, כך שלא יתחברו עמן במהלך האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות (טורבו) במשך 18 דקות אם רוצים שהעוגיות תהיינה זהובות ורכות או 22 דקות במידה ורוצים אותן שחומות ופריכות.
מצננים חצי שעה לפחות בטמפרטורת החדר. מעבירים לצנצנת אטומה או לקופסה במקרר – הקור ישמור עליהן אקסטרה פריכות לאורך זמן.

אנה,
וואו כתבה מקסימה 💎
מתכונים קלים תמונות של האוכל כל כך יפות וצבעוניות 💗שממש עשתה לי חשק להכין 🥰
הרבה יצירתיות וטעם משפחתי שממש חיבר אותי לסבתוש טעם של בית, געגועים רבים לילדות זיכרונות ❤
באלי להכין הכל במיוחד העוגיות 🎉
תודה על הכתבה המיוחדת 🥂
יניב,
גרוע מאוד הבצק נעשה מאוד רטוב עשיתי כמו המתכון עם כוסות מדידה ואפילו הוספתי קמח כנראה המידות במתכון לא נכונות.
rex,
שבת שלום יניב, הבצק אכן צמיגי מאד ודביק באופן שקשה לעבוד איתו ולכן יש להעביר אותו לקירור ממושך לפני שפורסים לעוגיות. עם זאת – הכמויות מדויקות. שבת שלום ותודה שהגבת, רועי