בחודשיים האחרונים נרשמה תכונה רבה בביתם הפרטי של כמה מהשפים המוערכים והאהובים בישראל: פרויקט "קאזה סן פלגרינו" של סן פלגרינו העולמית הגשים לפודי'ז רבים חלום והביא אותם לארוחות אקסלקוסיביות בנות 7 מנות בביתם של יובל בן נריה ("טאיזו", "יא-פאן"), מאיר אדוני ("בלו סקיי", "לומינה", "נור" – ניו יורק) דיוויד פרנקל ("פרונטו"), שאול בן אדרת ("התרנגול הכחול", "קימל בגלבוע") ואוראל קמחי ("פופינה").
עשר הארוחות, 2 בבית כל שף, התקיימו לאורך חודשי האביב. כל אחת מהן העניקה הזדמנות להציץ לביתם של השפים המשתתפים, לראות מהיכן סופגים את ההשראה וגם להגניב מבט על הפינה השקטה בה הם נרגעים בתום הסרוויס.
השפים יצרו כל אחד ארוחה עם טאץ' עילי בהשראת האוכל של מסעדותיהם שתורגם אל מטבח הבית. כך הופגש פיין-דיינינג עם חומרי גלם נגישים לכדי מיצג שמראה איך גם ארוחת ערב ביתית הופכת לחוויה קולינרית מרשימה בקלות ועם שדרוג פשוט.

הפרויקט, סנונית ראשונה בפורמט בינלאומי חדש של סן פלגרינו העולמית – שנושאת בגאווה את דגל הקולינריה ומזוהה כבר שנים עם ארוחות עיליות ברחבי העולם – הושק בבכורה עולמית בישראל על ידי יבואנית סן פלגרינו, טמפו ונוהל, נאצר והופק על ידי "רקס תעשיות".
סן פלגרינו היא גם נותנת החסות הראשית של תחרות השף הצעיר הטוב בעולם וכן של הטבלה שהפכה לאורים והתומים בתחום דירוג המסעדות, מדריך סן פלגרינו – 50 המסעדות הטובות בעולם.
כמה מילים וגם הצצה מגרה לחמישיית הארוחות שהתקיימו במסגרת הפרויקט:
יובל בן נריה | שכונת עג'מי, יפו
השף המוערך של מסעדת טאיזו התל אביבית, ביסטרו יא-פאן וראמן מיאזאקי היה הראשון להשיק את הפרויקט, במרפסת שעל גג ביתו היפואי. בן נריה, שמבשל לרוב אוכל אסיאתי, בחר הפעם להתמקד באוכל ים תיכוני עם טוויסט אישי של מסעדת שף.
כך עלו על השולחן ריזוטו שיבולת שועל עם סקאלופס (קוקי סן ז'אק), קרפצ'יו סלקים צבעוניים וגספצ'ו שרימפס לצד קינוחים בהשראה איטלקית – אפוגטו על בסיס האספרסו הנפוליטני של קימבו, למשל.

מאיר אדוני – יפו העתיקה
השף האהוב וכוכב הטלוויזיה, מאבות הקולינריה העילית של המטבח הישראלי החדש, אירח ארוחות ערב מושקעות במיוחד במטבחו הביתי ביפו. הארוחה – על בסיס דגים וירקות – נוצרה בהשראת האוכל שהגיש במשך שנים במסעדת כתית המיתולוגית, עם קריצה לאוכל הצפון אפריקאי מביתו הפרטי של השף.

כך עלו בארוחת הטעימות 8 מנות עתירי מרכיבים וחומרי גלם בפסיפס מרהיב של טעמים וויזואליה שהפך לסימן ההיכר של אדוני.
בשלוש מילים: תאווה לעינים ולחך.

אוראל קמחי – בית נחמיה
השף קמחי אירח את הסועדים בחצר ביתו ובית הוריו במושב בית נחמיה. "יש דיאלוג בלתי פוסק בין האוכל שלי ב'פופינה' לבין האוכל שאני מגיש לילדים ולאשתי בבית. מנות וטעמים מהמסעדה – כמו למשל זה של הלחמניות המאודות שלנו – מגיעים למטבח הפרטי שלי ולהפך – השראות ממנות שאני מכין בבית נוחתות במסעדה", הוא מספר על ההשראה לארוחה.

בארוחה הביתית שהכין התבססו המנות על המרחב שבין הטאבון הביתי של קמחי לבין מנגל הפחמים שבחצר שישמש במקום משטחי הגריל של "פופינה". המנות – תוניסאיות, טורקיות ומרוקאית עם טוויסט של שף – נוצרו בהשראת ארוחות השבת שמבשלות אמו ו-2 הסבתות שלו למשפחתו.
כך עלו על השולחן הלחמניות המפורסמות של קמחי שהוסבו כעת לפריקסה מטוגן ממולא בטרטר טונה טרייה, קציצות דגים של לוקוס ותבשיל מנגולד, שעועית לבנה ובשר על סלט אביבי.

שאול בן אדרת – שכונת תל ברוך, צפון תל אביב
השף של מסעדת "התרנגול הכחול" ושל "קימל" המיתולוגית (שעברה לפני מספר שנים לאיזור הגלבוע), אירח בביתו משתה מפואר עם מנות בהשראה איטלקית וקריצה מזרח תיכונית: פורקטה בה החליף טלה את הבשר הלבן; ניוקי עם חצילים שרופים ופרמזן, פרחי קישואים ממולאים גבינות ועוד.

בהכנתה של הארוחה לקחו חלק כל בני משפחתו: 3 מילדיו היו הסומליירים והמלצרים ואשתו – אורית בן אדרת – הכינה את הקינוחים המרהיבים: טירמיסו צנוברים וסברינות עם טוויסט עדכני.

דיוויד פרנקל – מתחם גן החשמל, תל אביב
השף הצעיר ומעוטר הפרסים (גם הוא וגם קמחי זכו בתואר "שף השנה העולמי" של סן פלגרינו) של פרונטו יצר בביתו התל אביבי ארוחה צעירה ומושקעת שכולה הצדעה לחומרי הגלם הטובים של ישראל – ירקות, בשר ודגים עם השפעה מהמטבח המקומי.

בתפריט: ממולאים של כרוב וחיטה מבושלת במח עצם; טלה אפוי שנצלה צלייה קלה בגריל הביתי של פרנקל, קרפצ'ו סבידה – דיונון מקומי – וכן פלמידה מעושנת עם טוויל אורז שחור. אחת הארוחות הטובות ב"קאזה סן פלגרינו"? בהחלט.
