עוגת גבינה פירורים כמו של פעם – טוב, אז היא לא הייתה כמו של פעם – למדתי להכין בשיעור כלכלת בית בחטיבת הביניים. המורה אמרה לכתוב בכתב הכי ברור שאפשר כי עוד נחזור למתכון הזה שוב ושוב – והיא צדקה. מאז ועד היום, זוהי עוגת הגבינה היחידה שאני מכין בבית – ומהאהובות עלי.
עוד מתכונים באתר Rex:
- עוגיות חמאה ושמנת חמוצה בסגנון ביתי – מתכון מנצח שמכינים בצ׳יק
- ריזוטו עם יין לבן וחצילים קלויים – מתכון מנצח עם טוויסט לא שגרתי
- פנקייק המתכון המושלם של רביבה וסיליה, שמכינים מ-5 מרכיבים בלבד
בעידן של עוגות עם קילו גבינת שמנת מהבסקים, מניו יורק ומפריז – להכין עוגת גבינה עם פירורים, בלי שום יומרות וברבע שעה – זה כמעט חתרני. בלי אפייה, בלי קילו וחצי גבינת שמנת במרכיבים, רק ממרכיבים זמינים בכל סופר – ועם שדרוג קטן שהוספתי במרוצת השנים – תחתית של עוגיות לוטוס מפוררות דק במקום פתי בר, שמוסיפות לקלתית מורכבות ואקסטרה טעם.
View this post on Instagram
עוגת גבינה פירורים כמו של פעם
מתכון של רועי ירושלמי. את העוגה אפשר להכין בפסים וב-2 בתבניות אינגליש קייק קטנות או בתבנית עגולה.
מרכיבים לעוגה בקוטר 24-26 ס״מ:
500 גרם גבינה לבנה 9% – המורה
1 שקית פודינג אינסטנט וניל
3/4 כוס סוכר (אפשר גם קצת פחות)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל), מוקצפת לקצפת יציבה
גרידה מלימון קטן
1 שקית ג׳לטין (14 גרם), מומסת ברבע כוס מים רותחים – לא חובה
לתחתית ולציפוי:
2.5 כוסות עוגיות קרמל (נו, לוטוס), מפוררות דק-דק במעבד מזון
30 גרם חמאה מומסת
אפשר להחליף ב-2.5 כוסות פירורי פתי בר + עוד 30 גרם חמאה מומסת (60 גרם חמאה בסך הכל)
הכנה:
לתחתית: מערבבים חמאה מומסת עם 2 כוסות מפירורי הלוטוס. משטחים בתחתית תבנית עגולה באופן אחיד. אם משתמשים בפטי בר – מערבבים חמאה מומסת עם 1.75 כוסות פירורי פתי בר. מוסיפים במידת הרצון והצורך עוד חמאה מומסת – ללוטוס או לפטי בר – על מנת לקבל תחתית עסיסית יותר.
לעוגה: מערבבים במיקסר את כל מרכיבי העוגה מלבד הקצפת במשך 5 דקות. מקפלים את הקצפת לתערובת בעזרת מרית.
יוצקים את התערובת בתבנית ומעל התחתית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
הגשה: מפזרים את פירורי העוגיות שנותר מעל העוגה באופן אחיד. מוסיפים עוד במידת הצורך ומגישים.