עוגת גבינה עם פירורים כמו של פעם: מתכון קלאסי שמכינים בפחות מרבע שעה

05.05.2021
עוגת גבינה ופירורים של פעם שמכינים בגג רבע שעה: רועי ירושלמי חולק מתכון קלאסי לשבועות, לו הוסיף במרוצת השנים שדרוג קטן וקל שמוסיף אקסטרה טעם

עוגת גבינה עם פירורים כמו של פעם – טוב, אז היא לא הייתה כמו של פעם – למדתי להכין בשיעור כלכלת בית בחטיבת הביניים. המורה אמרה לכתוב בכתב הכי ברור שאפשר כי עוד נחזור למתכון הזה שוב ושוב – והיא צדקה. מאז ועד היום, זוהי עוגת הגבינה היחידה שאני מכין בבית – ומהאהובות עלי.

 

עוד מתכונים באתר Rex:

בעידן של עוגות עם קילו גבינת שמנת מהבסקים, מניו יורק ומפריז – להכין עוגת גבינה עם פירורים, בלי שום יומרות וברבע שעה – זה כמעט חתרני. בלי אפייה, בלי קילו וחצי גבינת שמנת במרכיבים, רק ממרכיבים זמינים בכל סופר – ועם שדרוג קטן שהוספתי במרוצת השנים – תחתית של עוגיות לוטוס מפוררות דק במקום פתי בר, שמוסיפות לקלתית מורכבות ואקסטרה טעם.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by איה לוי | Aya levi (@ayaepst)

 

עוגת גבינה עם פירורים כמו של פעם

מתכון של רועי ירושלמי. את העוגה אפשר להכין בפסים וב-2 בתבניות אינגליש קייק קטנות או בתבנית עגולה.

 

מרכיבים לעוגה בקוטר 24-26 ס״מ:
500 גרם גבינה לבנה 9% – המורה
1 שקית פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס סוכר (אפשר גם קצת פחות)

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל), מוקצפת לקצפת יציבה
גרידה מלימון קטן

1 שקית ג׳לטין (14 גרם), מומסת ברבע כוס מים רותחים – לא חובה

 

לתחתית ולציפוי:

2.5 כוסות עוגיות קרמל (נו, לוטוס), מפוררות דק-דק במעבד מזון
30 גרם חמאה מומסת
אפשר להחליף ב-2.5 כוסות פירורי פתי בר + עוד 30 גרם חמאה מומסת (60 גרם חמאה בסך הכל)

הכנה:

לתחתית: מערבבים חמאה מומסת עם 2 כוסות מפירורי הלוטוס. משטחים בתחתית תבנית עגולה באופן אחיד. אם משתמשים בפטי בר – מערבבים חמאה מומסת עם 1.75 כוסות פירורי פתי בר. מוסיפים במידת הרצון והצורך עוד חמאה מומסת – ללוטוס או לפטי בר – על מנת לקבל תחתית עסיסית יותר.

לעוגה: מערבבים במיקסר את כל מרכיבי העוגה מלבד הקצפת במשך 5 דקות. מקפלים את הקצפת לתערובת בעזרת מרית.

יוצקים את התערובת בתבנית ומעל התחתית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

הגשה: מפזרים את פירורי העוגיות שנותר מעל העוגה באופן אחיד. מוסיפים עוד במידת הצורך ומגישים.

תגובות לפוסט