טרין חצילים – עם או בלי גבינות – הוא טוויסט פרובנסאלי ואלגנטי על רטטוי שחוזר בשנה האחרונה למסעדות כחלק מקאמבק של מנות קלאסיות.
עוד מתכונים צמחוניים באתר rex:
- פיצה בטטה: מתכון ללא גלוטן וגם טבעוני של אורי שביט
- בצל ממולא בעצמו: מתכון חגיגי בהשראה לבנונית
- פלוב בוכרי – וצמחוני! – מהסרטים – מתכון רושם שמכינים ברבע שעה גג
מתכונים צמחוניים, מרשימים ולא שגרתיים – הוא ז׳אנר הולך וצוברים תאוצה משנה לשנה, לאור העלייה בביקוש ובכמות מי שנמנע מבשר. שבועות היא שעתם היפה ומנות כמו הטרין מהוות חלופה חגיגית לפשטידות השונות ומנות הפסטה.
View this post on Instagram
טרין חצילים, פלפלים קלויים וגבינת עזים
מתכון של מסעדת "רביבה וסיליה".
טרין חצילים היא מנה שהולכת איתנו שנים אחורה, לימים שרק התחלנו להגיש אוכל בקפה ברמת השרון. מתכון שאנחנו מכינים עד היום בהזמנה מראש ללקוחות שלא מוותרים עליו.
טיפ: בכדי להקל על החילוץ מהתבנית ולצורך פריסה אסטטית מומלץ להקפיא את הטרין ולפני ההגשה לחלץ ולפרוס.
מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
3 חצילים, פרוסים דק לאורך
5 פלפלים אדומים, חצויים ומנוקים מגרעינים
150 גרם זיתי קלמטה מגולענים וטחונים לממרח (אפשר להחליף בטפנד)
250 גרם גבינת עיזים – פרומעז למשל
150 גרם גבינת שמנת
1 שן שום כתושה
עלים מ-1 גבעול רוזמרין, קצוצים דק
מלח ופלפל – לפי הטעם
שמן זית למריחה על החצילים
הכנה:
מושחים את החצילים בעזרת מברשת בשמן זית ומסדרים בתבנית מחופה בנייר אפייה.
אופים בתנור בחום שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 12-15 דקות ומעבירים לצינון של חצי שעה בטמפרטורת החדר. לא מכבים את התנור.
מסדרים את חצאי הפלפלים על תבנית מחופה בנייר אפייה וקולים בתנור, בחום של 180 מעלות, עד שמשחימים קלות – במשך כחצי שעה. מעבירים לשקית ניילון סגורה ומניחים שיזיעו בתוכה כחצי שעה ויתקררו. מוציאים ומקלפים בידיים.
מערבבים גבינות תבלינים.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. מסדרים פרוסות החצילים על כל שטחה (שומרים מספר פרוסות לכיסוי בצד).
מורחים שכבה דקה (בעובי 1 ס"מ) של תערובת הגבינות ומעליה שכבה דקה מאד של ממרח הזיתים. על הממרח הזיתים מניחים שכבה של פלפלים קלויים.
חוזרים על התהליך עד שממלאים את כל התבנית. מכסים בפרוסות חציל את פני הטרין בתור שכבה אחרונה.
