סקונס הוא אחת מהתרומות האהובות של האנגלים לקולינריה העולמית: קלות מאד להכנה, ביתיות ולא מתיימרות. עונג של שעת התה או ארוחת הבוקר שאפשר להכין ספונטנית, בהתראה של פחות מחצי שעה ועם חומרי גלם זמינים מהמזווה והמקרר.
עוד מתכונים ב-Rex:
- מלבי כמו של פעם: מתכון קל שתמיד עובד
- סופריטו – צלי כרעי עוף זהובים ותפוחי אדמה של חיים כהן בקלי קלות
- ארוחת הערב מוכנה: מתכון להכנת חביתה רכה עם אפונה
הלחמניות העגולות – שבאופן מסורתי חוצים וממלאים אותן בריבה או לחלופין במלפפונים וחמאה או קרם פרש – הן כוכבות מגש הקומות המפורסם של טקס ארוחת התה הלונדוני של השעה החמש.
כשאני נמצאת בעיר, אני נהנית מאד לפקוד את כלבו האוכל פורטנם ומייסון (fortnum and mason). המותג הוותיק כבר אמון במשך מאות שנים על אספקת תה, קפה ושלל מגדנאות ומאכלים לארמון בקינגהאם הסמוך ויושביו – מלכת אנגליה אף פקדה את החנות לפני מספר שנים בביקור רשמי עם הדוכסית קייט מידלטון. החנות המקורית והענקית ממוקמת לא רחוק מכיכר פיקדלי, במרכז העיר ממש – חוויה קולינרית שאסור לפספס. שם, באגף המסעדה, מוגשות לחמניות סקונס במסגרת ארוחת טקס התה.
את הסקונס של פורטנם ומייסון קל מאד לשחזר בבית וכאמור – בקלות. רצוי להכין את הלחמניות ולהגיש ממש בצאתן מהתנור (ולהקפיא אם לא אוכלים מייד ולחמם מחדש במועד ההגשה) לצד ריבה איכותית ושמנת, קרם פרש, קצפת (לא מתוקה) או מסקרפונה.

סקונס – לחמניות חמאה אנגליות
המתכון הקלאסי והאנגלי.
לפני שמתחילים – תוספות ושדרוגים: מי שרוצה לגוון ולשדרג את המתכון, יכול להוסיף גבינת צ'דר פיקנטית לקבלת לחמניות מלוחות (50 גרם, מגוררת) או לחלופין צימוקים וקינמון (50 גרם וקורט בהתאמה).
המרכיבים ל-12 לחמניות סקונס:
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
2 קורט מלח
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2+1 ביצים טרופות (מדיום)
1/3 כוס חלב
הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים היבשים יחד.
מוסיפים את קוביות החמאה הרכות ומערבבים.
טורפים יחד חלב וביצים ומוסיפים לתערובת הקמח והחמאה. מערבלים רק עד לקבלת כדור בצק ומבלי ללוש.
משטחים את הבצק על משטח מקומח לעובי 2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
מסדרים מנז'טים בתבנית שקעים (אפשר גם לשמן במקום בחמאה רכה) ומוסיפים פנימה את הכדורים. מברישים בביצה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לאפיה של 15 דקות או עד עד שהלחמניות מזהיבות הזהבה קלה ובהירה.
מצננים 15 דקות לפני ההגשה.
חנה,
. לא ברור 2+1 .
בכנות הכנתי עם ביצה אחת .
סברתי שזו 1 או 2 לפי העיסה.
מקווה לתוצאות שוות 😉
אורלי,
לא הבנתי כמה ביצים. מה זה 1+2 ??
rex,
3 ביצים בסך הכל, 2 לשלב אחד ועוד אחת לשלב נוסף 🙂
יעל,
מה הכוונה 2 בשלב אחד וביצה 1 בשלב השני?
מאי,
מה קורה אם ערבבתי את הביצים החלב והחמאה ביחד????
rex,
הכל בסדר, בפעם הבאה יהיה רק יותר טוב 🙂 איך יצא?
איילה,
לא הבנתי כמה ביצים אשמח לדעת
מאיה,
שלום
אני רוצה להכין סקונס חמאה, השאלה אם אפשר להחליף את החלב במשהו אחר?
rex,
היי מאיה – רצוי להשתמש בחלב
רותי
בת שבע,
שלום רותי,
תודה על מתכון קל, נגיש וידידותי.
זו הפעם השני שאני מכינה את הסקונס (פעם ראשונה לפני יומיים:), הילדים ביקשו שוב).
בפעם הראשונה הכנתי שתי מנות, אחת עם צימוקים, ומנה שניה עם שוקוציפס לבקשת הילדים. הסקונס נחטפו כלא היו. אפילו לקחו לביהס.
היום הכנתי עם קמח קוסמין ודבש ללא סוכר(אני אוכלת ללא גלוטן וללא סוכר), יצא נפלא. אכן הקפאתי כפי שאמרת והפשרתי לפני האוכל.
תודה
הראל אוליבר,
היי, איך המרת את הקמח והדבש? כלומר באיזה יחס?
תודה 🙂
אמא לצליאקי,
לעדכונך כוסמין זה גלוטן. קמח כוסמת הוא ללא גלוטן
הדסה,
האם את מלמדת פרטי?
מה תחום הקונדיטוריה בו את הכי מומחית?
זה דחוף לי לדעת
תודה!