רוטב שום רומני – מוז'דיי
חברים, שום ארוחה רומנית לא מלאה בלי שום, והרבה ממנו, בפרט אם מעורב בסיפור קבב רומני – מיטיטיי או מיצ'י כמו שאוהבים לקרוא לו בחיבה בעדה.
עוד אוכל רומני ב-Rex:
בניגוד למה שנהוג לחשוב, הקבב עצמו מכיל מעט מאד שום – המהדרין רק סוחטים את המיץ מהשיניים לצורך הכנת המתכון – והטעם מגיע מרוטב המוז'דיי, שקל להכין בבית ובין רגע. כמה פשוט – ככה טעים.
המרכיבים:
שיניים מראש שום שלם
1 כפית מלח
2 כפות חומץ פשוט
2 כפות שמן חמניות
הכנה:
כותשים את שיני השום בכותש (או במכתש ועלי – הרומנים משתמשים בכזה מעץ, שמקנה תערובת גסה יותר). מעבירים לקערה קטנה ועמוקה ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים. מוסיפים מעט מים פנימה – בין צ'ייסר לצ'ייסר וחצי, אפשר גם יותר – על מנת להקנות לרוטב את המרקם הדליל הרצוי (וגם לדלל ולעדן אותה קצת, גם זה לא יזיק לה).
מגישים לצד קבב רומני, סטייק צוואר חזיר או אנטרקוט צלוי ועסיסי. אלו החיים הטובים!
יורם זינגר,
ברומניה מוסיפים לתערובת קצת שמנת מוסיף המון לדעתי
טל אמסלם,
מוז'דיייייי
פרטוש,
מדויק וטעים מאד