גלידה הוא המאכל היחיד שהייתי בוחרת לאכול מהיום ועד יומי האחרון. אין בעיני תחושה שמשתווה לטבילה של הכפית בתוך הקרם הקפוא בעל המרקם המושלם שבאמת הופך כל רגע, גם אם מחורבן, להרבה יותר נעים.
עוד כתבות סופשבוע באתר Rex:
- 15 הפיצות הטובות ביותר: כותבי rex ממליצים
- חיפה על המפה: איך הפכה העיר הצפונית ליעד הקולינרי הנחשק בישראל
- הכל על יינות הרוזה והיינות הלבנים השווים של הקיץ (תוכן ממומן)
אני לא מפלה בין טעמים: למרות העדפה לכל מיני טעמים מיוחדים ומשונים, גם סתם וניל משובח תמיד בא טוב. קיץ ארוך לפנינו (תודה לאל) וזו בדיוק העונה בה עובדים אנשי הגלידה ברחבי הארץ על כל מה שתלקקו בחודשים הקרובים.
■ ג'לידו: גלידת אננס סלרי ונענע
גלידה אננס, סלרי ונענע הוא בדיוק מהדברים שיביאו אותי מסקרנות ועניין לנסות גלידריה חדשה. את הטעם הזה אפשר למצוא בג'ליד החדשה שברחוב שינקין המתחדש. שם רוקח השף גלסייר עידו לביא גלידות על בסיס חלב ושמנת לצד כאלה טבעוניות (כ-20 אופציות טבעוניות מדי יום!) וכאלה ללא סוכר.
בין הטעמים פאי לימון, קוקוס אספרסו שקדים ותפוז שוקולד מריר. בנוסף לכל אלה יש במקום גם תפריט קינוחים משגעים, כולם על בסיס גלידה – כמו וופל בלגי ולחמניה ממולאת גלידה ושוקולד.
ג'לידו. שינקין 22, תל אביב.
ג'לידו בשינקין (צילום: אפיק גבאי)
■ אייססלון: גלידת בירת חיטה בהירה
גלידת אייססלון החיפאית היא אחת מתחנות החובה של חיפה. היא דוגלת בשימוש בחומרי גלם טריים בלבד ולכן ההיצע משתנה על בסיס יומיומי. אבל, תמיד תוכלו למצוא משהו לרוחכם מבין מגוון של טעמים כמו בננה בראוניז, שוקולד מסאלה (יאמי) שומשום שחור וקרמל מלוח וכמובן – בירה חיטה בהירה. כן כן.
אייססלון, אוסקר שינדלר 7 קומה 4 חיפה.
View this post on Instagram
■ בוזה: גלידת מרציפן ופרג
גלידה בוזה היא מודל של דו קיום קולינרי עכשווי. הקימו אותה אדם זיו ועלאא סוויטאת, בתחילה בתרשיחא ומאז בכמה סניפים נוספים – בגליל ובת"א.
הודות לשורשיה גם חומרי הגלם מהם עשויים הגלידות הם בעלי זיקה משמעותית לגליל ולמקום.
בקיץ הקרוב, לצד טעמים קיימים כמו תאנים מסקרפונה, ליצ'י מעמק החולה ולילות בירות, יהיו גם 3 טעמים חדשים אותם הציעו לקוחות של הגלידריה ונבחרו מתוך הצעות רבות: גלידה מלבי מקרם פרש עם ריבת שושנים, פטל וליים וחתיכות בוטנים מלוחים; גלידת קפה טבעונית עם פקאן ו"דבש" טבעוני וגלידת מרציפן פרג.
בוזה. השוק 1 תרשיחא, צומת הגומא עמק החולה, קיבוץ סאסא והחשמונאים 91 ת"א.

■ אוטלו: גלידת שוקולד רובי ורוד
גלידריית אוטלו מתחדשת הקיץ עם סניף רביעי ברמת אביב (בנוסף לשלושה קיימים, ברחוב הרצל וברחוב דיזינגוף בת"א ועוד אחד בראשון לציון). לצד טעמים כמו בלונדי פרעצל, ג'נדויה עם שברי שוקולד פיסטוק ופטל ליים מתמחה הגלידריה גם בייצור שוקולד וחטיפי שוקולד בעבודת יד משוקולד מריר, חלב ואפילו רובי.
אוטלו. איינשטיין 40 קניון רמת אביב, דיזינגוף 165 ת"א , הרצל 12 ת"א, ילדי טהרן 7 מתחם G city ראשון לציון.

■ ג׳לאטו וריגאטו: גלידת סלק-סומאק וגויאבה
הגלידריה הכי חדשה ברשימה היא דווקא בירושלים, מבית קבוצת טלביה של השף ניר לוי. מדובר בגלידה איטלקית קלאסית עם טעמים כמו חמאת בוטנים וריבה, טארט לימון, היביסקוס עם שוקולד לבן ויוגורט צאן עם דבש וזעתר.
גם סורבטים במגוון טעמים גויאבה וסלק-סומק כמואפשר למצוא ומאפים וקינוחים של הפטיסרי של טלביה נמכרים גם הם במקום. שווה.
Gelato Variegato. עזה 29 ירושלים.

■ אליס: גלידת ספירולינה כחולה
גלידריה אליס באבן גבירול דוגלת בשימוש בחומרים טבעיים בלבד – ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל בכלל. שמה של גלידת הפיסטוק שלה נודע למרחקים והיא הוכתרה כאחת מגלידות הפיסטוק הטובות בנמצא. אבל לא רק – יש גם גלידת לבנדר, גלידת ספירולינה כחולה, גלידת עוגת גבינה עם קולי תות וקרמבל ועוד. עכשיו היא משיקה עניין מסקרן במיוחד – גלידת פרמזן. הגלידה אינה מיועדת לקינוח, אלא כמנה ראשונה. היא עשויה מגבינת פרמזנו ריג'אנו איכותית ומומלצת לאכילה על טוסט טבול ביין אדום ומעט חומץ בלסמי מצומצם. תודו שהסתקרנתם.
אליס. אבן גבירול 151 ת"א.

■ פינולי: גלידת צנוברים
שמה של גלידה פינולי שנפתחה בקיץ האחרון בכיכר דיזינגוף נודע למרחקים הודות לגלידת הצנוברים שלהם (על שמה גם נקרא המקום).
אבל היא כמובן לא היחידה: המקום מתהדר בשלל טעמים כמו קרמל מלוח עם שברי אפרופו ושוקולד, קפה איטלקי, ליים בזיליקום ואפרול תפוז. לכל אלה אפשר להוסיף כמקובל מגוון רטבים, וגם (איך לא) צנוברים קלויים.
פינולי. כיכר דיזינגוף 6 ת"א.
View this post on Instagram
■ Ilo: גלידת בראוניז ופאדג׳
אילו היא גלידת בוטיק טבעית ואורגנית שמיוצרת בעבודת יד בגליל העליון.
היא מבוססת על חלב קוקוס וסירופ אגבה ונמכרת בנקודות שונות ברחבי הארץ. אין בה חומרים משמרים, צבעי מאכל או תמציות טעם וריח, אבל כן יש לה עשרה טעמים (כולם מחומרים טבעיים) כמו וניל קוקוס, קרמל פקאן קלוי ופאי לימון. לרגל הקיץ הם משיקים טעם חדש – פאדג' בראוניז. גם הוא, כמובן, ללא גלוטן, סוכר או לקטוז.
Ilo. https://ilo.co.il/

■ וניליה: גלידת קדאיף פטל
וניליה כמעט ונסגרה לפני כשנה. כמה שמחנו שהגלידריה הוותיקה עדיין בועטת למרות הכל עם טעמים שהפכו למיתולוגיה. לצד טעמים קיציים קיימים כמו סורבה אשכוליות קמפרי או מרשמלו משיקה הרשת הותיקה (19 סניפים ברחבי הארץ) טעמים חדשים לקיץ הקרוב: גלידת כנאפה ריקוטה עם נגיעות לימון, קרם פיסטוק וקדאיף פטל פריך, וגלידת פאבלובה עם שברי נשיקות אפויות ופירות יער.
וניליה. https://www.vaniglia.co.il/
גלידת פאבלובה בוניליה (צילום: בועז לביא)
■ פאלטאס: גלידת קפה וייטנאמי
מותג הקרטיבים הטבעיים המצליח של נעמי זיסבלט אמנם הפך במרוצת השנים לאהוב מאוד, אבל עבור כל מי שעדיין לא מכיר אותו – הם מוציאים מארזי הכרות עם היילייטס מתוך הקולקציה המרשימה.
במארז ההכרות הפירותי אפשר למצוא טעמים כמו רימון לימון ומנגו צ'ילי, בקרמי-טבעוני טעמים כמו מלבי ומרציפן שוקולד מריר ובקרמי-חלבי טעמי תה ירוק יפני, קפה ויאטנמי ותותים בשמנת.
פאלטאס. https://www.paletas.co.il/

■ אניטה וגולדה: גלידת במבה אדומה וגלידת קראק פאי
ברשת האם אניטה (3 סניפים בת"א ועוד מספר לא מבוטל ברחבי העולם) ורשת הבת גולדה (שמונה יותר סניפים מסך כל תושבי מדינת ישראל – קרוב ל-100 סניפים בפריסה ארצית) אפשר למצוא מגוון של טעמי גלידות שמנת, סורבה וגלידות ללא סוכר.
לצד הבייגלה המלוח והקוקימן הפופולאריים יש גם טעמים כמו במבה אדומה, ערמונים עם קרם אגוזי לוז, והשוס לחודשים הקרובים – גלידת שמנת מסקרפונה עם שברי קרקר וקרם זעתר. לגולדה יש סניף באילת – לטובת כל הבליינים של הקיץ.
אניטה. שבזי 40, פלורנטין 3 ומתחם שרונה ת"א.
גולדה https://www.goldaglida.co.il/

שרון,
ראוי להוסיף את ״גלילטו״ בשדה נחמיה בגליל העליון!!!
גלידה איכותית ומיוחדת.
שרון,
הטעם המיוחד בגלילטו הוא בראוני בטטה!!