מתכון של השפית נופר זהר ("נופר", מוסקבה), שמתמחה מצד אחד בקולינריה מקומית ומאידך – משלבת במקרים רבים טעמים מהמזרח הרחוק, כפי שעשתה במסעדת "קפה הנוי" עליה ניצחה בגאון.
עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":
- חגיגה מופחתת סוכר: מקפא טחינה ופירות יבשים של השף אביב משה
- הנשנוש המושלם: גלידוניות טבעוניות בציפוי שוקולד ובשני טעמים
- לכל מתכוני פרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר"
"את ההשראה למתכון שלפניכם, עתיר התבלינים החמים שכל כך אוהבים בהודו, שאבתי מאחותי הקונדיטורית חן. גם אבא שלי וגם סבתא שלי אובחנו כחולים בשלב מוקדם של סכרת סוג 2 ואנחנו מנסות, ביחד ובנפרד, להכין לארוחות המשפחתיות שלנו קינוחים שיוכלו להשתלב בשולחן ולהתאים לכולם. זה רווח כפול: גם לנו כמשפחה שעוטפת אותם וגם להם – שמקבלים עידוד להמשיך ולשמור על משטר תזונה מתאים.

ערכים תזונתיים
דבר התזונאית, שרון אלדר: מתכון מעולה. לסוכרתיים: מנה אחת שווה ל-1/3 מנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. בכדי להפחית עוד את כמות הפחמימות במתכון, ניתן להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול.
כל מנה מכילה כ120 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) אני ממליצה לצרוך מנה-שתיים ממתכון זה כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.
המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית
שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP
מוס צ'אי מסאלה – קרם עם תבליני גראם מסאלה
מתכון של נופר זהר.
הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".
המרכיבים ל-9 מנות:
500 מ"ל שמנת רזה 15%
250 מ"ל חלב
3 תיוני תיוני צ'אי מסאלה
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
2 תרמילי הל
4-5 גרגירי פלפל שחור
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
30 מ"ל מיץ סלק (ניתן לסחוט סלק מגורר בפומפייה, לקנות מוכן או לסחוט במסחטת מיצים יעודית)
1 כפית תמצית וניל איכותית
12 גרם סוכרלוז – אפשר להחליף ב-4 כפות אגבה (מוסיפה לכל יחידה כ-20 קלוריות ו-3 גרם פחמימות)
לעיטור:
עלי ורדים
שבבי קוקוס – לא חובה
פיסטוקים או שקדים שבורים – לא חובה
הכנה:
יוצקים את השמנת ואת החלב לסיר. מוסיפים את התבלינים ואת תיוני התה ומחממים. מביאים לרתיחה עדינה. יוצקים כוס מהנוזל שבסיר אל קערה קטנה. מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שלא נשארים גושים. יוצקים את הנוזל שבקערה לו נוסף ג'לטין בחזרה לסיר. מביאים לרתיחה חזקה תוך שטורפים ללא הפסקה. מבשלים דקה נוספת על חום גבוה ומורידים מהאש. מסננים את הנוזל דרך מסננת לתוך קנקן.
יוצקים את הנוזל המסוננן אל תבנית סיליקון בת 9 כיפות. מעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות. מורידים אל המקרר שעתיים לפני ההגשה.
הגשה:
הופכים כל כיפה על צלחת הגשה אישית. מעטרים בעלי ורדים ואם רוצים – גם במעט שבבי קוקוס קלוי, פיסטוקים שבורים ושקדים קלויים. מגישים מייד.
