נוה סולומון (33) @naveh_solomon
מנהל מסעדה וסומלייה מלגו מלבר ובעלים, ג׳ונז @milgomilbar @jonztlv
מהכרם לפלור: איך הגעתי להיות סומלייה
התחלתי לעבוד בכיתה ו׳ ליד הבית עם אמא שלי שעבדה ביקב צרעה. התחלתי בטעימות יין ובבצירים יחד עם רוני ג׳יימס וערן פיק. כך הגעתי לעולם היין והתאהבתי בו.
תחנות בדרך
מלגו ומלבר כמלצר, שהות בחול שאחריה עבדתי בבסטה – וכיום שוב במלגו ומלבר – הפעם כמנהל ובנוסף בעלים של בר היין ג׳ונז.
View this post on Instagram
מי אתה, תפריט יין
תפריט יין צריך להיות קשור למקום בו נמצא. כדי לאצור תפריט יין נגיש ומעניין צריך לשתות הרבה, לפתח טעם אישי ואז לבחור את הדברים הנכונים והטעימים ביותר
תפריט היין שלי במלגו כולל יינות עולם ישן ויין ישראלי. הוא מחובר לאוכל של השף, מוטי טיטמן. יש בו יינות לבנים ארומטיים – הרבה שנין בלאן – ובכלל, יינות הלבנים ממרכז הלואר מאד מתאימים לאוכל של טיטמן.
חשוב לי גם שיהיה מבחר ויש גם דברים שהם פחות אני – כי בסוף תפריט הוא יותר מהטעם האישי של האוצר.
טעמים וזנים אהובים
עברתי דרך ארוכה עם טעמי האישי. אני יותר פתוח משהייתי בעבר, שותה הרבה יינות ישראלים לצד גרמניי ואוסטריים – ריזילינג ויינות מזן גרונר ולטלינר מתיישנים וגם כאלה שלא. יינות מזן ענבי סירה מצפון הרון הם אהבה גדולה, בורדו ובורגון גם, אבל לא שותה מספיק לצערי.
זן אחד שאוהב במיוחד הוא שנין בלאן. ארומטי מאד ובעשייה טובה ובאקלים ממוזג שומר על איזון בין חמיצות לטעמי פרי מפתיעים. באדומים אוהב מנסיה ממערב ספרד, זן עם מלא אופי שבטעימה עיוורת כמעט תמיד מנחש את זהותו.
מסדרת בטא של ברקן, אוהב את השרדונה האלגנטי והמאוזן.

בהערכת חסר בסצנה המקומית
מבעבעים ויינות קינוח.
מחוץ לשעות העבודה
לא חזרתי לצאת מאז הקורורנה אז בעקרון אני זז בין הג׳ונז לבין מלגו ומלבר. חוץ מיין שותים קוניאק בצ׳ייסרים, קוקטיילים חמוצים כמו מרגריטה וגם נגרוני.
קולגות מוערכות
אני מסתכל על סומליירים שעושים בתל אביב את מה שאני עושה, קולגות שרבים מהם ותיקים ממני ואני לומד מהם המון. מעריך מאד את אמא שלי שולה וצוות יקב צרעה, כמו גם את הילה רונן סומליירית רוטנברג ואלה סקר שלימדו אותי המון בתחילת דרכי.
טיפ לסומליירים מתחילים
נסו לטייל ביקבים כמה שיותר בעולם ובארץ
העתיד בתחום היין
יגיעו עוד ועוד יינות נפלאים מהעולם והיין הישראלי ימשיך להתקדם והיות טעים יותר
