נעם לוי (36) @noamban
מנהלת תחום היין ומסעדת אלטער @79_alter
מהכרם לפלור: איך הגעתי להיות סומלייה
את ההתעסקות ביין התחלתי בתור מנהלת משמרת ב״וויין בר״ (3 שנים), שם התחלתי להשתלב בחידושים ושינויים בתפריט ולהבין יותר לעומק. אחר כך התחלתי לבנות תפריטים במסעדות אותן אני מנהלת.
כשניהלתי את האוזריה במשך 3 שנים, רוב העיסוק ביין היה בריענון והתחדשות. במסעדת איגרא (שנה וחצי) וכעת אלטער התחלתי לבנות תפריטים עם יין מקומי בלבד – ומודה שהתאהבתי.
תחנות בדרך
מסעדת אוזריה, מסעדת איגרא רמה – ובשנתיים האחרונות: אלטער בניצוחו של השף ענר בן רפאל ברמת השרון.
View this post on Instagram
מי אתה, תפריט יין
תפריט יין צריך לדעתי להיות מעניין ומגוון בתוך כל קטגוריה מבחינת זנים, טרואר, דרך עשיית היין. כל לקוח צריך למצוא בו משהו שמתאים לו.
אני בונה את התפריט כך שיתאים לאוכל אותו אנחנו מגישים במסעדה. ההתמקדות שלי היא ביינות מקומיים ואני תמיד רוצה לחדש ולהפתיע ולהכיר ללקוחות שלנו יקבים ויינות שהם לא מכירים. המחשבה היא שכל לקוח ימצא את עצמו בתפריט, כמובן תוך שמירה על הקו שלנו בתפריט.
מי שמשפיע על תפריט היין במסעדה בה אני נמצאת עכשיו הוא כמובן השף והבעלים -ענר בן רפאל.
טעמים וזנים אהובים
ינות לבנים ורוזה (גם בחורף), חמצמצים ועם פירותיות עדינה כמו סוביניון בלאן מארצות קרות, ובאדומים – כבדים וקצת מתקתקים. חך ישראלי, נו. אחד הזנים האהובים עלי הוא קברנה פרנק. נכון, הוא לא כבד אבל טעים.
בסדרת בטא אוהבת את הארגמן – זן ענבים שבאופן כללי אני מתחברת אליו ואוהבת.

בהערכת חסר בסצנה המקומית
מבעבעים כמובן.
מחוץ לשעות העבודה
זה יכול להיות בר, זה יכול להיות בבית, זו יכולה להיות מסעדה אחרת . אוהבת לשתות בבית עם חברים, ביין בכרם (חנות יין וגם בר עם מגוון מגניב של יינות) ובבאסטה שם תמיד יש יינות חדשים ומעניינים. בעיקר שותה יין אבל כשלא שותה בירות ולעיתים מתחילה את הערב בקוקטייל.
קולגות מוערכות
השף שלנו ענר בן רפאל ומיזם השזרה של טל טאובר
טיפ לסומליירים מתחילים
בסוף הטעם קובע!
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
עם בן זוגי שיחייה.
העתיד בתחום היין
מרגיש שאנחנו חוזרים לתהליכי ייצור קדומים, יותר יינות טבעיים, פחות התערבות, לתת לחומר הגלם לדבר בעצמו.
