פנקוטה היא קלאסיקה איטלקית (״חלב מבושל״ הוא משמעות שמה), שעושה קאמבק בשנים האחרונות – כחלק מתחייה מחודשת של קינוחי רטרו.
עוד מתכוני קינוחים באתר rex:
- עוגיות חמאה ושמנת חמוצה בסגנון ביתי – מתכון מנצח שמכינים בקלות
- עוגת גזר מושלמת – מתכון שמכינים בקלי קלות
- מלבי קלאסי כמו שצריך: המתכון המנצח של חיים כהן
ההגשה לפניכם היא גרסה קלילה, עם רוטב אדום ופירות טריים. העיטור של הפירות מחליף את הצורך להפוך את הפנקוטה – כמו שעושים במתכונים קלאסיים ובאיטליה.
View this post on Instagram
פנקוטה ברוטב פירות אדומים
מתכון של חיים כהן.
שימו לב: לצורך הכנת המתכון רצוי להשתמש במשקל. כמו כן, חשוב לשמור בעת בישול השמנת שהתערובת תגיע רק לסף רתיחה ולא לרתיחה מלאה.
מרכיבים ל-8 מנות:
לפנקוטה:
3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ״ל)
12 גרם גרגירי ג׳לטין – כ-4 כפיות
100 מ"ל כוס חלב – כשליש כוס
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל
לרוטב אדום:
400 גרם תותים או פטל טחונים למחית
1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
להגשה:
24 תותים חתוכים לרבעים לאורך, ללא העלים הירוקים
הכנה:
לפנקוטה: יוצקים לכוס קטנה 4 כפות מים רותחים. מוסיפים ג׳לטין ומערבבים היטב עד שנמס במים.
יוצקים חלב ושמנת לסיר גדול. מוסיפים סוכר ואת הזרעים שבתוך מקל הווניל החצוי וכן את המקל עצמו. מבשלים על חום בינוני-גבוה עד לסף רתיחה, מבלי שהתערובת תבעבע (אסור לה להגיע לרתיחה).
נפטרים מחצאי מקלות הווניל שבתערובת ומניחים לה להתקרר על השיש במשך 10 דקות.
מוסיפים את תערובת הג'לטין וטורפים היטב, עד שהג׳לטין נטמע לגמרי בתערובת. יוצקים מהתערובת עד ל3/4 גובה ל-8-10 כוסות שקופות וקטנות או כוסות אספרסו יפות. נותנים לתערובת להתקרר על השיש כחצי שעה.
מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר של 4 שעות לפחות.
לרוטב האדום ולהגשה: מעבדים פטל או תותים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים אבקת הסוכר ומעבדים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. לקבלת רוטב חלק, מסננים דרך מסננת כדי להיפטר מהגרגרים הקשים. יוצקים על הפנקוטה ומעטרים ברבעי התותים.
אירית,
תודה על המתכון המדהים!! ורק תיקון קטן: תותים נראה לי יותר כמו טוויסט חורפי ולא קייצי כמו שנכתב(:
איתמר,
ממתי מערבבים ג׳לטין במים רותחים?
איציק,
נדמה לי ששליש כוס חלב זה לא 100 מ"ל
אלא פחות.. כך יוצא שהפנקוטה אינה מתקשה ונשארת נוזלית
rex,
איציק שלום, תודה על התגובה.
כדי לא לסבך את מי שבוחר שלא להשתמש במשקל כתוב במכון כשליש כוס. זה אכן פחות – מה שאמור לגרום לפנקוטה להיות קצת יותר יציבה ולא להפך 🙂