פנקוטה: מתכון מרשים ומנצח של חיים כהן עם שכבות וניל ופירות אדומים

01.05.2021
פנקוטה? זה קל! חיים כהן מגיש: מתכון עם קיצור דרך וטוויסט קיצי לקלאסיקה האיטלקית שעושה כעת קאמבק

פנקוטה היא קלאסיקה איטלקית (״חלב מבושל״ הוא משמעות שמה), שעושה קאמבק בשנים האחרונות – כחלק מתחייה מחודשת של קינוחי רטרו.

עוד מתכוני קינוחים באתר rex:

ההגשה לפניכם היא גרסה קלילה, עם רוטב אדום ופירות טריים. העיטור של הפירות מחליף את הצורך להפוך את הפנקוטה – כמו שעושים במתכונים קלאסיים ובאיטליה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Backhus (@martinabackhus)

 

פנקוטה ברוטב פירות אדומים

מתכון של חיים כהן.

שימו לב: לצורך הכנת המתכון רצוי להשתמש במשקל. כמו כן, חשוב לשמור בעת בישול השמנת שהתערובת תגיע רק לסף רתיחה ולא לרתיחה מלאה.

מרכיבים ל-8 מנות:

לפנקוטה:
3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ״ל)
10 גרם גרגירי ג׳לטין
1/3 כוס חלב (100 מ״ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל

לרוטב אדום:
400 גרם תותים או פטל טחונים למחית
1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)

להגשה:

24 תותים חתוכים לרבעים לאורך, ללא העלים הירוקים

הכנה:

לפנקוטה: יוצקים לכוס קטנה 4 כפות מים רותחים. מוסיפים ג׳לטים ומערבבים היטב עד שנמס במים.

יוצקים חלב ושמנת לסיר גדול. מוסיפים סוכר ואת הזרעים שבתוך מקל הווניל החצוי וכן את המקל עצמו.  מבשלים על חום בינוני-גבוה עד לסף רתיחה, מבלי שהתערובת תבעבע (אסור לה להגיע לרתיחה).

נפטרים מחצאי מקלות הווניל שבתערובת ומניחים לה להתקרר על השיש במשך 10 דקות.

מוסיפים את תערובת הג'לטין וטורפים היטב, עד שהג׳לטין נטמע לגמרי בתערובת. יוצקים מהתערובת עד ל3/4 גובה ל-8-10 כוסות שקופות וקטנות או כוסות אספרסו יפות. נותנים לתערובת להתקרר על השיש כחצי שעה.

מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר של 4 שעות לפחות.

לרוטב האדום ולהגשה: מעבדים פטל או תותים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים אבקת הסוכר ומעבדים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. לקבלת רוטב חלק, מסננים דרך מסננת כדי להיפטר מהגרגרים הקשים. יוצקים על הפנקוטה ומעטרים ברבעי התותים.

תגובות לפוסט