מתכון הקינוח הוותיק של השף אביב משה נכנס לתפריט מסעדת הדגל שלו, מסה, לפני 4 שנים – ומאז מככב בו בגאון. "שילוב מקומי מאד בטעמים – טחינה, סילאן ופירות יבשים, עם טוויסט רטרואי מצד אחד ומשחק של מרקמים מצד שני", הוא מספר על המנה.
עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":
- מוס שוקולד קלאסי – וגם מופחת סוכר: המתכון המנצח של אלון שבו
- הנשנוש המושלם: גלידוניות טבעוניות בציפוי שוקולד ובשני טעמים
- לכל מתכוני פרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר"
המנה – שהיא גם טבעונית וגם פרווה בנוסף להיותה מופחתת סוכר – נולדה רעיונית לפני כ-20 שנים, במסעדתו התל אביבית והראשונה של משה – בארכה המרוקאית. "זה התחיל עם קונוס שוקולד לבן שמילאתי במקפא טחינה והייתה הצלחה. מאז המקפא הזה מלווה אותי בגרסאות כאלה ואחרות, במסעדה ובאירועים שאני מבשל בהם".

ערכים תזונתיים
דבר הדיאטנית, שרון אלדר: אחרונה יצירתית וקלה להכנה. מנה אחת מהווה מנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. במידה ורוצים להשביח תזונתית את המתכון, מומלץ לבחור בטחינה גולמית משומשום מלא על פני טחינה גולמית רגילה. כך מקבלים יותר סיבים תזונתיים ויותר סידן. חשוב להדגיש כי המתכון עתיר קלוריות. למעוניינים לשמור על משקל גוף תקין, הייתי ממליצה להקטין את גודל המנה (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך).
המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית
שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP
מקפא טחינה ופירות יבשים
מתכון של אביב משה שף מסעדות קואטרו, מסה ויאסו בתל אביב.
הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".
מרכיבים ל-8 מנות:
300 גרם טחינה גולמית
150 גרם סילאן
150 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, תמרים, צימוקים)
100 גרם תערובת שקדים ואגוזי מלך קצוצים
150 מ"ל חלב קוקוס
הגשה:
תותים קצוצים – 2 לכל מנה – לא חובה
שערות חלבה סילאן ופיסטוקים קצוצים – במשורה לכל מנה – אופציונלי
הכנה:
טורפים במטרפה את חלב הקוקוס, הסילאן והטחינה הגולמית במשך 2 דקות. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. יוצקים לתבנית אינגליש קייק מחופה בניילון נצמד או לתבנית סיליקון ומעבירים למקפיא, להקפאה של 8 שעות לפחות.
הגשה: פורסים את המקפא לפרוסות דקות ומגישים בצלחות אישיות. מעטרים במידת הרצון בתותים מעט שערות חלבה, סילאן ופיסטוקים