סטייק פריט – אומצה עם טוגנים, אם תרצו – היא אחת מהמנות הפופולריות ביותר בפריז, בעיקר כאשר הסטייק הוא מנתח אנטרקוט. המנה הקלאסית והידוע והחביבה ביותר היא זו בה האנטרקוט מלווה ברוטב עשיר בחמאה.
עוד פריז ב-Rex:
- ישמח לבב אנוש: 6 ברי יין מסורתיים ומצטיינים | פריז
- הכי פריזאי: 7 ארוחות במעדניות העילית של העיר (ובזול!) | פריז
- ככה פותחים את הבוקר: 5 הקרואסונים הטובים | פריז
המילה אנטרקוט היא שיבוש של הביטוי "בין הצלעות" (Entre les côtes). אך בניגוד למה שחושבים, נתח האנטרקוט המוגש במסעדות איננו הבשר שבין הצלעות (שאגב – בגרמנית ובעברית קרוי אונטריב), אלא למעשה בשר הצלע עצמה, מנוקה מהעצם, נתח בשר בעל סיבים קצרים, מרושת בשומן שמעניק לנתח רכות וטעם ייחודי.
במסעדות רבות בפריז יש הקפדה על מקור הבשר: הטובות שבהן יציגו תעודה כפי שמקובל לעשות באטליזים יוקרתיים בה יצוין מקור הבשר, אזור הגידול, שם המגדל והפרה ואף מספרה הסידורי.
ולמי שנשאר בבית: רוסטביף מנתח אנטרקוט של רפי אהרונוביץ'

לה רלה דה וניז – Le Relais de Venise
אנטרקוט אפשר למצוא במסעדות רבות בעיר האורות, אך רבים מבכרים לעשות כאן במסעדה הנחשבת מזה 58 שנים למסעדת האנטרקוט האגדית של פריז הממוקמת בקרבת אולם הקונגרסים ותחנת המטרו פורט מאיו (Porte Maillot).
את המסעדה בגרסת הנוכחית, פתח ב-1959 פול ז'ינסט דה סור, יינן מאזור טולוז. הוא בכלל לא התכוון לפתוח מסעדה, אלא פשוט חיפש מקום בפריז שבו יוכל למכור את היינות שייצר. משום כך הוא אפילו לא טרח לשנות את שם המסעדה האיטלקית ואת העיצוב המקורי של המקום שכלל ציורי קיר של תעלות וונציה ומנורות עם אהילים בהדפסי גונדולות, שנשמרו כפי שהיו עד היום ורק הוסיף לשם המסעדה את המילה אנטרקוט כשם המנה היחידה שהגיש במקום.
כדי לא להסתבך עם תפריט ארוך ומורכב, דה סור אימץ את הקונספט של מסעדה בה אכל בז'נווה בשם "קפה דה פריז" שמגישה, אז כמו היום, רק אנטרקוט ברוטב שרקח בעל המקום וטוגני צ'יפס. למרות התפריט הפשוט, שכולל גם מספר מנות אחרונות ומבחר קטן של יינות, המסעדה הפכה לפופולרית מאוד, ונחשבת עד היום לאחד מהמוסדות הקולינריים המזוהים ביותר עם פריז.

מקומיים רבים (וגם תיירים, רבים מהם ישראל) גושים את "רלה דה וניז" לאורך שעות פעילותה. תפריטה הוא כנראה הקצר בעולם וכולל רק עיקרית אחת: אנטרקוט ברוטב הבית הסודי והנהדר, טוגנים מעולים וסלט חסה ברוטב חומץ ואגוזים שמוגש לפניו כמנה ראשונה.
האנטרקוט המוגש במקום הוא לא בהכרח הטוב או האיכותי ביותר בעיר. מה שכן, הרוטב מעולה והטוגנים נפלאים – קשים מבחוץ ורכים מבפנים. גם האווירה המיוחדת של המקום הופכים את הביקור כאן לחוויה.
כיום המסעדה המקורית מנוהלת על ידי אחת מבנותיו של מייסד המקום ויש לה סניפים בלונדון ובניו יורק.
Le Relais De Venise. 271 Boulevard Pereir, Paris

רלה דה ל'אנטקרוט – Le Relais de l'Entrecôte
בתו השנייה של מייסד ל'אנטרקוט פתחה בקרבת שדרות שאנז אליזה מסעדה דומה מבחינת הקונספט, "רלה דה ל'אנטרקוט", שלאחרונה נפתחו מספר סניפים נוספים שלה בפריז.
גם כאן מוגש אנטרקוט חתוך לפרוסות עם רוטב סודי, שלא פחות טעים אך שונה מעט מהמקורי.
אגב – בן נוסף למשפחה פתח גם הוא רשת מסעדות דומה בשם "ל'אנטרקוט", עם מסעדות הממוקמות בער רבות בצרפת כמו בורדו, טולוז וליאון. גם בהם תמצאו תפריט זהה למקור ובעיקר את האנטרקוט עם הרוטב המפורסם.
Le Relais de l'Entrecôte. 15, rue Marbeuf 75008 ; 101 Boulevard du Montparnasse, 75006
לה פרובאנס – Les Provinces
מסעדת בשרים הממוקמת בליבו של שוק עממי ומגדירה את עצמה כקצבייה שבה גם אוכלים. את האנטרקוט במקוםשולפים כאן היישר לשולחן מהמקררים השקופים המשמשים גם כתפאורה למקום. האווירה עממית ולא מחייבת והמחירים סבירים ביותר.

המסעדה פתוחה ברוב ימי השבוע בשעות הצהריים בלבד ועד 1400. בימים שישי וחמישי גם בשעות הערב.
עוד במומלצים: סטייק השה (המבורגר פריזאי), צלעות בקר, עגל וטלה
Les Provinces. 20, rue d’Aligre 75012

אטלייה ויוואנדה – Atelier Vivanda
ביסטרו עכשווי קטן בעיצוב פשוט. השולחנות הם בהשראת עץ חיתוך של קצבים ואווירת המקום עממית ולא מחייבת. מספר המנות קטן אך מעולה ובמחירים סבירים. לביסטרו שני סניפים נוספים בפריז .
לב אנטרקוט היא אחת ממנות המפתח של המקום והבשר הוא מפרות מגזע בלאק אנגוס, שמוגש כאן לצד תפוחי אדמה אפויים וסלט.
עוד במומלצים: צלי עוף מעולה למי שמוותר על בשר בקר ונתחים צלויים בחיתוך צרפתי למי שלא.
Atelier Vivanda . 20 r. du Cherche-Midi 75006. 82 rue des Archives, 75003. 18, rue Lauriston – Paris 16e

מזון דה ל'אובראק – La Maison de L'Aubrac
מהמסעדות הוותיקות ביותר שסמוכות לשדרות השאנז אליזה ופתוחות לאורך כל הלילה. לאחרונה המסעדה שודרגה ועוצבה בסגנון עכשווי: נוסף בה בר ארוך ולקישוט – מקרר שקוף ובו נתחי הבשר המוגשים במקום.
מקור הבשר המוגש כאן בחוות גידול הבקר של כריסטיאן וולאט, הבעלים, שנמצאת באזור אובראק במרכז צרפת, העשיר באדמה וולקנית.
נתחי האנטרקוט כאן מיושנים חמישה שבועות ומוגש בגודל של 300 גרם. מעולה.
עוד במומלצים: נתח קצבים (באווט) וכן צלע במשקל של 1 ק"ג.
La Maison de L'Aubrac. 37 r. Marbeuf. 75008 Paris
ביף קלאב – Beef Club
בקרבת תחנת המטרו הגדולה שאטלה (Châtelet) ממוקמת מסעדת הבשרים הזו, שמתפקדת בלילות גם כמועדון שנמצא במרתף המקום.
התמחותה של ביף קלאב הוא בבשרי מגדלים נבחרים מאנגליה – כשהמחירים בהתאם. לצד האנטרקוט המעולה (46 אירו ל-300 גרם) מגיע צ'יפס
תוצרת הבית מטוגן בשומן אווז או לחלופין פירה מעולה. פתוח מדי יום רק בשעות הערב.
עוד במומלצים: המבורגרים, צלע במשקל קילוגרם וגם סטייק טרטר חתוך גס.
Beef Club. 58, rue Jean-Jacques Rousseau 75001
רפי,
הרשימה חביבה, אך מלבד הרלה דה וניז על שלל הטיותיו – ישנן כמה מסעדות בשר הרבה יותר טובות בפריז.
1/ שה דניז – לה טור מונלרי – La Tour de Montlhéry – Chez Denise – האחרונה ממסעדות לה האל. הקוט דה בף הכי טוב בפריז.
2/ לה גורמה דה טרן – Les Gourmets des Ternes – סטייק או פואבר או אומצה ברוטב פלפלת קלאסית והטובה ביותר בעיר. יש גם אחלה באבא או רום – הרבה רום וקרם פרש.
3/ אין תכתיב עברי לשם שלה – Auberge D'Chez Eux – לא רק בשר אבל יש כאן לא מעט מאכלי בשר מהטובים שתמצאו.
יש עוד – אבל זו כבר התחלה לא רעה.