מוזאון הלובר הוא מהאתרים המתוירים בעיר האורות – ובצדק. המונה ליזה, הפסלים היוונים ושאר שכיות החמדה המופלאות מצדיקות ביקור אחד לפחות. רוב התיירים שמגיעים ללובר מתחילים את הביקור במוזיאון רחב הממדים מוקדם בבוקר. מחכים קצת בתור בכניסה, עוברים בין המוצגים – ואחרי שעתיים-שלוש מתחילים להתעייף, מה גם שהבטן מתחילה לקרקר. מה עושים? ובכן.
עוד פריז ב-Rex:
- ישמח לבב אנוש: 6 ברי יין מסורתיים ומצטיינים | פריז
- הכי פריזאי: 7 ארוחות במעדניות העילית של העיר (ובזול!) | פריז
- ככה פותחים את הבוקר: 5 הקרואסונים הטובים | פריז
אם בחרתם לצאת מהמוזיאון ולא לחזור, בידיעה שאת מה שלא הספקתם לראות תשלימו בביקור הבא בעיר (או שלא), אזי כדאי שתתכננו מראש היכן לאכול צהריים.

אני מניחה שתרצו לאכול במקום יחסית קרוב, הרי אתם עייפים. מקום שיהיה נעים לשבת בו, רגוע, אסתטי, שיהיה מרתק מבחינה קולינרית – ובעיקר מקום שהמחירים בו סבירים יחסית לאזור היוקרתי בו שוכן המוזאון.
עבורכם וכל שמבקר בפריז בחרתי 6 מסעדות ובתי קפה ששווה לאכול בהם הנמצאות במרחק הליכה ממוזאון הלובר.

1. זבולון פאלה רויאל – Zebulon Palais Royal
זבולון הוא מה שמכנים "נאו ביסטרו" – ביסטרו צרפתי בסגנון עכשווי. הוא ממוקם כמה צעדים ממוזאון הלובר, מצידו השני של רחוב ריבולי ובסמוך לכיכר של פאלה רויאל, במבנה עתיק בעל תקרה גבוהה שעוצב בסגנון עכשווי, מאופק ומואר היטב.
חלונותיו הגדולים של הביסטרו פונים לשני רחובות שקטים ובמרכז המסעדה מטבח פתוח וסמוך לו בר קטן. השולחנות רחוקים מספיק אחד מהשני כדי לאפשר פרטיות ומעט אינטימיות לאוכלים. על חלק מקיר המסעדה מונחים בקבוקי היין שניתן לשתות כאן. המבחר גדול וכולל יינות אורגנים או טבעיים (ביו דינמיים).

שף המקום עבד כמה שנים במלון היוקרה מריס, לצידו של השף המעוטר שלושה כוכבי מישלן יאניק אלנו וכן במסעדות ביפן.
מנות התפריט הן בסגנון צרפתי עכשווי וקליל עם נגיעה אסיאתית, מחומרי גלם עונתיים. המבחר גדול ומגוון כולל בשרים, דגים ומנות צמחוניים.
מומלצות מנות האספרגוס עם חסילונים גדולים ברוטב אשכוליות כמנה ראשונה, פילה עגל עם אספרגוס לבן וארטישוק וכן פילה דג ובאק צ'וי בעיקריות ובקינוחים – מוס מנגו עם קרם שעועית אדומה או עוגת שוקולד עם פלפל שחור וסורבה כמנה אחרונה. השרות מקצועי וידידותי.
נהדר ומשתלם – מחיר תפריט הצהריים עומד 28 אירו לשלוש מנות – כ-100 שקלים לאדם.
Zebulon Palais Royal. 10, rue de Richelieu – 75001 Paris

2. יאם צ'ה – Yam’Tcha
מסעדה המעוטרת בכוכב מישלן וממוקמת ברחוב סנט אונורה היוקרתי, כחמש דקות הליכה ממוזיאון הלובר. את יאם צ'ה פתחה השפית הצרפתיה אדלין גראטאר (Adeline Grattard) יחד עם בעלה הסיני.
המקום מעוצב בפשטות נינוחה, תפריטו משתנה מדי יום ומגלם בתוכו שילוב נהדר ויצירתי של המטבח הצרפתי עם טכניקות ומרכיבים מהמטבח הסיני.
כאן תקבלו רק תפריט טעימות שבחרה עבורכם השפית. בצהריים הוא כולל שבע מנות במחיר 65 אירו – מחצית ממה שתשלמו בשעות הערב.
כל מנה מורכבת משניים-שלושה מרכיבים בלבד אך השילוב ביניהם יוצר איזון מושלם.
בין המנות שטעמנו: סלט מלפפונים מתקתק עם טופו ושומשום, סשימי של טונה טרייה, חסילונים וצדפות, בשר חזיר אוסטרלי בכמהין מרק חמצוצים בתמצית שקדים ופרחי הדר, ועוגית פיסטוק כמנה אחרונה חשוב להזמין מקום מראש.
Yam’Tcha. 121, rue Saint-Honoré

3. לה פומואר – Le Fumoir
קפה מסעדה בר שנמצא מול מוזאון הלובר, לצד כנסיה נאה. העיצוב קלאסי, בהשראת בית קפה קולוניאלי מתחילת המאה ה-20 עם כורסאות עור נוחות, ארונות ספרים לאורך הקיר ועיתונים ומגזינים בינלאומיים העומדים לרשות האורחים.
המקום פתוח כל היום, שבעה ימים בשבוע, ואפשר לאכול ולשתות גם על הבר הנאה. בצהריים מוגש כאן תפריט מיוחד המשתנה בהתאם לעונות השנה ומורכב משלוש מנות שמכין השף, הנריק אנדרסן השבדי, שלא מהסס לשלב את שיטות הכנה ומרכיבים ממטבח ארץ הולדתו בתפריט כאן.
במנות ראשונות ניתן למצוא פילה הרינג בשרי או סלט עגבניות; לעיקרית – טונה צרובה עם ירקות מבושלים ברוטב אנשובי ובמנות האחרונות מומלץ טארט פירות.
אתם מוזמנים לפתוח את הארוחה באחד מקוקטיילים המעולים שמכין הברמן במקום או לחזור לכאן בין שש לשמונה בערב להפי האואר של קוקטיילים במחיר 8 אירו (ויש גם קוקטיילים ללא אלכוהול ב-5 אירו).
Le Fumoir. 6 Rue de l'Amiral de Coligny, 75001 Paris

4. ביסטרו ואלואה – Bistrot Valois
ביסטרו קלאסי שפתוח ללא הפסקה וממוקם בכיכר קטנה ושקטה, בחלל ששימש בעבר כאורווה מלכותית של מלכי צרפת שהתגוררו בסמוך. הביסטרו מעוצב בטעם קלאסי, מהודר ונעים. בימים יפים אפשר לשבת במרפסת גדולה המשקיפה על הכיכר.

התפריט משתנה על בסיס יומיומי וכולל את מיטב המנות המוכרות של המטבח הצרפתי כמו גם תפריט יין שאורגני ברובו.
בעלי המקום מציגים מדי יום על בר המסעדה היפה את מקור וספקי הבשר של אותו יום. למרות שהתפריט מאוד קלאסי, המנות מוגשות כאן בצורה עכשווית ומושכת. המבחר הדוק ולא גדול ומלבד בשרים, כולל מדי יום גם מנת דג טרי.

אפשר לקבל כאן פטה או פואה גרא מעולים תוצרת בית, סלט גבינת עיזים חמה וכן ביצים אורגניות עם מיונז תוצרת בית. לעיקריות מוגש סטייק טרטר, קונפי ברווז, סטייק האשה – המבורגר בסגנון צרפתי וכן דג היום.
במנות אחרונות מככב מוס שוקולד ובבה או רום נפלאה.
לביסטרו אין תפריט צהריים אך המנות העיקריות הן החל מ-15 אירו, תלוי מה מזמינים. השרות נינוח נעים וסבלני.
עוד במומלצים: אפשר גם להסתפק בפלטות נקניקים משובחים או גבינות שניתן לחלוק בהן כתחליף לארוחה מלאה. זול ומשתלם.
Bistrot Valois – Paris. 1bis, place de Valois – 75001 Paris

5. קפה מרלי – Café Marly
מסעדה בר וקפה הממוקם בצמידות למוזיאון, באחת מהנקודות היפות והרומנטיות ביותר בפריז – מרפסת המסעדה מתהדרת בתקרת קשתות מרהיבה ומשקיפה על הפירמידה השקופה בכניסה למוזאון שעיצב הארכיטרקט איי-אם פאי – וזו כבר סיבה מצוינת לסעוד כאן.
באופיו, קפה מרלי הוא בראסרי עכשווי עם תפריט בינלאומי-צרפתי. בצהריים על המרפסת אפשר להזמין כאן מנות קלילות כמו סלטים, אגרול, קרוק מסייה או מדאם טובים וכן סלט עוף. לקינוח מוגשים טארט תפוחי עץ אישית וכן קרם ברולה.

מהקומה השנייה, בה פועלת המסעדה האלגנטית, ניתן לראות את חלל המוזאון עצמו, בעיקר את אולם הפסלים היפה בהם נמצאים סוסי מרלי, פסלי סוסים ורוכביהם משיש שהוזמנו בזמנו מהפסל קוסטו על ידי המלך לואי הארבע עשר, עבור ארמון מרלי, שנהרס אחרי המהפכה.
המקום יקר יחסית אך בהחלט מתאים למחירי המסעדות ובתי הקפה באזור בו המסעדה ממוקמת.
Café Marly. 3 rue de Rivoli, 75001 Paris
6. קפה רישלייה
האופציה הנוחה ביותר – הגם שאינה זולה כלל – היא להישאר במוזיאון ולאכול ארוחה קלה בקפה רישלייה (Café Richelieu), סניף של קפה אנג'לינה שנפתח בתוך הלובר שרובו מתבסס על כריכים וקינוחים.
במומלצים: עוגת מונבלאן מיתולוגית מקפה האם, מקרונים, אקלר ופחזניות רליז'ייה ממולאות בקרם פיסטוק.
Le Café Richelieuץ Musée du Louvre, 75001 Paris, France
ליאת,
כמה בא לי לנסוע לפריז עכשיו…