פסטה ברוטב עגבניות היא המנה האהובה עלי בעולם כולו: מנה עם המון רוטב, שעושה הרגשה של בית, גם בלי זכרון של אמא שהכינה אותה. זוהי הפסטה האהובה ביותר על בני ביתי ובפרט על ביתי דניאלה, שאוהבת אותה, כמוני, מלאה ברוטב סמיך של עגבניות מתקתקות.
עוד מתכוני פסטה באתר rex:
- פסטה ברוטב פסטו סלק ושמן זית – מתכון קל ומושלם של רותם ליברזון
- פסטה ברוטב שמן זית ושום – אליו א אוליו , מתכון מנצח
- מתכון בולונז מושלם: "מר בשר" חולק את המתכון המנצח
מתכון שהולך איתי כבר שנים, שהתחיל כמנה שהייתי מכין לעצמי בבית והגיע איתי עם הזמן גם לעבודה. תחילה הגשנו את המנה הזו במסעדת "גאריג", ואחר כך היא עברה איתי אל המסעדה שלי בפרדס חנה – כרכור – "רוברטה וינצ'י".
View this post on Instagram
פסטה ברוטב עגבניות של רוברטה וינצ'י
מתכון של עידו פיינר ממסעדת רוברטה וינצ'י (לשעבר שף "גאריג" ובמסעדת "מול ים") .
בשונה מגרסאות רבות באיטליה, בהן הרוטב משמש בתפקיד כמעט משני לפסטה עצמה – הסוד של המתכון שלי הוא דווקא בעושר הרוטב העמוס והגדוש. במילים אחרות: אני אוהב שפסטה בכלל ובמיוחד פסטה ברוטב עגבניות מתפקעים מרוטב. לצורך ההכנה משתמשים בשמני קורטינה או קורונייקי העוצמתיים.
אגב – אפשר להכין את הרוטב מראש ולהוסיף את מרכיבי ההגשה.
ועוד משהו: כמות הפסטה במתכון מיועדת ל-4 מנות גדולות או 6 קטנות. אפשר לעשות לצורך ההכנה שימוש בכל הרוטב ומי שאוהב פחות – יכול לשמור חלק ממנו במקפיא לשימוש בהזדמנות אחרת.
מרכיבים ל-4-6 מנות:
1 חבילת פסטה קצרה או ארוכה (500 גרם), מבושלת לפי הוראות היצרן
לרוטב העגבניות:
1/2 כוס שמן זית (100 מ"ל)
שיני שום מראש שלם (!), קצוצים דק
3 כוסות עגבניות מרוסקות (800 גרם)
עלים מ-2 ענפי בזיליקום
מלח ופלפל
להרכבה והגשה:
1/4 כוס שמן זית
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 עגבניות קצוצות – לא חובה
2 שיני שום קצוצות
עלי בזיליקום – בשפע
1 כפית מחוקה צ׳ילי גרוס – לא חובה
גבינת פרמזן מגורדת – בשפע
הכנה:
יוצקים שמן זית לסיר ומוסיפים את שיני השום. מחממים על אש גבוהה תוך שטורפים את השיניים במטרפה עד להזהבה קלה מאד.
מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות, בזיליקום ומלח וטורפים שוב. מנמיכים חום ומבשלים 40 דקות.
טוחנים את הרוטב למרקם חלק ושומרים בצד.
הגשה: יוצקים שמן זית לסיר. מוסיפים עגבניות, שרי, צ׳ילי, שום ובזיליקום. מערבבים כדקה ומוסיפים את הרוטב הטחון (אפשר את כל הרוטב שהכנו – ואפשר רק חלק). מחממים 2-3 דקות ומוסיפים פנימה פסטה. מערבבים, מפזרים מעל פרמזן ומגישים מייד.
