פורטרהאוס סטייק
איך מכינים בבית פורטרהאוס? בקלות. מכיוון שמדובר בנתח שמנסרים לפי הזמנה, הכנתו מתחיל בהצטיידות אצל קצב מתמחה (אפשר לברר או להזמין מראש). משקל הנתח עומד על כקילוגרם כאשר 20% ממנו הוא עצם.
עוד מתכוני בשר ב-Rex:
- קפטה – קציצות טורקיות צלויות: מתכון קל ומנצח
- המבורגר קלאסי בקלי קלות
- קבב רומני – המתכון המלא והקלאסי, צעד אחר צעד
פורטרהאוס מיועד באופן עקרוני לחלוקה של שני אנשים. שלושה ישבעו ממנו בקלות ומאידך – כמובן שגם אדם אחד רעב יכול להתמודד עם נתח שכזה.
את הנתח מגישים לצד רוטב חמאה שסופח את טעמי העסיס שמגיר הבשר במהלך הצלייה. הסיבה שיוצקים אותו במעמד ההגשה היא זה טעים, אבל גם ובעיקר כי הרוטב מחמם מחדש את הבשר אחרי שהפסיק להתקרר קצת בעודו מתגבש על קרש החיתוך לאחר הצלייה.
שימו לב: לצורך ההכנה יש להצטייד מראש במחבת או תבנית ברזל כבדה עם שוליים שאפשר לייעד אותה לצלייה בתנור (כלומר – בלי ידיות פלסטיק), רצוי מברזל יצוק.
המרכיבים:
נתח פורטרהאוס על העצם במשקל 1 ק"ג
מלח גס – לפי הטעם
חמאה או שמן להברשת הסטייק
100 גרם חמאה – אפשר גם פחות למי ששומר על המשקל
אופן ההכנה:
מוציאים את הנתח כשעתיים לפני ההכנה מהמקרר – הנתח צריך להיות בטמפרטורת החדר כדי לשמור על עסיסיות ובישול אחיד.
מלהיטים את המחבת או הפלאנצ'ה על אש גבוהה במשך 5 דקות. מברישים את הבשר בשמן ומתבלים במלח גס.
מעבירים את הנתח למחבת וצורבים 30 שניות. הופכים את הנתח, צורבים חצי דקה נוספת וחוזר חלילה, כך במשך 4 דקות בסך הכל, עד להזהבה עמוקה של הנתח משני צדדיו.
מוסיפים את החמאה ומעבירים בזהירות לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לצלייה של 8 עד 10 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
מעבירים את הנתח לקרש חיתוך ונותנים לבשר לנוח ולהתגבש 7-10 דקות נוספות.
מכינים את הרוטב: בינתיים מעבירים את המחבת לכיריים. מבשלים את הנוזלים שהצטברו בה על אש נמוכה מאד על מנת להמיס את שאריות הבשר והחמאה שנותרו כמשקע בבשר. מגרדים את המחבת ומערבבים את המשקעים יחד עם עסיס הבשר והחמאה, כל זאת מבלי להביא את הנוזלים לרתיחה.
הגשה: מורידים את נתחי הסינטה והפילה מהעצם ופורסים לפרוסות אלכסוניות עבות בעובי 2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות שנפרסו בחזרה על העצם ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעל את הרוטב שנוצר במחבת על הנתח ומגישים מייד. זה השלב שגם אפשר לפלפל למי שמעוניין.
רונית,
הי ואיפה אפשר לאכול כזה באזור תל אביב בלי לטרוח להכין ?
תודה מראש
rex,
היי יש כתבה על מסעדות הבשר הטובות בתל אביב – http://www.rex.co.il/tel-aviv-5-meat-restaurants/
שיהיה בהצלחה 😎
לי,
לא ציינת לתת לנתח מנוחה לאחר ההכנה לפני הפריסה
חשוב מאוד
חן,
כתב . להעביר את הנתח לקרש חיתוך ולהניח לו להתגבש עוד 7 עד 10 דקות.
עדי,
הבאת לי את הג׳ננה.
יש עכשיו בקצביה איזה נתח טוב 1-1.200 קילו???
rex,
תמיד יש – טאגור 38 רמת אביב, מחכים לך
-רפי
קובי,
יש במחירים טובים מאוד באנגוס דבח, קניתי לפני שבוע (25/4/2020) ב- 150 ש"ח לק"ג
irit tal,
100
irit tal,
10
דוד. מרזוק,
לשמור על. התכונים
חנן,
ואו ואו נראה נהדר