למי קראת פרימיטיבו: מיטב היינות האדומים של חבל פוליה האיטלקי – עכשיו בישראל

02.05.2021
פרימיטיבו הוא אחד הזנים המדוברים בישראל בשנה האחרונה - ומכל הסיבות הנכונות. הכירו את יקב פאולו-לאו, שמתמחה בזן האדום והפירותי והגיע לישראל עם מבחר מסחרר של יינות איטלקיים במחירים מעולים

פרימיטיבו הוא אחד מזני היין המדוברים בשנה האחרונה בקרב צרכני יין צעירים בישראל. ולמה לא בעצם? היינות, שמגיעים מדרום איטליה, נהנים מטעם פירותי ומורכבות יחסית – ונותנים תמורה נהדרת לכסף.

פאולו-לאו (Cantine PaoloLeo) הוא אחד היקבים המודרנים המוערכים בלב האיזור של פרימיטיבו – סלנטו (Salento), קרוב לעיר טראנטו ובתוך חבל פוליה היפהפה, ממש בעקב של ארץ המגף.

עוד אלכוהול ויין באתר רקס:

על היקב המשפחתי מנצח פאולו לאו, שעל שמו קרוי היקב. בנו של פאולו, ניקולה לאו, הוא היינן הצעיר של היין שמשלב טכניקות עדכניות וביו-דינמיות בשיטות ההכנה המסורתיות של החבל, בו בוצרים ענבים ליין כבר אלפי שנים. רבים מכרמי היקב מוגדרים כאורגניים וברי-קיימא.

היינות מגיעים לישראל על ידי יבואנית אספיריט, שחרטה על דגלה הבאה של יינות איכות מרחבי העולם במחירים תחרותיים והוגנים. 7 המלצות על יינות מהמבחר של יקב פאולו-לאו שמגיע ארצה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CANTINE PAOLOLEO (@cantinepaololeo)

 

■  פאולו-לאו – שרדונה סאלנטו אקסוסיטמו – ביו

יין לבן שהוא כל מה שרצוי ומתבקש מיין לבן שיהיה – נעים וכיפי.

הלבן של פאולו-לאו מתבסס על ענבי שרדונה אורגניים מחבל סאלנטו שבדרום איטליה שעברו יישון קצר במיכלי נירוסטה.

התוצאה: יין קליל ויבש שכיף לשתות קר מאד. 50 שקלים.

פאולו-לאו סלנסטו אקוסיסטמה שרדונה (צילום: יחסי ציבור)

■ פאולו-לאו – פרימיטיבו סאלנטו אגריקולו

ענבי פרימיטיבו – שקרויים מחוץ לאיטליה זינפנדל – הם זן הדגל של חבל פוליה.

ֿיין סאלנטו אגריקולו הוא יין צעיר, בהיר יחסית שמופק מענבי פרימיטיבו אורגניים מאזור סאלנטו.

התוצאה – יין בהיר וקל לשתייה, שכיף לשתות גם מצונן קלות. תמורה מעולה ביחס למחיר. 50 שקלים

פאולו-לאו סלנסטו אקוסיסטמה פרימטיבו (צילום: יחסי ציבור)

■ פאולו-לאו פאסו בארון

יין עוצמתי עם מורכבות ופירותיות מפתיעה. שילוב של ענבי פרימיטיבו עם סנג’ובזה ומרלו שמעניקים להם גוף וחמיצות.

יין חגיגי ומורכב, בוודאי בהשוואה למחיר. תמורה מצוינת למחיר למי שאוהב יינות אדומים מלאי-טעמים. 59 שקלים.

פאולו-לאו פאסו בארון (צילום: יחסי ציבור)

■ פאולו-לאו פרימיטיבו די מנדוריה פאסו דל קרדינל

יין חד-זני מענבי פרימיטבו שמקורם בכרמים מבוגרות, בנות 40 שנה. הענבים נבצרים מוקדם יחסית, מה שמעניק להם רעננות מפתיעה לענבים עוצמתיים אלו. התיישנות קצרה בחביות אלון אמריקאיות מעניקה ליין טעמים רכים יותר וניחוחות עדינים של תבלינים ווניל. שווה. 65 שקלים.

פאולו-לאו פרימיטיבו די מנדוריה פאסו דל קרדינל (צילום: יחסי ציבור)

 

■  פאולו-לאו נגרואמארו אורפאו

יין חד זני שמבוסס על ענבי נגרו-אמארו מקומיות מחבל סאלנטו שבדרום איטליה, מכרמים בנות 30 עד 40 שנה. היין מתיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות ותקופה נוספת בבקבוק.

התוצאה: יין עוצמתי ומרוכז בטעמים ועם זאת חלק ונעים עם סיומת ארוכה. 75 שקלים.

פאולו-לאו נגרואמארו אורפאו (צילום: יחסי ציבור)

■ פאולו-לאו פרימיטיבו די מנדוריה רזרבה

מיינות הדגל של היקב. פאולו לאו פרימיטיבו די מנדוריה רזרבה  מתבסס על ענבי פרימיטיבו מאזור טראנטו ומגפנים בנות 70 שנה לפחות.

היין מתיישן 20 חודשים בחביות עץ גדולות (5000 ליטר), שמעניקות לו טעמים ומורכבות אך שומרת על האופי העוצמתי של הענבים. התוצאה: יין כהה מאד, עם טעמים פירותיים נפלאים. חגיגה לאוהבי פרימיטיבו. 89 שקלים.

פאולו-לאו פרימיטיבו די מנדוריה רזרבה (צילום: יחסי ציבור)

תגובות לפוסט