את המתכון האישי שלי להכנת רייט, ממרח הבשר הצרפתי והאהוב ניתן למצוא בכל אפיסרי פריזאי.
גרסאות אווז, ברווז וחזיר הן פופולריות במיוחד, כמו גם זו של העוף שלפניכם, שצוברת בשנים האחרונות פופולריות בעיר האורות הודות לטעמה המעודן ולמודעות הגוברת לבריאות.
עוד מתכונים ב-Rex:
- מתכון של חביתה מלכותית: מנמן, מקושקשת בסגנון טורקי
- טחינה של שגב: מתכון פשוט עם טאץ' של שף
- קל ופשוט: מרק עדשים כתומות עיראקי ב-5 דקות ומ-3 מרכיבים
שימו לב: ניתן לאפות את העוף בסיר חסין לחום במקום לבשלו על הכיריים – 3 שעות בחום של 180 מעלות כשהוא מכוסה היטב. רייט מחזיק במקרר 3 שבועות לפחות.
רייט עוף – Rillettes de poulet
המרכיבים:
1 עוף גדול (2 ק"ג)
4 שיני שום קלופות
250 גרם שומן – רצוי אווז, אפשר להחליף גם בחזיר
3 עלי דפנה
1 ענף טימין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר גדול ועל אש נמוכה את נתחי השומן במשך 10 דקות. מוסיפים פנימה את העוף השלם, שיני השום, עלי הדפנה וענף הטימין. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שלוש שעות או עד שניתן להפריד בקלות את בשר העוף מהעצמות, תוך שמוסיפים מדי פעם 2-3 כפות מים והופכים את העוף.
מפרידים את בשר העוף בעודו חמים מעצמות בידיים ונפטרים מהעור. מעבירים לקערת ערבוב ומערבבים את הנתחים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית במרקם גס. מוסיפים את השומן החם ואת שיני השום המרוסקות (מעלי הדפנה והטימין נפטרים), מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר במשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
מעבירים למקרר ל-3-4 שעות להתגבשות (מומלץ ללילה שלם). מגישים לצד צנימים או כממרח בכריך.
גומל,
אז אל תוכל אם אתה מאמין אחר או לא טוב לך. אל תדחף את האף שלך. ואם אני גר בישראל אז אני חייב לאכול מה שטעים לך?
אבנר,
שומן חזיר? איפה את חיה?? אנחנו בישראל
דוד גומל,
עוד פעם נכנסים לי לצלחת?
אני אומר לך מה לאכול
סמי,
אני חיי בישראל ועדיין חופשי לאכול מה שאני רוצה ואפוא שאני רוצה אז בבקשה אל תכניס את הדעות שלך לצלחת שלי