משווייה עם טוויסט טורקי: סלט ירקות קלויים עם נענע ושום של חיים כהן

01.05.2021
משווייה עם טאץ׳ טורקי מהבית: חיים כהן מלמד אתכם להכין אזמה - סלט ירקות קלויים עם טוויסט מהמטבח של בית הוריו. מתכון רענן ולא שגרתי, עם מלא עשבי תיבול

משווייה צפון אפריקאית וחריפה היא אחד המתכונים הפופולריים בשנים האחרונות במנגלים, שהפך ממתכון עדתי לנחלת הכלל בישראל.

עוד מתכוני ירקות ב-Rex:

הרבה לפני שידעתי מה זה משווייה, אצל בבית היו מכינים אזמה – סלט ירקות קלויים ועשבי תיבול אורפלי שהיו מכינים בבית כמנה ראשונה.

עד היום, בטורקיה, במסעדות שיפודים וקבביות וגם במסעדות מזטים – מכינים את הסלט הזה רק אחרי שמזמינים אותו הלקוחות.

לוקחים ירקות טריים, צולים אותם על האש, קוצצים ומגישים מיד. באיסטנבול ובאורפה אזמה מוגש חמים או פושר – וכך כדאי גם להגיש אותו כאן, ולא מהמקרר. מזט שאפשר להגיש כמנת פתיחה או כתוספת לבשר, עוף או דגים צלויים.

משווייה טורקית – סלט אזמה של ירקות קלויים ועשבי תיבול

מתכון של חיים כהן. המתכון שלי מתבסס רעיונית על זה המרוקאי מצד אחד – ועל מתכון אזמה (Ezme) מצד שני. סלט ירקות קלויים בגרסה הטורקית שמוסיפים לו שפע עשבי תיבול טריים.

מרכיבים ל-6-4 מנות:

2 בצלים קלופים

2 פלפלים ירוקים כהים

2 עגבניות

1 חציל

1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

שמן זית

מלח גס

הכנה:

מחממים תנור לחום הגבוה ביותר – אפשר לשים בתחתית התנור אבן שמוט חצי שעה לפני הצלייה, כדי שתגביר בו את החום.

מסדרים בצלים בתבנית שטוחה מחופה בנייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים 20-30 דקות, עד לריכוך מלא. מוסיפים עגבניות ופלפלים לתבנית ואופים יחד 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.

בינתיים קולים את החציל על להבת הגז כ-20 דקות, עד שהוא משחיר מכל צדדיו.

הגשה: חותכים את הירקות הקלויים לקוביות של כ-1.5 ס"מ ומעבירים לקערה. פותחים את החציל הקלוי לאורכו בעזרת סכין, מוציאים מתוכו את הבשר הלבן, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל חריף, שום, פטרוזיליה ונענע. מתבלים בשמן זית ומגישים, רצוי כשהירקות חמימים.

 

2 תגובות

מתי מוסיפים את העגבניות?

והאם אפשר לגלות את החצילים בצורה אחרת? לצערי יש לי כריים חשמליות…

הגב

אהלן – אפשר לאפות את החצילים בתנור על חום מקסימלי (רצוי על רשת ומעל לתבנית על מנת לתת לנוזלים להגיר) עד לריכוך מלא ובמשך כ-20 דקות לפחות. את העגבניות מוסיפים יחד עם הפלפלים, אולי דקה-שתיים קודם. שיהיה בהצלחה! (רועי מרקס)

הגב

תגובות לפוסט