משווייה צפון אפריקאית וחריפה היא אחד המתכונים הפופולריים בשנים האחרונות במנגלים, שהפך ממתכון עדתי לנחלת הכלל בישראל.
עוד מתכוני ירקות ב-Rex:
- צ׳אלי – מתכון של תבשיל שעועית טורקי ברוטב עגבניות כמו שלא הכרתם
- חגיגה מקסיקנית: סלט אקפולקו קיצי – מתכון מנצח של רותם ליברזון
- התוספת שתופסת: תבשיל תרד עם פרמזן ורוטב בשמל לעצלנים – מתכון קל
הרבה לפני שידעתי מה זה משווייה, אצל בבית היו מכינים אזמה – סלט ירקות קלויים ועשבי תיבול אורפלי שהיו מכינים בבית כמנה ראשונה.
עד היום, בטורקיה, במסעדות שיפודים וקבביות וגם במסעדות מזטים – מכינים את הסלט הזה רק אחרי שמזמינים אותו הלקוחות.
לוקחים ירקות טריים, צולים אותם על האש, קוצצים ומגישים מיד. באיסטנבול ובאורפה אזמה מוגש חמים או פושר – וכך כדאי גם להגיש אותו כאן, ולא מהמקרר. מזט שאפשר להגיש כמנת פתיחה או כתוספת לבשר, עוף או דגים צלויים.
View this post on Instagram
משווייה טורקית – סלט אזמה של ירקות קלויים ועשבי תיבול
מתכון של חיים כהן. המתכון שלי מתבסס רעיונית על זה המרוקאי מצד אחד – ועל מתכון אזמה (Ezme) מצד שני. סלט ירקות קלויים בגרסה הטורקית שמוסיפים לו שפע עשבי תיבול טריים.
מרכיבים ל-6-4 מנות:
2 בצלים קלופים
2 פלפלים ירוקים כהים
2 עגבניות
1 חציל
1 פלפל ירוק חריף טרי קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
שמן זית
מלח גס
הכנה:
מחממים תנור לחום הגבוה ביותר – אפשר לשים בתחתית התנור אבן שמוט חצי שעה לפני הצלייה, כדי שתגביר בו את החום.
מסדרים בצלים בתבנית שטוחה מחופה בנייר אפייה ומכניסים לתנור. אופים 20-30 דקות, עד לריכוך מלא. מוסיפים עגבניות ופלפלים לתבנית ואופים יחד 8 דקות נוספות. מוציאים מהתנור.
בינתיים קולים את החציל על להבת הגז כ-20 דקות, עד שהוא משחיר מכל צדדיו.
הגשה: חותכים את הירקות הקלויים לקוביות של כ-1.5 ס"מ ומעבירים לקערה. פותחים את החציל הקלוי לאורכו בעזרת סכין, מוציאים מתוכו את הבשר הלבן, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל חריף, שום, פטרוזיליה ונענע. מתבלים בשמן זית ומגישים, רצוי כשהירקות חמימים.
ארנון,
מתי מוסיפים את העגבניות?
והאם אפשר לגלות את החצילים בצורה אחרת? לצערי יש לי כריים חשמליות…
rex,
אהלן – אפשר לאפות את החצילים בתנור על חום מקסימלי (רצוי על רשת ומעל לתבנית על מנת לתת לנוזלים להגיר) עד לריכוך מלא ובמשך כ-20 דקות לפחות. את העגבניות מוסיפים יחד עם הפלפלים, אולי דקה-שתיים קודם. שיהיה בהצלחה! (רועי מרקס)