שניצל: המדריך להכנה מושלמת – וגם מתכון מנצח עם טוויסט משדרג

18.05.2021
שניצל מושלם - חושבים שאתם יודעים איך מכינים אותו? תחשבו שוב. rex מציגים: המדריך המלא להכנת שניצל מכל הבשרים ועם שלל ציפויים ותוספות. יש גם מתכון מנצח של שניצל עוף קלאסי עם טוויסט ושדרוג

שניצל מושלם – בשונה מהרבה מאכלים אחרים – הוא בעיני אחרים. יש מי שאוהב אותו עבה ומי שאוהב אותו דק. מי שמעדיף אפוי – ומי שמטגן, לא משנה באיזה עומק.  בכל מקרה – המאכל האירופי הפך בישראל לסוג של מנה לאומית. הפריך הלאומי אם תרצו.

 

עוד מתכונים של רפי אהרונוביץ' באתר Rex:

  • גולאש? זה קל! מתכון מנצח
  • צ'ורבה הרומני: כך מכינים את המרק החמצמץ של רומניה
  • מהפריזר לשולחן בחצי שעה: שוקיים ברוטב אסיאתי

גם מבוגרים חולים על שניצלים למרות שהם מנסים להסתיר את זה, לפחות כשהם מגיעים אלי, לאיטליז. "אני אכין גם שניצלים לילדים, שיהיה ליד הבשר”, הם אומרים. ואני אומר: חבר'ה, לא צריך להתבייש ובטח שלא להתנצל. כולם אוהבים שניצלים, במיוחד כשהם עשוים היטב.

שניצל – הפריך הלאומי שכולם אוהבים (צילום: pexels)

 

שניצל – המדריך להכנה מושלמת

לפני המתכון: כמה טיפים להכין שניצל כהלכתו, בדרכים שגרתיות ולא שגרתיות.

1. הנתח

שניצל אפשר להכין מכל נתח, העיקר שיהיה רך ונימוח כך שיעניק משחק של מרקמים למנה. ניגוד מאתגר וקונטרה לציפוי הפריך.

עופות. נתח חזה העוף הוא הפופולרי ביותר – ואפשר לשחק איתו בעובי. בנוסף אפשר להכין שניצל גם מנתח פרגית (אין קשר לעוף צעיר – זהו נתח ירך עוף מפולט ומשוטח). חזה הודו גם הוא מצוין ורזה יחסית, למי ששומר או אוהב את הטעם.

בקר ובשר לבן. מיטיבי לכת מוזמנים לנסות ולהכין בבית את הגרסה המקורית והמומלצת מנתחי עגל ובקר או חזיר. בבקר ובעגל נתח החזה הוא חלק קשה וסיבי. לכן, מי שמעוניין להכין מהם שניצל, צריך להצטייד בחלקי ירך רכים יותר. שייטל או כף הם אידאליים. בחזיר משתמשים בצוואר משוטח, עם או בלי העצם, או בירך.

דגים. גם דגים מפולטים ישמשו בסיס להכנת שניצל מעולה. תח דג קוד עובד מעולה, כמו גם סול. אפשר לנסות גם מוסר ואפילו לוקוס – מעדן אמיתי.

חלקי פנים למיטיבי לכת. כבד עגל וחלקי פנים רכים של בקר מנפקים גם הם אלטרנטיבות טובות ולא שגרתיות.

 

2. המשרה

רבות התאוריות בנושא ההכנה ולדעתי, כולן טובות.

ראשית יש מי שלא משרה – גם זו אופציה.

מבין אלו שבוחרים לעשות כן, השרייה ברוויון היא הפופולרית ביותר. האנזימים משנים את מרקם העוף והבקר. הנתח מתרכך – וזה טריק שעובד דרך אגב גם עם כבש: השרייה של צלעות טלה ביוגורט תעשה להן נפלאות.

חזה עוף אפשר להשרות גם בסויה ודבש לקבלת שניצל אסיאתי בטעמיו.

 

3. הפירורים

פנקו, פירורי לחם יפנים, הם השדרוג הפופולרי ביותר בתחום הציפויים. אפשר גם להוסיף להם או לפירורי הלחם הרגילים תוספות.

רשימה חלקית: פפריקה, תבלין קייג’ן, טימין מיובש, קצח, שומשום, אורגנו או כל תבלין אחר.

אפשר גם להחליף את פירורי הלחם בביסלי מרוסק, להיט מזמן שילדיי עוד היו ילדים. בקיצור: השמיים הם הגבול כאן. תתפרעו.

4. הטיגון

אני מעדיף את שיטת הטיגון הקלאסית של השילוש הקדוש. זה הולך כך: מערבבים את הנתחים בקערה עם כמות יפה של קמח, שמתובל במלח ופלפל. טובלים כל נתח בנפרד בביצה טרופה עם כפית חרדל. לבסוף מצפים בפירורי לחם.

מכניסים מיד ומבלי להתמהמה לתוך שמן חם – הטיגון בשמן עמוק מקנה תוצאה מעולה במקרה הזה. אפשר גם סתם במחבת מה שכן, חשוב לטגן ממש לפני האוכל וחשוב להכין כמות גדולה קצת יותר ממה שנראה לכם שתספיק – שהרי מי שמטגן מוריד לכרסו מס (במקרה הפרטי שלי בבית זה אני).

ועכשיו – למתכון אחד למי שרוצה לדבוק ברשימת מרכיבים על פני פריסטייל

הכי כיף עם צ'יפס וקצת לימון מעל. שניצל

שניצל עוף קלאסי

כמובן שאפשר להכפיל ואף לשלש את המרכיבים ללא חשש

מרכיבים ל-4 סועדים:

600 גרם חזה עוף פרוס. אפשר לבקש מהקצב לשטח במידת הרצון

1 כפית חרדל חלק דיז'ון

2 ביצים

1/2 כוס פנקו או פירורי לחם

1/2 קמח

שמן לטיגון

הכנה:

מחממים בסיר טיגון (במידה ומטגנים את השניצלים טיגון עמוק) או במחבת שמן.

במקביל, מסדרים קמח בקערה אחת, פירורי לחם בקערה נוספת ובשלישית – טורפים ביצים עם חרדל.

טובלים 2-3 נתחי שניצל בקמח מכל הצדדים. מעבירים את הנתחים המקומחים בתערובת הביצה (מניחים לעודפים לזלוג חזרה לקערה) ולבסוף טובלים בקערת פירורי הלחם.

מעבירים את הנתחים מייד לשמן החם. מטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה עמוקה. מעבירים לקערה מחופה בנייר סופג. ממשיכים כך עם שאר נתחי השניצל תוך שמוסיפים למחבת 2-3 כפות שמן בכל סבב. מגישים חם ומייד, לצד לימון במידת הרצון.

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

3 תגובות

Nice
המתכון הזה בדיוק מה שאנו תמיד נוהג להכין כך בבית
ותמיד יוצא נפלא לגמרי מומלץ(חברים)🤙🏼

הגב

תגובות לפוסט